Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 14.5.2007 18:34  7482
No u nás se ty co zbyly, prohnaly přes pašíka a byly z nich klobásky. IMHO lepší varianta než bramborové placky :-))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.5.2007 17:48  7481
Vím, že brplacky existují, že se jim i různě říká, ale doma jsme je taky nedělali. Brambory, když nám zbyly, dělaly se osmažený s česnekem. A na vyrobení takové brplacky mi ještě nikdy brambory nezbyly, nějak vařím bezezbytkově:-))
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 14.5.2007 17:04  7480
AnkaMně to nepřekvapuje - sice vím, že bramborový placky existují a že se liší od bramboráků., ale určitě jsem je nikdy nedělala - a nejsem si jistá, že jsem je jedla
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 14.5.2007 16:58  7479
Anka: To nejsi sama, kdo je překvapený.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.5.2007 16:56  7478
Strašně mě překvapuje, že neznáte bramborové placky nebo to nerozlišujete od bramboráků. To by mě opravdu nikdy nenapadlo, já to odjakživa brala jako jedno z nejobyčejnějších a nejznámějších jídel. Zbydou brambory = udělají se placky. Jsou jednoduché, rychlé a dobré.
kokos kokos 14.5.2007 10:39  7477
Bramborový placky neznám. Ale děláme něco podobného, jen je to kynuté. A vynikající. Se zelím a kačenkou. Jsou to takové koblížky. Nepletu-li se tak recept bude pocházet někde z Německa, neb je po babičce. A dá se to i z povidly. Taky velmi dobré.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 14.5.2007 10:38  7476
Videla jsem to i s "hodne zmrzlou" zmrzlinou - pridat alkohol a rozmixovat nahrubo, pripadne na zaver jeste trochu sektu.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 14.5.2007 10:36  7475
No to bych právě chtěla vědět :_). Součástí všech sorbetů, co jsem našla je zmrazená šťáva z ovoce, nebo mražené rozmixované ovoce :-), ale také tam bývá alkohol, smetana a cukr.
nenufer 14.5.2007 10:31  7474
Mondynie je sorbet v podstate ladova tříšt? mrazit a rozsekávat?
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 14.5.2007 10:16  7473
Nevíte někdo, jaký je základní recept na sorbet?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 14.5.2007 09:45  7472
Bramborový placky jsou nejlepší ke slepici na paprice ;o)
shelle Shelle - Good Service 14.5.2007 08:28  7471
Mondy [7470]: Ano, ano, ano.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 14.5.2007 07:12  7470
Bramborový placky jsou nejlepší se švestkovými povidly :-))).
misulina misulina 14.5.2007 06:41  7469
makovecMáma do bramplacek dává tvaroh, určitě vyzkoušej, naslano ne nasladko.
nenufer 12.5.2007 22:08  7468
kvitkoja ich peciem nasucho (teda lokse) a pridavat do nich taketo veci by sa mi to pripalovalo

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt