Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.4.2007 14:00  7000
Nejlepčí je rumcajs, akorát nevím co všechno tam patří. Nakrájená vejce, rajčata, cibule, salám, spojit majolkou, osolit opepřit? Tak nějak to bude. :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.4.2007 13:59  6999
Pomazánka na sto způsobů se ti přejedla? U nás se to spotřebuje takhle a pak něco ke špenátu.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 10.4.2007 13:54  6998
Nechcu být trapná, ale nějaký objevný recept s vařenými vejci nemáte?
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 10.4.2007 12:25  6997
keosan je taková chlebová kulturní vložka :-)))))))))))))))))))
maa 10.4.2007 12:18  6996
keosanZ obyčejné mouky peču jedinou věc, a to olivový chleba a je to v podstatě taková veka, samozřejmě bílé barvy. Kdokoli v mém okolí vlastní pekárnu, kupuje i hotové směsi, je jich velké množství a cena je příznivá.
Věta "Přeci jsem si nekupoval pekárnu, abych do ní musel kupovat hotové směsi" je na stejné úrovni jako třeba "Přeci jsem si nekupoval myčku na nádobí, abych do ní musel kupovat ještě tablety".
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.4.2007 11:53  6995
Nesložíme se mu na jeden pytlík směsi na pečení chleba?:-)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.4.2007 11:51  6994
keosandobře, ale až ti nebudou chtít uznat reklamaci s tím, že si tam vlastně pekl špatně, tak se nediv:-) Já bych tu jistotu teda chtěla mít. Jestli by tvoje pekárna upekla chleba ze směsky dobře, tak kde je chyba, hm?
kokos kokos 10.4.2007 11:12  6993
Raději mlčím.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 10.4.2007 10:57  6992
Možná by to chtělo ignorovat.. jako kolovrátek.
keosan 10.4.2007 10:18  6991
Uz som robil 3 chleby pred reklamaciou, 3 chleby po nej. A to z roznych druhov muk od roznych vyrobcov, i celocrnne grahamove. Plus kvoli pekarni behal uz 3x autom /plus znova 3x pojdem/. Tak sa mi nedivte, ze nemam chut laborovat ci to pojde zo 400g muky za 50,-Sk upiecit, ak chcem 1KG pecen chleba a v buducnosti nechcem kupovat zmasky. Jednoducho aj keby to fungovalo so zmaskou, mi je to jedno, pretoze som si pekaren kupoval na bezne, kazdodenne pecenie z beznej muky. Chlieb sa piekol vzdy z normalnej muky.

Predsa mi nikto nebude tvrdit, ze mozem piect chleba iba pocas prilivu, pri splne mesiaca, 30 percentnej vlhkosti vzduchu s tancom hula-hula, z chlebovej zmasky, pri 400g muky /ano i male chlebiky ma nezaujimaju, kedze ta pekaren ma upiect 1KG chleba.../.

Nic v zlom, ale uvital by som skor referencie, ak ma niekto pekaren a piekol v nej 1kg chlebik z obycajnej muky, aky bol po upeceni na nastaveni pre tmavu korku.

Jeden znamy, co som bol unho vravel, ze pecie s Etou Vega, nastavil si maximalne strednu korku a ta farba korky bola dobra i z vrchu ako z pekarne. A chleba bol prepeceny. Velmi sa divil, ze mam take problemy, vraj on s pecenim na nej /na tej svojej, ina znacka/ nemal nikdy problem.
kokos kokos 10.4.2007 10:11  6990
keosan [6986]: Zajdi si do pekárny a zjisti si z čeho pečou chleba. Tmavý chleba z bílé mouky se dost špatně peče. T y prostě pečeš veku a nechceš si to připustit.
Buď rád, že to tady moderuje Scalex u mne by jsi tady už nenapsal ani čárku.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.4.2007 10:02  6989
keosan [6986]:
když nehodláš rady ostatních vzít na vědomí, tak se nediv!!!
Kdo chce kam...
Ono víš - něco o překladech vím a překladatelé si často zjednodušují práci... v překladech návodů se dají občas objevit pořádné bludy...
nenufer 10.4.2007 10:00  6988
keosanSkus pochopit ze to mas VYSKUSAT, ale myslim ze v tvojom pripade je asi uplne zbytocne ti nieco radit, neviem preco mi debata s tebou o pekarni silne pripomina debatu o tvojom nevychovanom psovi.
scalex Scalex 10.4.2007 10:00  6987
Jak do dubu...
keosan 10.4.2007 09:55  6986
Pekaren som si nekupoval preto, aby som pouzival hotovu zmas...

To jednoducho musi upiect normalne s obycajnou mukou /i v knizke ku tlaciarni su obycajne recepty s obycajnou mukou/. Problem nie je ofarbit chlieb - ta muka jednoducho musi upiec tu korku /zhnednut teplom/, ako pri normalnom peceni. Naviac som i hovoril, ze je striedka chleba nedopecena. Jediny rozdiel medzi zmaskou a kupovanou je v namiesani... Ten chleba musi mat spravnu korku.

Znamy pecie a tiez piekol aj z obycajnej muky /teraz kupuje obcas z lenivosti zmasku/. Chlebiky sa pecu uz roky rokuce z normalnej muky - tak tu netreba precenovat nejaku zmasku. Na ten chleba vplyva jednoducho to, ze je tam nedostatocna teplota a v stanovenom case to nestaci dobre upiec, natoz este urobit dobru korku. Keby som to piekol v pekarni extra dlhsie, tak to bude OK, ale to nema vyznam, kedze to ma byt automaticka pekaren....

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt