Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 21.3.2007 22:58  6840
Také jeden přihodímNedávno jsem dělala na jednu akci sušenky, které se vyráží takovým tím strojkem. Ani jsem netušila, že budou mít takový úspěch, musela jsem recept posílat lidem emailem. Tak třeba se někomu bude hodit:
Čajové cukroví

250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce, prášek do pečiva, 2 vanilkové cukry, špetka soli.

Do utřeného másla vrazím zbylé ingredience. Výsledné těsto má mít konzistenci lineckého - takže moc nehňácat, aby se nepřepálilo. Strojkem protlačuju na tukem vymazaný plech. Peču tak na 180 stupňů - bez záruky/chce to vyzkoušet/. Upečené sušenky by měly být mírně načervenalé. Když vytáhnu plech z trouby, hned sušenkami pohýbu, páč po vychladnutí se potvory přilepí a drolí se.
KDyž přidávám do těsta ořechy a kokos, uberu přiměřeně mouky i trochu tuku, když kakao, jen mouku. Ani skořicová varianta není špatná.
Mohou se slepovat marmeládou, polévat čokoládou, posypávat kdečím... fantazii se meze nekladou.
keosan 21.3.2007 14:56  6839
mankaTiez znesiem vela cesnaku, ale zistil som, ze len pre chut ho staci casto i menej. Ako sa hovori - menej je niekedy viac.

Co som jedol u znameho - robil si cesnakovy chlieb. Daval tam tiez prilis vela cesnaku, chlieb bol potom horky. I ked mam velmi rad cesnak, extra mi to nechutilo . Z toho chleba mi aj na druhy den vychadzal zo zaludka cesnakovy zapach.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 21.3.2007 14:51  6838
IMHO je 15 stroužků česneku na kilo mouky asi tak akorát... Tedy pro mě. :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.3.2007 12:18  6837
keosanno, ono je to taky dost individuální, někdo lehne někdo ne:-)
Já myslím, že zrovna moc nesolím. Buráky moc nemusím právě protože jsou slaný, moc slaný olivy taky ne. Vždycky to propláchnu, aby to bylo pro mě poživatelný:-) Sůl z rohlíků odrolím atd.:-)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 21.3.2007 12:15  6836
nenuferVidíš, to by mohlo být ono. Třeba jedna třetina uměřený česnek, druhá vegeta a třetí paprika.
keosan 21.3.2007 12:08  6835
Gramaticka vsuvka - pardon za tvrdku, spravne "schopny"....
keosan 21.3.2007 12:07  6834
Ono je to chutne. Az prilis. Som schopni a tak isto ludia co poznam, si k tomu sadnut u TV a zjest to na posdenie. S vahou problem nemam, takze jedine sol moze ublizit. Radsej sa snazim zo solou setrnejsie.

Niekde som cital, ze slanost pokrmov je len vec zvyku. Ze cim viac clovek soli, tym viac znesie a zda sa mu to menej slansie. Kez si zacne zvykat na menej slane, tak sa mu potom moze zdat dost slane, tam, kde iny sol ani neciti.

Takze tolko k stravnikom, aby ich takato dobrotka neohrozovala :-) Ono sa to nezda, ale prave takych malickosti ked su na stole a clovek si pod chvilkou dava sem tam, tak sa da zjest vela a tym dostat do tela aj vela soli. Nie som nejaky zastanca racionalej vyzivy, tiez som jedol slane buraky, ale od istej doby sa zacinam divat na mieru soli. Zacali ma totiz potom pobolievat ladviny...
nenufer 21.3.2007 12:01  6833
keosanvegeta nemusi byt presolena a navyse vynimocna davka soli este nikoho nezabila, to ze tu sol niekto do seba ladoval na kila je druha vec
keosan 21.3.2007 11:58  6832
S vegetou a solou by som to moc neprehanal. Ono je to dobre, znamy tak jedol tyzden hrste slaneho, ze musel ist do nemocnice a zistili mu potom poskodenie obliciek, pecene atd. A to jedol 1-2tyzdne hrste slanych prazenych burakov.

Hmm, uplne ste mi narobili chute. Este, ze je o chvilu obed :-)
nenufer 21.3.2007 11:55  6831
tilkakeď nemáš rada cesnak skús tam dať vegetu, ja nou posýpam lístkové cesto keď ho robím na slano a je to prekvapujúco dobré :-)
keosan 21.3.2007 11:55  6830
Toho cesnaku by som hadal aj menej /zalezi na velkosti/. Tak 5 strucikov myslim by mohlo aj stacit, ved sa jedna o chut a nie znicenie chutovych buniek. V opacnom pripade to z cloveka citit este na druhy den :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.3.2007 11:55  6829
Ségra dělá něco podobnýho s listovým těstem (kupovaným). Vyválí, obloží šunkou, sýrem, zabalí, nakrájí opatrně na kolečka, rozloží na plech, potře vajíčkem, posype nějakýma semínkama .. moc dobrý, moc moc a fantazii čím to obložit se asi meze nekladou:-)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 21.3.2007 11:47  6828
nulaTen recept vypadá velice dobře. Já jenom mám problém s tím česnekem. Nezkoušela jsi nahradit ho něčím jiným?
A rozumím tomu tak, že se ta hera při pečení vsákne do těsta? Naskočí potom to těsto, když je okolo tolik tuku?
keosan 21.3.2007 09:33  6827
NulaTie cesnakove slimaky som jedol nedavno tiez u stryka. Asi to bude podobny/rovnaky recept. Su vynikajuce.
keosan 21.3.2007 09:32  6826
Juchu, tak ta moja pekarnicka predsa bude pokazena. Objednavali na nu nejake senzory a nahradne diely. Takze biely nedopeceny chleba predsa len nebude standardom :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt