Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 26.4.2007 16:35  7210
zblunce [7208]: Adžika od Antonína je dost ostrá (přestože na ní píšou, že je jen mírně pálivá, je to docela držkopal), já pro tento účel používám Antonínovy bylinky. Nakrájenou salátovku, posypanou bylinkami, si dávám skoro denně, jen ji občas prostřídám rajčaty s mozzarellou. A můžu říct, že touha po chipsech u mne zmizela - a to jsem se jimi pár let živil prakticky denně (chipsy a Pepsi nebo Kofola. Kila a litry. Brrrr.)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 26.4.2007 16:08  7209
manka: Já Ti s tím bramborákem taky věřím, jen jsem si prostě doteď nedovedl představit, že může existovat něco sytějšího než normální bramborák :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.4.2007 15:20  7208
ja jsem asi slepa :-( pritom jsem to projizdela a nevidela :-))

mimochodem, co rikate na tip, kdyz mate chut na chipsy, tak si dat okurku nebo mrkev posypane adzikou. Zkousel jste to nekdo?
scalex Scalex 26.4.2007 14:59  7207
zblunce [7204]: Citronový nebo pomerančový pepř samozřejmě nesmíš hledat v jednodruhovém koření, protože jde o směs pepře a citronu, resp. pomeranče. Čili hledej ve směsích.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 14:50  7206
je to v kořenících směsích.....
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 14:49  7205
http://www.koreni.cz/detail.php?pid=266
http://www.koreni.cz/detail.php?pid=201

ale našla jsem to přes hledání
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.4.2007 14:45  7204
ja u Antonina nenasla citronovy nebo pomerancovy pepr :-(
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.4.2007 13:44  7203
VÝBORNÁ je směs koření formaggio (je v ní hodně sušených rajčat) - ale dívám se, že v současné nabídce není :(
mati 26.4.2007 11:31  7202
ten pomerančový pepř je opravdu lahůdka. jen tak na přírodní kuře nebo lososa - mňamy mňam :-))))))
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 26.4.2007 11:30  7201
Potvurka [7198]: no tak v pripade toho zlata je to asi tak 1 ku 19ti podobny, takze ... ne, jsi uplne mimo :) Zopakuj si fyziku ze zakladni skoly a co znamena hustota.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 11:28  7200
no já bych chtěla vyzkoušet hlavně nějaké grilovací koření, přes léto se budou hodit ;o) a s těma pepřema taky laškuju... nějak si to ale neumím představit...
scherie Scherie 26.4.2007 11:25  7199
PotvurkaJá bych doporučila ještě Koření od Antonína (namíchané na kuře,nakládání) a jakýkoliv pepř (citronový, pomerančový,česnekový,paříž..)
Kupuju pytlíčky,přesypávám do kořenek z Ikei..již jsem drahého ukecala na pátou poličku nad sebou..:-)
A do kuchyně mi nejde moc světlo..
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 26.4.2007 11:24  7198
já neřekla že je to stejný já řekla podobný... to je rozdíl ne? Jako zruba...
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 26.4.2007 11:23  7197
Potvurka [7193]: jojo, je to vlastne stejny, tak udelame kseft, jo? Ja ti dam 100g zlata a ty mi das 100ml zlata, jo? Jedna k jedny vymena, ne? :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.4.2007 11:21  7196
7195 je reakce na 7193 :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt