Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 10.4.2007 15:56  7009
Ak by niekto robil recept KEOSAN 6982, este som zabudol uviest - 1CL suseneho drozdia /modry vtak/. Bez neho by to bolo ako beton :-D
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.4.2007 15:43  7008
tilka [7003]: nevim ho zpameti, ale kdyz si pujdes koupit tu Zelatinu na vajickovou tlacenku, tak je na sacku...
keosan 10.4.2007 15:39  7007
Mal som vsak povodny, trosku iny recept - ovocie - kompot sa davalo na vrstvu piskot a to cele sa zalialo zelatinou /pekne to drzalo po kope/. Na vrchu este moze, nemusi byt slahacka, pripadne este trochu posypane struhanou cokoladou.
keosan 10.4.2007 15:35  7006
ALLKedze bola Velka Noc, tak velmi dobry recept na velmi chutnu torticku /nie som moc na sladke, ale toto je uzasna torticka/ je na:

http://www.milkagro.sk/fr/fr6.html

Recept Ve¾konočná š¾ahačková torta
I.
Potrebujete :
3 dl mlieka SABI
2 dcl rumu
2 balíčky piškót
II.
2 dl mlieka SABI
1 balíček vanilkového cukru
2 žåtky
40 g kryštálového cukru
2 lyžice želatíny
1 š¾ahačková smotana 33% SABI
ovocný kompót na zdobenie (marhule, jahody, maliny)
Postup :

Do hlbokého taniera dáme mlieko s rumom a namáčame v ňom piškóty. Piškótami vyložíme dno a boky tortovej formy.

V hrnci rozš¾aháme mlieko s vanilkovým a kryštálovým cukrom, žåtkami a napučanou želatínou, ktorú za stáleho miešania na sporáku roztopíme. Ešte vlažnú zmes premiešame s polovicou vyš¾ahanej smotany (druhú polovicu si necháme na zdobenie).Zmes nanesieme na piškóty, necháme v chladničke stuhnúť. Pokrájané tortové rezy ozdobíme odkvapkaným kompótom a š¾ahačkou.
keosan 10.4.2007 15:12  7005
PotvurkaTy si ale potvurka :-)

Jednoducho ma nadchlo pecenie chlebika doma, ked ci clovek moze urobit domaci, chutny chlebik a este je to omnoho lacnejsie ako v obchode. Z internetu som si postahoval cca 130 receptov na chlieb a hodlam si urobit kazdodene vlastne. Zaroven este rozmyslam na takou vhodnou celozrnnou lacnou kombinaciou, co by mala dobru vyzivnu hodnotu a jeho dlhodobe pouzivanie by bolo bez vedlajsich negativnych zdravotnych vplyvov na organizmus a pritom aby to neprehlusovalo chut oblohy na chlebiku.

ALL: mate niekto recept na domaci chlebik /prosim ziadnu hotovu zmasku/ - ale iba na taky, co ma chlebovu chut, original ako z obchodu ? Nieco vyskusane - teda mimo kvaskoveho chlebika, na to jeho abnormalne kysnutie nervy nemam :-)

Ktore varianty chlebika by boli asi tak najvhodnejsie - zdravotne. Celozrnne psenicno - razne /zitne/, ovosne, jacmenne, kukuricne, ci s ryzou /alebo ine/ ? Ak by sa tu nasiel nejaky odbornik na zdravu vyzivu... Prosim iba odpovede k tematu, aby sa tu nerozprudila dlha vasniva debata. Dakujem :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 10.4.2007 14:18  7004
Udělej k nim koprovku. ;-))
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 10.4.2007 14:18  7003
zblunceVidíš... Hoď recept, to by šlo.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 10.4.2007 14:17  7002
Když já bych se chtěla takovým majdám letos vyhnout. Jediné co mě napadlo, mrsknout je do sekané




zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.4.2007 14:17  7001
tilka [6998]: ja se chystam udelat vajecnou zelatinu :-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.4.2007 14:00  7000
Nejlepčí je rumcajs, akorát nevím co všechno tam patří. Nakrájená vejce, rajčata, cibule, salám, spojit majolkou, osolit opepřit? Tak nějak to bude. :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.4.2007 13:59  6999
Pomazánka na sto způsobů se ti přejedla? U nás se to spotřebuje takhle a pak něco ke špenátu.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 10.4.2007 13:54  6998
Nechcu být trapná, ale nějaký objevný recept s vařenými vejci nemáte?
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 10.4.2007 12:25  6997
keosan je taková chlebová kulturní vložka :-)))))))))))))))))))
maa 10.4.2007 12:18  6996
keosanZ obyčejné mouky peču jedinou věc, a to olivový chleba a je to v podstatě taková veka, samozřejmě bílé barvy. Kdokoli v mém okolí vlastní pekárnu, kupuje i hotové směsi, je jich velké množství a cena je příznivá.
Věta "Přeci jsem si nekupoval pekárnu, abych do ní musel kupovat hotové směsi" je na stejné úrovni jako třeba "Přeci jsem si nekupoval myčku na nádobí, abych do ní musel kupovat ještě tablety".
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.4.2007 11:53  6995
Nesložíme se mu na jeden pytlík směsi na pečení chleba?:-)))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt