Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 21.3.2007 11:58  6832
S vegetou a solou by som to moc neprehanal. Ono je to dobre, znamy tak jedol tyzden hrste slaneho, ze musel ist do nemocnice a zistili mu potom poskodenie obliciek, pecene atd. A to jedol 1-2tyzdne hrste slanych prazenych burakov.

Hmm, uplne ste mi narobili chute. Este, ze je o chvilu obed :-)
nenufer 21.3.2007 11:55  6831
tilkakeď nemáš rada cesnak skús tam dať vegetu, ja nou posýpam lístkové cesto keď ho robím na slano a je to prekvapujúco dobré :-)
keosan 21.3.2007 11:55  6830
Toho cesnaku by som hadal aj menej /zalezi na velkosti/. Tak 5 strucikov myslim by mohlo aj stacit, ved sa jedna o chut a nie znicenie chutovych buniek. V opacnom pripade to z cloveka citit este na druhy den :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.3.2007 11:55  6829
Ségra dělá něco podobnýho s listovým těstem (kupovaným). Vyválí, obloží šunkou, sýrem, zabalí, nakrájí opatrně na kolečka, rozloží na plech, potře vajíčkem, posype nějakýma semínkama .. moc dobrý, moc moc a fantazii čím to obložit se asi meze nekladou:-)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 21.3.2007 11:47  6828
nulaTen recept vypadá velice dobře. Já jenom mám problém s tím česnekem. Nezkoušela jsi nahradit ho něčím jiným?
A rozumím tomu tak, že se ta hera při pečení vsákne do těsta? Naskočí potom to těsto, když je okolo tolik tuku?
keosan 21.3.2007 09:33  6827
NulaTie cesnakove slimaky som jedol nedavno tiez u stryka. Asi to bude podobny/rovnaky recept. Su vynikajuce.
keosan 21.3.2007 09:32  6826
Juchu, tak ta moja pekarnicka predsa bude pokazena. Objednavali na nu nejake senzory a nahradne diely. Takze biely nedopeceny chleba predsa len nebude standardom :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 21.3.2007 07:42  6825
já teď nevím...píšu sa tu ešte recepty...? som chcela pridať jeden na dobré slané pečivo...

Cesnakové slimáky/hniezda (slané pečivo)

Cesto:
0,5 l mlieka
1 kg hladkej múky
1 PL soli (PL=polievková lyžica) :-)
1 PL kryštál. cukru
1 dl oleja
1 kocka droždia
2 hrste polohrubej múky
2 žåtka

Plnka:
1 Hera
10-15 (pod¾a chuti) strúčikov cesnaku
1 ČL soli (ČL=čajová lyžička) :-)

Postup:
Z dvoch hrstí polohrubej muky, cukru, droždia a mlieka urobíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a dobre vypracujeme vláčne cesto. Necháme podkysnúť cca hodinu (kto má misku rýchlokysku tak i skôr) :-)
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 časti, každú z nich rozva¾káme ako na štrúd¾u a potierame cesnakovou plnkou.

Plnka: Zmäknutú (nie roztopenú!!!) Heru vymiešame s prelisovaným cesnakom a so¾ou.

Cesto potreté plnkou stočíme, pokrájame priečne, kladieme na vymastený plech na rezanú stranu, povrch potrieme žåtkom (ja k žåtkom pridávam trošku oleja alebo vychladnutý roztopený Palmarín). Môžeme posýpať sezamom, či rascou..alebo aj aj..:-))
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st.C, 15-20 minút, prípadne pod¾a toho ako rýchlo vám rúra vypeká.

__________________
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.3.2007 15:16  6824
theresane, jen příležitostě, v titulku je datum :-)
domi Domi When things go wrong don´t go with them 15.3.2007 23:23  6823
Mame doma Etu pekarnu, pecu casto kminovy od Labety a naprosta spokojenost. Jelikoz nechci byt zavisla jen na michanych smesich, zkousela jsem i michat a taky byly dobre. Delala jsem i zminovany pivni, z Braniku a ten byl vyborny.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 13.3.2007 21:02  6822
vinyl:..a to ty ty jídla vaříš denně?....že je pokaždý něco jinýho zajímavýho?:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2007 11:27  6821
technickáV klubu co právě jíte jsem si nedávno zřídil takový malý deníček pozoruhodných krmí. Kdyby někoho něco zajímalo, může sem, pod příslibem uvaření napíšu i recept. Naposledy teď o víkendu jsme se konečně odhodlali a udělali humra. Pozoruhodná záležitost :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.3.2007 20:30  6820
diky moc :-)))
kokos kokos 10.3.2007 20:29  6819
zblunce [6816]: Tak omluva je to tam. Jen jaksi mne spletl název. Takže to máš tady Růžové kuličky.
kokos kokos 9.3.2007 19:54  6817
zblunce [6816]: V minulém není. Mám hledat dál.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt