Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.5.2007 19:54  7496
škubánky, tak jak je popisuje makovec znám a mám ráda .. jediné, co vynechávám, je to sladké sypání ... u nás se vždy dělaly škubánky s brusinkama, ale ty taky nejím .. takže ideální stav je škubánky než omastit rozpuštěným sádlem ... a úplně nejlepší stav je, když zbydou od oběda, je večer naplacatit na pánev a smahnout ... mňaaaaaaaaam :o)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 14.5.2007 19:52  7495
makovec: No jsou, však :)
gvi 14.5.2007 19:45  7494
jé, s čim my to ty škubánky jedli? S mákem to určitě nebylo... my je snad jedli jen tak a v podstatě to byla hustší osmažená bram.kaše, jak říká makovec...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 19:43  7493
dyk je to odporny !!!!

inac, skubanky s masem sou v podstate maso s bramborovou kasi, ne ?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 19:43  7492
prase

.o)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.5.2007 19:41 - Oblíbené kluby (22:33) 7491
Case [7490]: davat na nesladke jidlo cukr by melo byt trestne? a jak jinak to bude sladke?
ja napriklad miluju chleb ci knackebrot s lucinou a marmeladou :-)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 14.5.2007 19:39  7490
makovec: Ano, to je ta druhá varianta škubánků, kterou jsem donedávna vůbec neznal. A mákem a cukrem bych ji nepozřel (ostatně dávat na jakékoliv nesladké jídlo mák nebo cukr by mělo být trestné)

Nicméně s něčím rozumným, třeba opět s kousky masa nebo s kyselým zelím, je to něco docela jiného, byť se to liší od těch škubánků, které znám já.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 19:36  7489
no ja si pod pojmem skubanky predstavuju cosi, co pripomina neco jako trosku tuzsi bramborovou kasi, takovy velky chuchvalce.. posypany makem a ocukrovany.. jed sem to naposled tak pred dvaceti, petadvaceti lety a doufam ze je uz nikda nepotkam

hehe, gvi.. ty mi o ikonce neco povidej .o)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 14.5.2007 19:33  7488
K mým nedávným kulturním šokům patřilo zjištění, že pod pojmem škubánky někteří lidé chápou do značné míry odlišné jídlo od toho, jaké pod ním znám já (opékané placky, něco jako vdolky z bramborového těsta, případně něčím plněné, ideálně uzeným).
gvi 14.5.2007 19:28  7487
makovec [7486]: asi je tvoje babička tak neuměla;-))
(ty máš zas jinou ikonku...)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 19:24  7486
fuj.. skubanky patrej k desnejsim zazitkum myho detstvi
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 14.5.2007 19:13  7485
Škubánky dělám zásadně z prášku :-)).
gvi 14.5.2007 19:11  7484
Anka [7478]: A co škubánky? Moje babča dělala vždy bramboráky nebo škubánky.... obojí strašně mastný a strašně dobrý.
renda Renda 14.5.2007 18:40  7483
kokosA vubec nejlepsi varianta sou brplacky s klobasou:)
kokos kokos 14.5.2007 18:34  7482
No u nás se ty co zbyly, prohnaly přes pašíka a byly z nich klobásky. IMHO lepší varianta než bramborové placky :-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt