Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.4.2007 11:33  7243
Mňam, my je nemáme ve skleníku, tak nejsou vždy úplně vyhřátý, ale každopádně je to lahoda. A nejen červený, ale i žlutý rajčata jsou super. A nejlepší je vedle nich rovnou pěstovat i tu bazalku a hlávkovej salát a člověk má denně večeři rovnou ze záhonu. Snad někdy ještě se sýrem či s jogurtem :)
tygricka Tygricka někdy dravá Tygřice... 27.4.2007 10:10  7242
Jo, domácí rajčata jsou nej.... jen tak samotný si je zakousnout na zahrádce... když svítí sluníčko....... :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.4.2007 10:00  7241
wronskito máš svatou pravdu. A ještě když jsou po utrhnutí vyhřátý ze skleníku, mňam:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 27.4.2007 09:56  7240
Uz se tesim az budu mit rajcata na zahrade.. To se s tim kupovnym vubec neda srovnat.
Jsou maly, syte cerveny, sladky a ostry, maj plnou chut. Nejradsi je mam rozkrajeny maly kusy (jako na mesicky, ktery jeste prekrojite) s kysanou smetanou. K tomu cerstvej chleba s maslem, lehce posolenej.
Symfonie jednoduchosti...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.4.2007 09:49  7239
Normální rajčata mám nejradší v této úpravě: Rajčata na kolečka, naskládat na talíř, na to černé olivy a kapary. Může být třeba i kozí sýr. Zakápnout olivovým olejem.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 27.4.2007 09:43  7238
Zabroušená hrdla jsou nejlepší, ale kde je sehnat?
nenufer 27.4.2007 08:48  7237
Potvurkaja radsej ako korenicky pouzivam hnede lekarnicke flasticky zo zabrusenym uzaverom :-) nakoniec myslim ze si ich u nas videla
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.4.2007 08:37  7236
špenátový časKeďže je obdobie špenátu, hodím vám sem dva recepty na špenátové koláče.

Špenátový koláč
Do vymastenej formy ulož lístkove cesto. Forma cca priemeru 24 cm x výška stien cca 4 cm. V miske zamiešaj - rozš¾ahaj 5 vajec, 2 šálky smotany, so¾ , korenie a pridaj blanšírovaný,vyžmýkaný a nasekaný špenát.
Zahrej rúru na 180° a cca 40 min. zapekaj.

Špenátový pie
1/2 kg špenát, 1 lístkové cesto, 1 pór, 30 dk šampiňónov, 15 dk syra feta, 1 š¾ahačka, 1 cibu¾a, 1 strúčik cesnaku, 2 vajcia, oregano, korenie, so¾

Udusíme cibu¾u, pór a huby. Pridáme špenát. Neskôr vajce, so¾, korenie, 1 lyžicu smotany , popučený cesnak, fetu a oregano. Všetko spolu udusíme na plnku. Cesto rozva¾káme , naplníme,zakrútime zalepíme, potrieme vajcom. Pečieme pri 180 , 15 – 20 min.
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.4.2007 07:50  7235
sorry"nejraděki do všeho přímo libežek" je fak síla... :))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.4.2007 07:39  7234
Neprodává ten citronovej pepř i nějaká Vitana nebo Kotanyi? Mám pocit, že jsem ho viděla někde v krámě v pytlíčku.
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.4.2007 07:26  7233
ScalexEhm... pokud vím, tak libeček byl vždycky základem magi a jiných obdobných polévkových koření. :) Já mám teda nejraděki do všeho přímo libežek a proto si jej hojně pěstuji.
Jo a ten citronový pepř, co si radil zblunce mi přivezla dcera párkrát ze severských krajin, kde ho hodně používají, zřejmě proto, že ho často dávají na ryby. Sitronpepper to zvou a je to tak nahrubo semleté.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.4.2007 07:15  7232
ScalexNeochucený vodnatý obušek je pro mě právě to pravé, obzvlášť v parném létě je to nejrychlejší osvěžení vytáhnout z ledničky neochucený vodnatý obušek a hltat ho:-)
Osolenou okurku nebo jakoukoliv zeleninu jen tak nemusím. Ochucený salát ale zase jo. No, chuti jsou zvláštní alchymie:-)))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 26.4.2007 23:44  7231
Scalex [7230]: to už je ale právě ta úprava, to beru. A je jedno, zda se to míchá nebo pěkně načinčá vedle sebe (byť se přiznám, že vzhledem k mé lásce k octu je pro mne právě nějaká ta tradiční salátová směska přijatelnější) :) já mluvila spíš o té "konzumaci přímo ze záhonu", kdy mi odběhnutí do kuchyně jenom pro tu slánku přijde takové, no... zvláštní :) Ale to je asi dáno babičinou výchovou, kdy se něco urve ze záhonou, letmo omyje v dešťové vodě plné komářích larev, a prostě sní; a víc se neřeší :)
Což mi připomíná, že mám dole svazek ředkviček a zrovna jsem na ně dostala chuť :)
scalex Scalex 26.4.2007 23:10  7230
Jelena [7228]: no však já si nepřisoluju rajče při kousání. Nakrájím si ho na měsíčky a poté osolím. A taky posypu bylinkami, díky čemuž nemusím solit ve velkém množství, stačí jen tak lehounce. Okurka salátovka dtto. Přiznám se, že saláty moc nemusím (ve smyslu na kostky nakrájené zeleniny), raději si dělám velký zeleninový talíř, kde si na hodně velké kusy pokrájím papriku, naplátkuju salátovku, na měsíčky nakrájím rajče, přidám neslaný sýr - nejlépe mozzarellu, no a pak už jen ty bylinky (oregáno, tymián, bazalka, medvědí česnek) a trocha olivového oleje. Chutná mi to v téhle úpravě víc, než kdybych totéž pokrájel nadrobno a promíchal.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 26.4.2007 23:10  7229
ScalexMagi už není z paznehtů? Sebral jsi mi mou iluzi, možná to teď začnu i jíst ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt