Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 16.4.2007 23:22  7124
Recept na lasagne by se mi hodil. A hlavně z lilkem.

Loupat rajčata - to musím vyzkoušet, taky nerad ty slupky. Hlavně v ohřívaném leču.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.4.2007 20:48  7123
tak ty lasaně jsou hodně dobrej tip, to by mne nenapadlo. Zkusim. Ostatně tu pánev a gril asi zkusim taky :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 16.4.2007 20:31  7122
JelenaJá z něj dělám různá zapečená jídla (většinou v kombinaci mletým masem, někdy i rýží). Teď o víkendu jsem ho dávala jako jednu vrstvu do lasagní.
nenufer 16.4.2007 20:29  7121
Jelenaja ho mam najradsej na grile alebo aj na panvici len osoleny cesnakovou solou a opeceny
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 16.4.2007 20:16  7120
já taky rajčata loupu - když je čas.
ratatouille miluju, ale moc ho nedělám - přece jenom to lečo je levnější, rajčata míváme na zahradě, jenom dokoupím pár paprik a čerstvý chleba a je večeře...


ostatně u toho lilku, co z něj děláte? já jsem ho v životě do ničeho jiného než právě do ratatouille nedávala, ale docela mi chutná, tak se jej chystám někdy nějak vyzkoušet... ale hodil by se nějaký osvědčený recept :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 16.4.2007 15:13  7119
Pokud mám čas, rajčata do leča loupu. Vadí mi ty zakroucené slupky. A rajčata nechávám vykapat ze štávy na cedníku, lečo pak není tak vodnaté. Lečo máme rádi naštěstí všichni, už se těším na sezónu :o)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.4.2007 13:39  7118
IMHO do ratatuje každý vrazí co je doma, podmínkou je snad jen cuketa a lilek - to zatím nechybělo v žádném receptu, který jsem četla.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.4.2007 10:27  7117
matiJasně, jen jsem vyjmenoval odlišnosti, na netu určitě nějaké recepty najdeš.
mati 16.4.2007 10:19  7116
vinyla papriky tam jsou????
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.4.2007 10:00  7115
Mnohem radši než lečo mám Ratatouille (Ratatuj), tam se tedy vajíčko nedává, rajčata se loupou, přidá se plechovka konzervovaných rajčat (Valfurta) a čerstvý tymián a rozmarýn. Moc dobré i jako příloha.
mati 16.4.2007 09:22  7114
kvitkoto máš pravdu, žaludek by si to stejně přebral po svém :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.4.2007 09:18  7113
Vypadá to jak to vypadá. Stejně to huba srovná:-))
mati 16.4.2007 09:14  7112
Bez vajec jsem to nejedla. S vejci mi chutná, tak nemám důvod měnit.
keosan 16.4.2007 08:18  7111
Tak tak, bez vajicka v lece, ani ranu. Sice sa daj aj bez neho, ale to uz neni ono...
scalex Scalex 16.4.2007 08:00  7110
Nám ve škole dělávali lečo bez vajíček a nebylo to nic moc, teprve vajíčko celé jídlo pěkně uzavře.

Lečo vypadá jako už použité bez ohledu na to, zda v něm vajíčko je či není. 8^)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt