Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.4.2007 10:01  6920
Dokážete si někdo představit štrudl s mrkví? - mám tu asi 2 litry mrkvového salátu s ovocem a měl by se dneska zpracovat, tak mě napadlo tohle .o))) Prostě to zabalit do listového těsta.o)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 6.4.2007 09:36  6919
keosan on ten chleba z pekárny nemá o tolik tmavší kurku...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 6.4.2007 09:34  6918
keosanA chleb jinak upeceny / propeceny byl? Protoze jestli ano, prijde mi trochu zbytecne resit jeho barvu...
keosan 6.4.2007 07:24  6917
Tak som dostal pekarnicku chleba spat, vraj uz opravenu. Pouzil som recept na zemiakovy chlieb, piekol zakladnym programom na strednu korku, ale zemiaky boli vacsie, takze sa mi podarilo upiect 1120g chleba. Striedka chleba je zda sa normalna, ale ta korka chleba je CELA asi rovnakej farby ako striedka. To sa mi nezda na farby, co su na krabici, kde pekne vidno svetlu, strednu, tmavu. Chlieb nedosahuje ani na tu svetlu korku, taj je bleda... Je pravda, ze sa to pieklo trochu mimo tolerancie, ked ma pekaren na 1kg chlieb, preto este zopakujem na buduce par postupov, aby som sa zmestil do 1kg chleba, ale velmi tomu nedoverujem, ze by to bolo extra lepsie... Asi to bude chyba celeho vyrobku Moulinexu, ze pekaren nie je dimenzovana na kvalitne upecenie 1kg chleba. A to vraj vymenili v nej suciastky - co sa tyka pecenia,ohrievania - tak aj senzory - cize prakticky vsetko co to moze sposobovat...
keosan 6.4.2007 07:15  6916
Nenuferlisuje. Je na to tusim nejaka forma. Chcel som len poukazat na fakt, ze vyrobne naklady su len zlomok ceny za co sa to vacsinou predava...
gvi 5.4.2007 22:15  6915
Velikonoční muffinyTak těsto se povedlo (je trošku upravené z Apetitu), první várka vypadá vcelku fajn, jen příště není asi od věci vědět, že existuje cosi jako plech na muffiny (ale košíčky se samovolně vytvarovaly;-)).
kokos kokos 5.4.2007 20:24  6914
Ale klidně to může stát i 10 Kč. Ale pořád to nebude nůž.
Ale tohle sem opravdu nepatří.
nenufer 5.4.2007 18:12  6913
KeosanTen tvoj zlozity kruteny plast sa lisuje alebo vygukuje co je niekolko sekundova operacia zo vstupneho materialu ak sa nemylim v cene cca 9000 Sk/t. Vyroba skutocne dobreho noza je operacia nepomerne dlhsia a ak sa robi zo skutocne kvalitneho materialu tak tens stoji aj 150.000 Kc/t. Ja tu teda v tom rozdiel vidim a to dost velky.
renda Renda 5.4.2007 16:47  6912
Mame doma od KDS velky kucharsky nuz z rady King's Row a spokojenost maximalni.
keosan 5.4.2007 15:38  6911
NozeKeramicke noze. Parada. Len ci to nebude krehke, ze by sa to rozbilo. Nemate niekto taku srandicku, ake to je ? :-)
http://www.keramickenoze.sk/keramicke_noze.php
keosan 5.4.2007 15:25  6910
kokosRobim vo firme, kde sa robi s kovom aj s plastom. Vies kolko stoji na Slovensku napr. zlozity kruteny plast pod reflektor automobilu ? 9,-Sk od vyrobcu. A to este nehovorim o cene v Cine.... Za tu cenu sa da vyrobit niekolko takych suprav. Druha vec je, za co sa to potom predava.... Tiez sa mi to nepozdava, ale na druhu stranu, zas za tu maloobchodnu cenu...

Kto chce predrazeny vyrobok s vyrbnou cenou 100x mensou....http://www.promenada.sk/index.php?cPath=114&osCsid=fba17a44b6299bf280b2aaa5f61d8cde

Alebo toto uz aj vyzera pri tej cene kvalitne...http://www.koridor.cz/inshop/noze-kuchynske/

Apropo, vacsinou byvaju noze dobre, ale po case ich treba ostrit. Co pouzivate /casto je to problem naostrit, alebo nie kazdy to vie dobre/ ? Alebo - mozno uz radsej noze zo specialneho kovu, ktore nebude za cely zivot treba ostrit ?
kokos kokos 5.4.2007 14:16  6909
MrMar [6907]: Žádné viklající, prohýbající se bláto to není. Prsty budou v pořádku.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 5.4.2007 14:08  6908
*kokos (nějak mi tak vypadlo "o", ale opravdu neúmyslně...)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 5.4.2007 14:08  6907
koks: Tak profesionální kuchař skutečně nejsem :-) Ale mám rád nože, se kterými si při krájení cibule neuříznu prsty...
kokos kokos 5.4.2007 14:04  6906
keosan [6894]: Nechci ti brát iluze, ale to co v těchto sadách vydávají za nože, bych já tak rozhodně nenazval.
Ovšem pokud ti "laserový" nůž vydržel 10 roků, tak máš trošku jinak danou potřebu.

MrMar [6893]: Koupili jsem dva nože Victotinox pro otce (s dřevěnou ručkou). Je to už asi 5 let a jsou pořád dobré. Není to nic světoborného ale pokud nejsi profesionální kuchař tak to stačí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt