Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.5.2007 18:22  7444
hm s pomerancem nevypada zle.. ale je to sladky a na to mam jazycek jen hodne vzacne. netestovalas to treba nekdy se sejrem ? nebo nakou zeleninkou ?
renda Renda 12.5.2007 18:11  7443
makovecJj, ve slupce nejlepsi. Recept s pomerama napriklad zde:
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPKOMNIQN&id_kategorie=JNLNMMR3
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.5.2007 18:05  7442
no ja je znam taky jen v podani nebozky mamky.. sam sem se k nim nikda neodhodlal. ale hodlam se v tomto smeru v nejblizsi dobe odhodlat k prvnim pokusum
gotreg 12.5.2007 18:01  7441
Díky za osvětlení technologických záludností.
(bramborové placky jsme u nás nikdy nedělali, tak jsem nevzdělaný)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.5.2007 17:57  7440
zasadni je v tom ze bramborak se dela ze syrovych a bramborova placka z varenych

hele, rendo.. vareny myslis ve slupce, ze jo, takovy ty na loupacku
tygricka Tygricka někdy dravá Tygřice... 12.5.2007 17:51  7439
gotregAno- jedná se o naprosto různá jídla.
gotreg 12.5.2007 17:48  7438
je nějaký zásadní rozdíl mezi bramborovými plackami a bramborákem?
renda Renda 12.5.2007 17:48  7437
Uvarit brambory, nechat vystydnout, prolisovat, vajicko, hruba mouka, pripadne krupice, sul. Prohnist, vyvalet, vykrajet, na panvi osmazit. Mnozstvi ingredienci - u nas pro dva minimalne pul kila brambor a ostatni do pozadovane konzistence;)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.5.2007 17:41  7436
neznal, zejtra koupim suroviny a testnu !!

mmch, nemate nekdo recept na dobry bramborovy placky ? na nejaky obzvlatsneni ? (bez masa, bez zeli, v zadnym pripade ne sladky variace) ?
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.5.2007 17:32  7435
Za objevení Ameriky mnohokrát dík. :-) nezní to špatně. :-)
gotreg 12.5.2007 17:22  7434
třicetivteřinový moučníkdo misky vyklopíme plechovku ananasu i se šťávou
přidáme kelímek šlehakčy ke šlehání
přidáme vanilkový puding Dr. Oetker, který se nemusí vařit (Creme Olé)

přiklopíme víčkem a začneme kvrdlat a kvrdlat, dokud směs neztuhne

vychladíme a sníme

(druhá varianta je, udělat jen vanilkovo-ananasové "želé" a ušlehanou šlehačkou pokrýt)

tak či tak je to hloupě jednoduché a strašně dobré

(je-li to moje tradiční objevení Ameriky, hluboce se omlouvám)
maa 9.5.2007 12:25  7432
LeontinaJe to tak, jak píše nula, jenom dodám, že na testy na potravinové alergie můžeš jít v průběhu celého roku.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.5.2007 11:46  7431
LeontinaS tým mliekom je to asi ve¾mi individuálne, mnohí alergológovia sa ho boja a tak ho apriori zakazujú. Môj syn síce nemal atopický ekzém, ale mal alergickú astmu a tiež mu mlieko zakazovali a on bol za ním ako posadnutý. Nakoniec som sa poradila s viacerými lekármi, aj s homeopatmi a mlieko som mu piť dovolila. Pije ho nadmerné množstvo až dodnes. Jeho telo si ho žiadalo a preto mal naň chuť, lebo ve¾mi rýchlo rástol a asi hoi potreboval, dnes má 194 cm. Inak dnes už astmu nemá v puberte sa to podarilo prekonať, ale s alergiou nie je aj tak celkom za vodou.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.5.2007 11:42  7430
LeontinaAtopický ekzém je ochorenie alergického charakteru a tak ani diéta pri ňom nemôže byť celkom jednotná, ale je vždy individuálna. Záleží na tom aký elergén u tvojho dieťatka spôsobuje chorobu. Môže to byť hocičo, aj potravinový alergén, v tom prípade treba zistiť aký a tých potravín sa vyvarovať. Myslím, že v tomto ti najlepšie poradí alergológ. V zásade je ve¾mi dobré zabezpečiť dostatočný prísun vitamínov a minerálov s oh¾adom na tie alergény a pri liečbe prírodnej ti odporúčam pupalku dvouletou a brutnák lékařský. S mliekom sa má vraj opatrne, ale aj to je len rýdzo individuálne a treba si to odsledovať. Inak baktérie typu Acidophilus, teda tie živé mliečne kultúry sa zvyknú odporúčať, takže živé jogurty a kefíry by dieťa mohlo.
leontina 9.5.2007 10:46  7428
maamy už máme 4 ropky, a teď je to jaksi horší, navíc jsem taky jak struhadlo, takže začneme spolu, a jakto že může jogurty a mléko nee?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt