Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2007 09:56  7320
Včera jsem koupila maso na sekanou a teď se mi do ní vůbec nechce. Ale asi budu muset pohnout zadkem a aspoň to umíchat. Dáváte něco "zvláštního" do sekaný? Máma přidávala sojový maso. Teď nevím, jestli namočený nebo zasucha nastrouhaný jako místo strouhanky. Nedávno jsem zkoušela přidat syrečky, zajímavé.-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.5.2007 09:50  7319
keosanNie je to to isté. Narodila som sa a žijem na Slovensku, slovenčina je teda moja rodná reč. Po rodičoch som čistokrvná moravanka a mám teda českú národnosť, čiže materinská reč mi je čeština. Jasnejšie? :)
A poviem ti pravdu, že sama niekedy neviem, čo som....ale neprikladám tomu žiadnu váhu... môžno človák? :))
keosan 4.5.2007 09:32  7318
kvitkoBetarka...:-D
keosan 4.5.2007 09:31  7317
nulaNeprekaza, len som Ta nevedel zaradit, ci si Ceska, ci Slovenka. Materska, ci rodna rec je to iste...
Si Slovenska zijuca v CZ, hovoriaca cestinou ? Ci Ceska, zijuca v SK ?
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.5.2007 09:19  7316
sorrymaterinská...
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.5.2007 09:18  7315
keosanVäčšinou si to neuvedomujem, lebo obidva jazyky mám takpovediac za vlastné. Čeština je moja materská reč a slovenčina rodná reč. Prekáža ti to?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2007 09:17  7314
keosannemám pekárničku. Chleba jsem nikdy nepekla, naštěstí:-)
keosan 4.5.2007 09:16  7313
nulaZda sa, ze striedas v prejave cesku i slovensku rec. Nestaci pisat len jednou ? :-)

kvitko:
Ty provokaterka :-) Aku mas pekarnicku, kolko KG chleba si robila ?
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.5.2007 08:49  7312
Tigopromiň... lampión = lampasák = důstojník tehdejší ČSLA, ovšem otec jen do 68 roku, pak podepsal Dva tisíce slov a i jinak se stal nepřítelem socialistického režimu a byl vyražen.
Ale moje babička na Ostravsku mi občas nadávala ty lampo.... :))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.5.2007 08:38  7311
Takovou rybičkovou pomazánku jsem dělala zrovna včera, akorát ještě s tvarohem, bez hořčice (pač jsem ji neměla), s nakládanýma cibulkama a paprikou. A jedli jsme to (s chlebem s tmavou kůrkou upečeným v naší pekárně?) se suchárkama, mňami mňam:-)

A teprv domácí konzerva, u nás zvaná domácky vepřovka, to je teprv lahoda. Před dovolenou nastala vždycky akce pečení masa, potom jeho zavařování do sádla a to teprve bylo. K bramborům, do těstovin, do rejže, k chlebu, samotná:-))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 4.5.2007 08:35  7310
A moje matka byla plynova lampa...
keosan 4.5.2007 07:50  7309
KDecka, ano to je ono :-) Tie boli dobre. Dnesne podobne konzervy tolko masa nevideli ani z rychlika :-D
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.5.2007 07:40  7308
keosan:))) ale jedla.... môj otec bol lampión a nosil domov občas KDéčka. Bol tam aj taký celkom dobrý tvarohový dezert.
keosan 4.5.2007 07:15  7307
nulaTo si este asi nejedla vojenske zelezne zasoby, pekne velku trojkonzervu poctiveho mleteho masa, pastety zo zasob protichemicky krytov, stare cca 20 rokov :-D

Boli celkom dobre, casto lepsie nez dnesne... :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.5.2007 07:08  7306
AlchymistaAle fuj.... to mi nerob!! Začínam sa báť o tvoje zdravie... :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt