Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.4.2007 18:36  6866
TekeJj, mikrovlnka je rychlejší ;o)) Hlavně ji nemusím odnikud vyndavat jako toustovač.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 3.4.2007 18:10  6865
To se vážně dá udělat volské oko v mikrovlnce?????????? Já používám čtverečkový toustovač, ale toto...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.4.2007 17:35  6864
zblunceMám "příklad 1" a funguje - nicméně jsem zjistila, že nejlepší volské oko v mikrovlnce udělám na malém talířku (z čajové soupravy), kterou vytřu kapkou oleje, rozklepnu vajíčko, propíchnu na několika místech žloutek, aby neexplodoval, posolím, zakryju deklíkem a dám vlnit. Je to ještě lepší než z těch kalíšků, protože je to ploché a pěkně stejnoměrně se udělá. :o)
nenufer 3.4.2007 16:31  6863
zbluncemam pocit ze skoro v kazdom hypermarkete somt o videla, v oddeleni plastov
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.4.2007 16:19  6862
zblunce [6861]:
tyhle nevím, ale něco podobného máme doma.o) kupovali to spolubydlové.o) A funguje to :o)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.4.2007 16:15  6861
Dotazlze nekde u nas koupit varic volskych ok z vajicek do mikrovlnky? neco jako je toto?

priklad 1 - priklad 2 - priklad 3
ixnexka 3.4.2007 15:07  6860
Velikonoční beránekV naší rodině se nikdy nedělal, dokonce jsem teprv před pár lety zjistila, že je to typický "zvyk". Mamka přinesla tradice z východného Slovenska (syrok...). Chtěla jsem se zeptat, máte někdo dobrý a jednoduchý recept na velikonočního beránka? A formu asi musím koupit? (chutnala jsem ho jednou v životě a těsto bylo trochu citrónově "ovoněné") D9ky za příp.recepty :))
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.4.2007 14:32  6859
FoxkaMôžeš aj do bábovky, ja to dávam do takej hranatej chlebíčkovej formy. Prípadne na menší plech.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 3.4.2007 12:39  6858
nulaJak je to velký? Spís na plech, nebo do dortoové/bábovkové formy?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.4.2007 09:28  6857
nula [6856]:
dík.o))))
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.4.2007 08:57  6856
Mrkvový ve¾konočný koláčikPotrebujeme k tomu 2 šálky polohrubej múky, 1 šálku posekaných orechov, 60 g masla, cca 1- 1,5 šálky cukru, 2 šálky postrúhanej karotky, 4 vajíčka, trochu vanilkového cukru, štipku muškátového orieška, štipku soli, 1 čajovú lyžičku mletého zázvoru, 1 šálku hrozienok a 2 ČL prášku do pečiva.
Vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame vajíčka a miešame, pridáme koreniny, karotku, múku a ostatné. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút.
Kto nemá rád hrozienka, môze tam pridať iné sušené ovocie, ako datle, orangeat atď.
Poliate čokoládovou polevou to chutí ešte lepšie.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.4.2007 10:06  6855
Na pečení v soli (ryby¨, brambory..) je lepší sůl mořská. Popravdě normální sůl už doma ani nemáme.
renda Renda 31.3.2007 20:29  6853
Kdyz ne snehulaky, tak blatulaky...
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 31.3.2007 20:21  6852
jestli ještě někdy nějaká zima bude, když máme to oteplování. :-)
scalex Scalex 31.3.2007 20:15  6851
muflonek [6847]: Na soli bych upekl kuře. Nasyp kilo soli do pekáče, poklaď naporcovanými kusy kuřete (kůží nahoru, ne do soli), shora ještě lehce dosol a případně dokořeň a upeč. Je to výborné. Nebo upeč nějakou rybu v solné krustě. Třeba pstruha. Půl kila soli do pekáče, položit na to omyté ryby, zasypat zbytkem soli, dát péct. Taky vynikající záležitost. Zbytek soli využiješ v zimě na chodník. 8^)

Z mrkve šťávu a saláty. Zbytek mrkve využiješ v zimě na sněhuláky. 8^)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt