Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
pavlajs pavlajs 19.4.2007 11:35  7158
Nula: ježiš to musela být žranice!! :-) tohleto mi nedělej :-) slintám, jenom to čtu :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 19.4.2007 10:58  7157
matichutnalo to... jeden som musela naplniť len takou paradajkovo-syrovou zmäsou pre moju vegetariánku. :)
mati 19.4.2007 10:03  7156
nulato zní dobře, mňam
nenufer 19.4.2007 09:53  7155
kedlubny
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 19.4.2007 09:52  7154
A co jsou "kaleráby"?
nula nula všetko je tak, ako má byť 19.4.2007 09:41  7153
jo a ešte...keďže je teraz u nás plno medvedieho cesnaku, tak nezaškodí pridať do tej omáčky aj ten. :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 19.4.2007 09:37  7152
Objavili sa na trhu mladé kalerábyTak som ich robila plnené.
Očistila som 4 mladé kaleráby, vydlabala som vnútro a trochu som ich osolila. Mleté mäso som pomiešala s namočenou vyžmýkanou žem¾ou, vajíčkom, pridala som ve¾a petržlenovej vňate a čerstvého oregana, cesnak , so¾ a mleté biele korenie (pepř). Z mäsa som vytvorila gu¾ky, ktoré som vopchala do kalerábov. Vydlabané kúsky som pokrájala spolu s ďalším kalerábomna kocky, na masle som spenila jednu cibu¾u a trochu som podusila tie pokrájané kúsky. Potom som kaleráby položila do liatinového hrnca, pomedzi ne som rozložila mäsovú plnku a priliala som kalerábové kúsky a celé zaliala mliekom, aby boli cca do dvoch tretín ponorené a dala piecť do trúby asi na 30 minút. Potom som hustý výpek rozmixovala spolu so syrokrémom a trochou smotany. Okorenila som, pridala pokrájanú čerstvú pažítku. Kaleráby som poliala omáčkou a ešte som ich posypala strúhanym parmezánom.
margot margot 18.4.2007 15:40  7151
Díky, Žblunce.

Jen tu chlebovou omáčku (narozdíl od polévky) nelze dělat z chleba tzv. šutrového, protože je potřeba (narozdíl od pólévky) chleba rozemlít.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.4.2007 15:18  7150
Margot [7149]: kuře s chlebovou omáčkou

Alchymista [7148]: což o to, bramboračka nebo česnečka servírovaná v chlebu je taky ňamka :-)
margot margot 18.4.2007 14:55  7149
Kvítko: Já si na ni taky nepamatuju z žádný jídelny, dělala jsem ji podle babičky.:-)

Žblunce: chlebovou omáčku teda neznám. To děláš jak?
alchymista 18.4.2007 14:54  7148
Z Dadalovy kuchařky úvod o chlebu: "Při stolování se topénky někdy dávaly pod maso na stoly místo talířů. Chléb se pak snědl nebo nabídl psům" :))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 18.4.2007 14:50  7147
margotno, v jídelnách možná vařili hnusně, ale mě to nějak nepoznamenalo. Mlíčnou polívku nám ale nedělali nebo si ji nepamatuju. Ani chlebovou.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.4.2007 14:39  7146
Margot [7144]: a zkouselas nekdy chlebovou omacku?
renda Renda 18.4.2007 14:23  7145
MargotJj, taky dobrutka:)
margot margot 18.4.2007 14:12  7144
A chlebovou polívku znáte? Taky bílá. Já jí mám moc ráda a navíc se hodí, když ztvrdne chleba... ale už jí nedělám, protože ji jím tak akrorát já sama.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt