Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 3.3.2007 20:01  6786
phannyPodla prispevkov tam prasok do peciva nemusi byt. Dolezita je tam soda bikarbona, inac by to mohlo byt vraj ako kamen.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 2.3.2007 19:21  6785
Btw. V původním Robinsonovi (jiný překlad než od Plevy) není o nějakém pečení chleba ani zmínka :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.3.2007 18:23  6784
keosanten ivov chleb se v podstate s práškem do pečiva. S kváskem jako robinzon, necháš si trochu od posledně v lednici.
keosan 2.3.2007 16:05  6783
ALLPoznate nejake dostupne pekarne, kde sa skladaju hnetacie noze ? Zatial co som pozeral, tak tusim az na jednu, co tu bola odporucana /v SK som predajcu, servis nevidel/ ich pekarne asi nemavaju :-(
keosan 2.3.2007 11:25  6782
Mimochodom jeden recept na chlieb bez drozdia, ci kvasku...

http://ivanbella.blog.sme.sk/c/37706/Ivov-chlieb.html
keosan 2.3.2007 11:23  6781
phanny 6773Aha to som nevedel. Recept by nebol na tvorbu a predlzovanie kvasku, ako dlho sa moze pouzivat ? Volakedy sme tak robili domaci jogurt, kde sa pouzivalo vzdy trosku jogurtovej kultury. Ta sa pouzival vzdy z predchadzajucej.

kvitko 6776
O Robinsonovi som nehovoril nic....
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.3.2007 20:42  6780
robinzonSi, pokud si dobře pamatuju, dělal nátěstek, tj. nechával kousek syrového těsta v díži.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.3.2007 20:28  6779
tigoaha, tak v tom případě keosan by si měl přečíst Robinsona aby byl v obraze. Akorát nevím, jestli je to jen v té kratší verzi nebo i v té bichli. Tu jsem nikdy nedočetla:-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 1.3.2007 20:26  6778
O nem jsem psala ja :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.3.2007 20:19  6777
Tak, teď nevím jestli nekřivdím s tím Robinsonem, listovat zpět se mi nechce:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.3.2007 20:18  6776
keosanRobinsonem se tu vytahuješ, ale jak asi dělal kvásek on, he?:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.3.2007 20:07  6775
zblunceM čekanka nesmí příjít na světlo.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.3.2007 19:14  6774
čekanka je hořká už od přírody? I její červená varianta? a jak se toho zbavit?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 1.3.2007 18:33  6773
keosanKvásek děláš 3 dny jen jednou, potom si necháš vždycky trochu v lednici a používáš ho místo toho droždí.
cova 1.3.2007 16:59  6772
keosanKde ušetříš, tam... Archivní chilli - večer chutná, ráno pomáhá. :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt