Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.5.2007 17:57  7440
zasadni je v tom ze bramborak se dela ze syrovych a bramborova placka z varenych

hele, rendo.. vareny myslis ve slupce, ze jo, takovy ty na loupacku
tygricka Tygricka někdy dravá Tygřice... 12.5.2007 17:51  7439
gotregAno- jedná se o naprosto různá jídla.
gotreg 12.5.2007 17:48  7438
je nějaký zásadní rozdíl mezi bramborovými plackami a bramborákem?
renda Renda 12.5.2007 17:48  7437
Uvarit brambory, nechat vystydnout, prolisovat, vajicko, hruba mouka, pripadne krupice, sul. Prohnist, vyvalet, vykrajet, na panvi osmazit. Mnozstvi ingredienci - u nas pro dva minimalne pul kila brambor a ostatni do pozadovane konzistence;)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.5.2007 17:41  7436
neznal, zejtra koupim suroviny a testnu !!

mmch, nemate nekdo recept na dobry bramborovy placky ? na nejaky obzvlatsneni ? (bez masa, bez zeli, v zadnym pripade ne sladky variace) ?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.5.2007 17:32  7435
Za objevení Ameriky mnohokrát dík. :-) nezní to špatně. :-)
gotreg 12.5.2007 17:22  7434
třicetivteřinový moučníkdo misky vyklopíme plechovku ananasu i se šťávou
přidáme kelímek šlehakčy ke šlehání
přidáme vanilkový puding Dr. Oetker, který se nemusí vařit (Creme Olé)

přiklopíme víčkem a začneme kvrdlat a kvrdlat, dokud směs neztuhne

vychladíme a sníme

(druhá varianta je, udělat jen vanilkovo-ananasové "želé" a ušlehanou šlehačkou pokrýt)

tak či tak je to hloupě jednoduché a strašně dobré

(je-li to moje tradiční objevení Ameriky, hluboce se omlouvám)
maa 9.5.2007 12:25  7432
LeontinaJe to tak, jak píše nula, jenom dodám, že na testy na potravinové alergie můžeš jít v průběhu celého roku.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.5.2007 11:46  7431
LeontinaS tým mliekom je to asi ve¾mi individuálne, mnohí alergológovia sa ho boja a tak ho apriori zakazujú. Môj syn síce nemal atopický ekzém, ale mal alergickú astmu a tiež mu mlieko zakazovali a on bol za ním ako posadnutý. Nakoniec som sa poradila s viacerými lekármi, aj s homeopatmi a mlieko som mu piť dovolila. Pije ho nadmerné množstvo až dodnes. Jeho telo si ho žiadalo a preto mal naň chuť, lebo ve¾mi rýchlo rástol a asi hoi potreboval, dnes má 194 cm. Inak dnes už astmu nemá v puberte sa to podarilo prekonať, ale s alergiou nie je aj tak celkom za vodou.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.5.2007 11:42  7430
LeontinaAtopický ekzém je ochorenie alergického charakteru a tak ani diéta pri ňom nemôže byť celkom jednotná, ale je vždy individuálna. Záleží na tom aký elergén u tvojho dieťatka spôsobuje chorobu. Môže to byť hocičo, aj potravinový alergén, v tom prípade treba zistiť aký a tých potravín sa vyvarovať. Myslím, že v tomto ti najlepšie poradí alergológ. V zásade je ve¾mi dobré zabezpečiť dostatočný prísun vitamínov a minerálov s oh¾adom na tie alergény a pri liečbe prírodnej ti odporúčam pupalku dvouletou a brutnák lékařský. S mliekom sa má vraj opatrne, ale aj to je len rýdzo individuálne a treba si to odsledovať. Inak baktérie typu Acidophilus, teda tie živé mliečne kultúry sa zvyknú odporúčať, takže živé jogurty a kefíry by dieťa mohlo.
leontina 9.5.2007 10:46  7428
maamy už máme 4 ropky, a teď je to jaksi horší, navíc jsem taky jak struhadlo, takže začneme spolu, a jakto že může jogurty a mléko nee?
maa 9.5.2007 10:42  7427
LeontinaMoje dcera je taky atopik, neboj, není to tak hrozné. K pití žádné šťávičky, džusy, jenom čistou vodu nebo čaj. Pokud jí něco sladím, tak Glukopurem. Zahušťuju žitnýma nebo ovesnýma vločkama. Ovoce musíte vyzkoušet, každý snáší něco jiného. Když jdeme ven, dostane místo jablka salátovou okurku, taky osvěží. Může jogurty, kupuju Hollandii. Kravské mléko vůbec nesmí, zatím. Ale je ještě malá (2 roky), takže ráno a večer pije Nutrilon.
leontina 9.5.2007 09:43  7426
Ahojte, nemáte někdo recepísky na něco pro atopiky??? od včerejška přecházím na zdravý životní styl kvůli ekzému syna a nevím s čím začít, tmavý x třtinový x ovocný x hroznový x cukr, mouka špaldová nebo jaká???? jsem z toho úplně mimo. Jen sójové mléko jsem pochopila.))))))))
keosan 9.5.2007 07:34  7425
Foxka 7409kvoli spotrebe energie. Nechcem sa dostat cez cenu kupovaneho chleba. Naviac to vsetko tolko roboty s miesenim cesta a riadmi....

phanny 7410:
ad kvaskovy chlieb. O tom viem, ale je to dost pracne. Zas az taky ortodoxny fajnsmeker nie som... :-D

Dot 7411:
je to nakazlive. Uz aj sestrenica zacala uvazovat o pekarnicke. Na chudnutie Ti mozem odporucit jeden osvedceny starodavny recept: "Nežer to¾ko!" :-D

gotreg 7413:
uz sa o ne moc ani nesnazim. Pri tej Ete Harmony je ta korka este ako tak akceptovatelna, ked nastavim maximum. Ale ako niekto pisal, tak pre chleby do 1250g. Vacsie, do cca 1,5kg su vo vnutri mierne nedopecen. Pripada mi to, ako keby zobrali Etu Siesta a dali tam vacsiu nadobu pre cesto...Po vcerajsku mam na chlebik a seba pifku. Prehnal som to s prisadami a mal som 1,8kg chleba... Ten bude este schnut par dni :-D
scalex Scalex 8.5.2007 15:07  7424
Já zarovnávám na střed i braillovo písmo a mayské uzlíky.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt