Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 27.4.2007 12:14  7245
SirinVe zdravotnických potřebách, ale bývávalo to nedostatkovým zbožím. Jak je to teď, nevím.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.4.2007 11:52  7244
WronskiĎáble - poslintala jsem si klavesnici!
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 27.4.2007 11:33  7243
Mňam, my je nemáme ve skleníku, tak nejsou vždy úplně vyhřátý, ale každopádně je to lahoda. A nejen červený, ale i žlutý rajčata jsou super. A nejlepší je vedle nich rovnou pěstovat i tu bazalku a hlávkovej salát a člověk má denně večeři rovnou ze záhonu. Snad někdy ještě se sýrem či s jogurtem :)
tygricka Tygricka někdy dravá Tygřice... 27.4.2007 10:10  7242
Jo, domácí rajčata jsou nej.... jen tak samotný si je zakousnout na zahrádce... když svítí sluníčko....... :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.4.2007 10:00  7241
wronskito máš svatou pravdu. A ještě když jsou po utrhnutí vyhřátý ze skleníku, mňam:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 27.4.2007 09:56  7240
Uz se tesim az budu mit rajcata na zahrade.. To se s tim kupovnym vubec neda srovnat.
Jsou maly, syte cerveny, sladky a ostry, maj plnou chut. Nejradsi je mam rozkrajeny maly kusy (jako na mesicky, ktery jeste prekrojite) s kysanou smetanou. K tomu cerstvej chleba s maslem, lehce posolenej.
Symfonie jednoduchosti...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.4.2007 09:49  7239
Normální rajčata mám nejradší v této úpravě: Rajčata na kolečka, naskládat na talíř, na to černé olivy a kapary. Může být třeba i kozí sýr. Zakápnout olivovým olejem.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 27.4.2007 09:43  7238
Zabroušená hrdla jsou nejlepší, ale kde je sehnat?
nenufer 27.4.2007 08:48  7237
Potvurkaja radsej ako korenicky pouzivam hnede lekarnicke flasticky zo zabrusenym uzaverom :-) nakoniec myslim ze si ich u nas videla
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.4.2007 08:37  7236
špenátový časKeďže je obdobie špenátu, hodím vám sem dva recepty na špenátové koláče.

Špenátový koláč
Do vymastenej formy ulož lístkove cesto. Forma cca priemeru 24 cm x výška stien cca 4 cm. V miske zamiešaj - rozš¾ahaj 5 vajec, 2 šálky smotany, so¾ , korenie a pridaj blanšírovaný,vyžmýkaný a nasekaný špenát.
Zahrej rúru na 180° a cca 40 min. zapekaj.

Špenátový pie
1/2 kg špenát, 1 lístkové cesto, 1 pór, 30 dk šampiňónov, 15 dk syra feta, 1 š¾ahačka, 1 cibu¾a, 1 strúčik cesnaku, 2 vajcia, oregano, korenie, so¾

Udusíme cibu¾u, pór a huby. Pridáme špenát. Neskôr vajce, so¾, korenie, 1 lyžicu smotany , popučený cesnak, fetu a oregano. Všetko spolu udusíme na plnku. Cesto rozva¾káme , naplníme,zakrútime zalepíme, potrieme vajcom. Pečieme pri 180 , 15 – 20 min.
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.4.2007 07:50  7235
sorry"nejraděki do všeho přímo libežek" je fak síla... :))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.4.2007 07:39  7234
Neprodává ten citronovej pepř i nějaká Vitana nebo Kotanyi? Mám pocit, že jsem ho viděla někde v krámě v pytlíčku.
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.4.2007 07:26  7233
ScalexEhm... pokud vím, tak libeček byl vždycky základem magi a jiných obdobných polévkových koření. :) Já mám teda nejraděki do všeho přímo libežek a proto si jej hojně pěstuji.
Jo a ten citronový pepř, co si radil zblunce mi přivezla dcera párkrát ze severských krajin, kde ho hodně používají, zřejmě proto, že ho často dávají na ryby. Sitronpepper to zvou a je to tak nahrubo semleté.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.4.2007 07:15  7232
ScalexNeochucený vodnatý obušek je pro mě právě to pravé, obzvlášť v parném létě je to nejrychlejší osvěžení vytáhnout z ledničky neochucený vodnatý obušek a hltat ho:-)
Osolenou okurku nebo jakoukoliv zeleninu jen tak nemusím. Ochucený salát ale zase jo. No, chuti jsou zvláštní alchymie:-)))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 26.4.2007 23:44  7231
Scalex [7230]: to už je ale právě ta úprava, to beru. A je jedno, zda se to míchá nebo pěkně načinčá vedle sebe (byť se přiznám, že vzhledem k mé lásce k octu je pro mne právě nějaká ta tradiční salátová směska přijatelnější) :) já mluvila spíš o té "konzumaci přímo ze záhonu", kdy mi odběhnutí do kuchyně jenom pro tu slánku přijde takové, no... zvláštní :) Ale to je asi dáno babičinou výchovou, kdy se něco urve ze záhonou, letmo omyje v dešťové vodě plné komářích larev, a prostě sní; a víc se neřeší :)
Což mi připomíná, že mám dole svazek ředkviček a zrovna jsem na ně dostala chuť :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt