Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nenufer 12.5.2007 22:08  7468
kvitkoja ich peciem nasucho (teda lokse) a pridavat do nich taketo veci by sa mi to pripalovalo
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.5.2007 21:54  7467
makoveckup jim klapky na nosy a je to!:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.5.2007 21:51  7466
to by me doma asi hnali.. i kolem romaduru si doma obcas vyslechnu desny reci .o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.5.2007 21:33  7465
nenufer proč ne? Klidně do nich i na ně:-))
nenufer 12.5.2007 21:17  7464
kvitkoja by som taketo veci struhala na ne :-) nie do nich ale je fakt ze sa tesim ze si ich zase spravim vo vacsom na liatinovom tále :-)) len musim najst dobrovolnikov na pomoc
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.5.2007 21:12  7463
Plackyod té doby, co jsem četla tvarůžkovou kuchařku, bych je rvala do ledasčeho. Akorát je většinou při ruce nemám. Co do placek přistrouhat jedny olomoucké?:-)
leontina 12.5.2007 20:14  7462
teda zítám, že EXIStUJE rozdíl mezi bramborákem a zemákovým plackem :oooo jinak já minulý víken objevila obměnu ondráše a sice juráše - kdy jsou medailonky - kuřecí x vepřové x ??? dle chuti obalované v bramborovém těstíčku (u nás zásadně ze syrových a tebtokrát bez česneku)podáváné se zeleninou. a jinak klasického ondráše doma urychluju tím, že maso v něm nesmažím vně, ale kosmtky masa nahážu už do těsta - já totiž celkově nerada vařím, tak si to urychluju jak to jen jde;)
tygricka Tygricka někdy dravá Tygřice... 12.5.2007 19:34  7461
Já bych odmítala jen jedny... :-))
bargie 12.5.2007 19:33  7460
Moje mamka potírá bramborové placky sádlem se škvarkami a jíme je jen tak.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.5.2007 19:33  7459
jo !!! delali z nich dobrou loterii.. zvlast pro me nemasotzrouta, v jedny mise byly s marmeladou, kozim masem, sejrem, syrovou bramborou, orechama a zelim.. smichany dohromady. a nic jinyho ... sem si pripadal jak idiot, kdyz sem kazdou druhou odmital snist .o)
tygricka Tygricka někdy dravá Tygřice... 12.5.2007 19:31  7458
Nebyly to pelmeně?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 12.5.2007 19:29  7457
ty sladky mi (nevim proc) pripomnely takovy ty rusky bramborovy kapsicky plneny vsim moznym. akorat sou vareny (a me tezce nechutnaly)
nula nula všetko je tak, ako má byť 12.5.2007 19:07  7456
NenuferTak, tak... zemiakové placky sú u nás tie zo surových zemiakov, teda bramboráky a z varených sú lokše. Podávajú sa špeciálne k pečeným husiam a kačkám s kapustou a je to jedna zo slovenských špecialít. Na bratislavských vianočných trhoch je to tradičná špecialita nasladko aj naslano. Naslano potreté husacou masťou alebo s pečienkami a nasladko väčšinou tie makové.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 12.5.2007 18:43  7455
a nebo se vybodni na bramplacky a udělej bác :o)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 12.5.2007 18:42  7454
makovec .. nebo do nich přihoď škvarky :o)

ale jinak bramplacky jsou nejlepší jen tak .. a když už je někdo zmlsanej, tak přelít směsí ala čína

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt