Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 21.3.2007 12:07  6834
Ono je to chutne. Az prilis. Som schopni a tak isto ludia co poznam, si k tomu sadnut u TV a zjest to na posdenie. S vahou problem nemam, takze jedine sol moze ublizit. Radsej sa snazim zo solou setrnejsie.

Niekde som cital, ze slanost pokrmov je len vec zvyku. Ze cim viac clovek soli, tym viac znesie a zda sa mu to menej slansie. Kez si zacne zvykat na menej slane, tak sa mu potom moze zdat dost slane, tam, kde iny sol ani neciti.

Takze tolko k stravnikom, aby ich takato dobrotka neohrozovala :-) Ono sa to nezda, ale prave takych malickosti ked su na stole a clovek si pod chvilkou dava sem tam, tak sa da zjest vela a tym dostat do tela aj vela soli. Nie som nejaky zastanca racionalej vyzivy, tiez som jedol slane buraky, ale od istej doby sa zacinam divat na mieru soli. Zacali ma totiz potom pobolievat ladviny...
nenufer 21.3.2007 12:01  6833
keosanvegeta nemusi byt presolena a navyse vynimocna davka soli este nikoho nezabila, to ze tu sol niekto do seba ladoval na kila je druha vec
keosan 21.3.2007 11:58  6832
S vegetou a solou by som to moc neprehanal. Ono je to dobre, znamy tak jedol tyzden hrste slaneho, ze musel ist do nemocnice a zistili mu potom poskodenie obliciek, pecene atd. A to jedol 1-2tyzdne hrste slanych prazenych burakov.

Hmm, uplne ste mi narobili chute. Este, ze je o chvilu obed :-)
nenufer 21.3.2007 11:55  6831
tilkakeď nemáš rada cesnak skús tam dať vegetu, ja nou posýpam lístkové cesto keď ho robím na slano a je to prekvapujúco dobré :-)
keosan 21.3.2007 11:55  6830
Toho cesnaku by som hadal aj menej /zalezi na velkosti/. Tak 5 strucikov myslim by mohlo aj stacit, ved sa jedna o chut a nie znicenie chutovych buniek. V opacnom pripade to z cloveka citit este na druhy den :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.3.2007 11:55  6829
Ségra dělá něco podobnýho s listovým těstem (kupovaným). Vyválí, obloží šunkou, sýrem, zabalí, nakrájí opatrně na kolečka, rozloží na plech, potře vajíčkem, posype nějakýma semínkama .. moc dobrý, moc moc a fantazii čím to obložit se asi meze nekladou:-)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 21.3.2007 11:47  6828
nulaTen recept vypadá velice dobře. Já jenom mám problém s tím česnekem. Nezkoušela jsi nahradit ho něčím jiným?
A rozumím tomu tak, že se ta hera při pečení vsákne do těsta? Naskočí potom to těsto, když je okolo tolik tuku?
keosan 21.3.2007 09:33  6827
NulaTie cesnakove slimaky som jedol nedavno tiez u stryka. Asi to bude podobny/rovnaky recept. Su vynikajuce.
keosan 21.3.2007 09:32  6826
Juchu, tak ta moja pekarnicka predsa bude pokazena. Objednavali na nu nejake senzory a nahradne diely. Takze biely nedopeceny chleba predsa len nebude standardom :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 21.3.2007 07:42  6825
já teď nevím...píšu sa tu ešte recepty...? som chcela pridať jeden na dobré slané pečivo...

Cesnakové slimáky/hniezda (slané pečivo)

Cesto:
0,5 l mlieka
1 kg hladkej múky
1 PL soli (PL=polievková lyžica) :-)
1 PL kryštál. cukru
1 dl oleja
1 kocka droždia
2 hrste polohrubej múky
2 žåtka

Plnka:
1 Hera
10-15 (pod¾a chuti) strúčikov cesnaku
1 ČL soli (ČL=čajová lyžička) :-)

Postup:
Z dvoch hrstí polohrubej muky, cukru, droždia a mlieka urobíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a dobre vypracujeme vláčne cesto. Necháme podkysnúť cca hodinu (kto má misku rýchlokysku tak i skôr) :-)
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 časti, každú z nich rozva¾káme ako na štrúd¾u a potierame cesnakovou plnkou.

Plnka: Zmäknutú (nie roztopenú!!!) Heru vymiešame s prelisovaným cesnakom a so¾ou.

Cesto potreté plnkou stočíme, pokrájame priečne, kladieme na vymastený plech na rezanú stranu, povrch potrieme žåtkom (ja k žåtkom pridávam trošku oleja alebo vychladnutý roztopený Palmarín). Môžeme posýpať sezamom, či rascou..alebo aj aj..:-))
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st.C, 15-20 minút, prípadne pod¾a toho ako rýchlo vám rúra vypeká.

__________________
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.3.2007 15:16  6824
theresane, jen příležitostě, v titulku je datum :-)
domi Domi When things go wrong don´t go with them 15.3.2007 23:23  6823
Mame doma Etu pekarnu, pecu casto kminovy od Labety a naprosta spokojenost. Jelikoz nechci byt zavisla jen na michanych smesich, zkousela jsem i michat a taky byly dobre. Delala jsem i zminovany pivni, z Braniku a ten byl vyborny.
thereza Thereza apičkama ťapy-ťap,dělej mi to taky tak - jazýčkama lízy-líz,dělej mi to ještě víc 13.3.2007 21:02  6822
vinyl:..a to ty ty jídla vaříš denně?....že je pokaždý něco jinýho zajímavýho?:-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2007 11:27  6821
technickáV klubu co právě jíte jsem si nedávno zřídil takový malý deníček pozoruhodných krmí. Kdyby někoho něco zajímalo, může sem, pod příslibem uvaření napíšu i recept. Naposledy teď o víkendu jsme se konečně odhodlali a udělali humra. Pozoruhodná záležitost :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.3.2007 20:30  6820
diky moc :-)))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt