Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 10.4.2007 10:18  6991
Uz som robil 3 chleby pred reklamaciou, 3 chleby po nej. A to z roznych druhov muk od roznych vyrobcov, i celocrnne grahamove. Plus kvoli pekarni behal uz 3x autom /plus znova 3x pojdem/. Tak sa mi nedivte, ze nemam chut laborovat ci to pojde zo 400g muky za 50,-Sk upiecit, ak chcem 1KG pecen chleba a v buducnosti nechcem kupovat zmasky. Jednoducho aj keby to fungovalo so zmaskou, mi je to jedno, pretoze som si pekaren kupoval na bezne, kazdodenne pecenie z beznej muky. Chlieb sa piekol vzdy z normalnej muky.

Predsa mi nikto nebude tvrdit, ze mozem piect chleba iba pocas prilivu, pri splne mesiaca, 30 percentnej vlhkosti vzduchu s tancom hula-hula, z chlebovej zmasky, pri 400g muky /ano i male chlebiky ma nezaujimaju, kedze ta pekaren ma upiect 1KG chleba.../.

Nic v zlom, ale uvital by som skor referencie, ak ma niekto pekaren a piekol v nej 1kg chlebik z obycajnej muky, aky bol po upeceni na nastaveni pre tmavu korku.

Jeden znamy, co som bol unho vravel, ze pecie s Etou Vega, nastavil si maximalne strednu korku a ta farba korky bola dobra i z vrchu ako z pekarne. A chleba bol prepeceny. Velmi sa divil, ze mam take problemy, vraj on s pecenim na nej /na tej svojej, ina znacka/ nemal nikdy problem.
kokos kokos 10.4.2007 10:11  6990
keosan [6986]: Zajdi si do pekárny a zjisti si z čeho pečou chleba. Tmavý chleba z bílé mouky se dost špatně peče. T y prostě pečeš veku a nechceš si to připustit.
Buď rád, že to tady moderuje Scalex u mne by jsi tady už nenapsal ani čárku.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.4.2007 10:02  6989
keosan [6986]:
když nehodláš rady ostatních vzít na vědomí, tak se nediv!!!
Kdo chce kam...
Ono víš - něco o překladech vím a překladatelé si často zjednodušují práci... v překladech návodů se dají občas objevit pořádné bludy...
nenufer 10.4.2007 10:00  6988
keosanSkus pochopit ze to mas VYSKUSAT, ale myslim ze v tvojom pripade je asi uplne zbytocne ti nieco radit, neviem preco mi debata s tebou o pekarni silne pripomina debatu o tvojom nevychovanom psovi.
scalex Scalex 10.4.2007 10:00  6987
Jak do dubu...
keosan 10.4.2007 09:55  6986
Pekaren som si nekupoval preto, aby som pouzival hotovu zmas...

To jednoducho musi upiect normalne s obycajnou mukou /i v knizke ku tlaciarni su obycajne recepty s obycajnou mukou/. Problem nie je ofarbit chlieb - ta muka jednoducho musi upiec tu korku /zhnednut teplom/, ako pri normalnom peceni. Naviac som i hovoril, ze je striedka chleba nedopecena. Jediny rozdiel medzi zmaskou a kupovanou je v namiesani... Ten chleba musi mat spravnu korku.

Znamy pecie a tiez piekol aj z obycajnej muky /teraz kupuje obcas z lenivosti zmasku/. Chlebiky sa pecu uz roky rokuce z normalnej muky - tak tu netreba precenovat nejaku zmasku. Na ten chleba vplyva jednoducho to, ze je tam nedostatocna teplota a v stanovenom case to nestaci dobre upiec, natoz este urobit dobru korku. Keby som to piekol v pekarni extra dlhsie, tak to bude OK, ale to nema vyznam, kedze to ma byt automaticka pekaren....
scalex Scalex 10.4.2007 09:42  6985
keosan [6977]: zkus taky jednou poslechnout ostatní v tomto klubu a kup si jednu hotovou směs a v té pekárně ji vyzkoušej. Na mouce totiž hodně záleží. Pokud ti i z hotové směsi (u které výrobce směsi zaručuje, že by měl chleba vypadat hezky tmavě) nastavené na pečení s tmavou barvou vyleze bochník s bílým vrškem, tak pak budeš mít opravdu jistotu, že je chyba v pekárně.
kokos kokos 10.4.2007 09:40  6984
keosan [6982]: My pekárnu nemáme, ale myslím, že ti tady už vysvětlovali někteří, že nemůžeš používat obyčejnou mouku. Takže problém je spíš v tobě.
Pokud se pletu tak mne opravte. Ale řekl bych, že obyčejná mouka prostě tu barvu neudělá.
keosan 10.4.2007 09:09  6983
Ups, zabudol som k receptu: 280 mll vody :-)
keosan 10.4.2007 09:09  6982
Mimochodom, cez vikend som prisiel na velmi dobry recept na chlebik:

Psenicno-razny /zitny/:

- 350g hladkej muky
- 100g hrubej muky,
- 150g suchych raznych vlociek, namacanych vo vode /cca 100g vody/ celkom teda 250g namacanych vlociek,
- 1,5 CL cukru + 1.5 CL soli, + 1.5CL octu, + 1.5CL kminu + 1 PL oleja

Malo to peknu chlebovu chut.

Program pre 1kg chlieb, korka stredna, alebo tmava: zakladny, rychly zakladny, celozrnny ci rychly celozrnny, /nie vsak superrychly program/
keosan 10.4.2007 09:03  6981
MondyFarbu som nastavoval ako na strednu, tak na maximum. Alebo program 8 - superrychly chlieb /kde sa nenastavuje farba/. Vsetko blede a ak sa nedopeka este naviac, cesto i ostre.

Inac je zaujimave, ze tam opravovali, co sa da opravit a stale je to nanic. Zacinam mat ten dojem, ze pre 1kg chlieb je ta pekaren zle dimenzovana - ze to bude vada celej rady. Uz pochybujem, ze keby som dostal iny novy kus, ze to bude OK. Lenze z pekarni, co sa daju kupit v okoli mi ostane uz hadam len ta Eta Vega. No co, znamemu funguje, tak dufam, ze mi vratia peniaze, aby som si ju mohol kupit. Hadam nebudu robit ofuky pri reklamacii....
margot margot 10.4.2007 08:44  6980
Ještě k té velikonoční nádivce - já ji teda už 3 roky nedělala, ale když jsem jí dřív pekla, tak vždycky rozhodně s uzeným. A to hodně. Místo kopřiv dávám petrželku (kopřivy bych v Praze netrhala), zahušťuju krupicí a taky přidávám kvásek. Jo, a taky jsem tu nikde nečetla česnek....nebo jsem to přehlídla? Hodně česneku.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 10.4.2007 08:16  6979
keosanVčera jsem četla návod k pekárně u mojí maminky a dočetla jsem se, že se musí nastavit "barva" tzn. jak má být pečivo upečeno. Nebude tvůj problém v tomto tlačítku?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.4.2007 08:10  6978
keosanprostě jsi narazil na špatnej výrobek, už si to přiznej. Párkrát to ještě reklamuj, oni ti to pak vyměněj za jinej kus nebo vrátěj prachy a kup si jinej. (v lepším případě)
keosan 10.4.2007 07:38  6977
kokosPeciem z normalnej muky, ziadne kupovane zmasky... Na obrazkoch su chlebiky s normalnou farbou v strede, hneda /alebo taka do oranzova/ po okrajoch.

Vcera som nakoniec dosiel k zaveru, ze je to cele na milu Jarmilu...
Totiz chlieb sa mi vzdy podaril, ked som ho okrem bezneho programu este EXTRA hodinu dopekal /to bola striedka OK, korka vsak mizerna/. Pri peceni bez extra dopekania bolo cesto este miestami nedopecene-surove. Na pekarni menili termocidla a elektroniku. Uz neviem, co by tam moholi opravovat, pojdem to reklamovat ako neopravitelnu vadu.

Znamy ma Etu Vega a vobec s tym nema problem, nastavi si korku na stred a pri beznom programu je chlebik upeceny a farba korky ako z obchodu. Myslel som, ze urobim dobre, ak si kupim Moulinex /myslel som, ze bude lepsi ako Eta VEGA/, ale asi som urobil chybu.

Ci mi vobec v tom servise tu pekaren opravovali, ci sa nevybodli na to a nepovedali, ze to opravovali. Budem chciet, aby mi dali potvrdenie, ze je neopravitelna. Jednoducho viem ako upiect dobry chlebik, ale nie v tej pekarni. Ved ked po beznom ukonceni programu + hodne naviac extra dopekania je korka chleba - vrch - cely BIELY - tak to musi byt zle navrhnuta pekaren /slaby vykon, ktory nestaci upiect ten 1kg chlieb/.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt