Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.5.2007 20:00  7504
makovec .. teda nevím jak ty .. ale já když dělám bramkaši vařím brambory doměkka, přidám máslo, mlíko a šťouchám

když se dělají škubánky vaří se brambory, pak se k nim do vody přisype mouka a nechá se spařit .. až pak se voda slije a škubánky se šťouchaj
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 20:00  7503
ale ne sladka slehacka
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.5.2007 19:59  7502
makovecdo okurkovýho salátu se taky dá přidat něco mlíčnýho:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 14.5.2007 19:59  7501
(moje oblíbená kombinace je Lučina a hořká čoko)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 19:58  7500
jo, na marmeladu a lucinu... chutove me to zaujalo asi tak jako okurkovej salat se slehackou. hnus
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.5.2007 19:57  7499
To prase bylo na koho? Na marmeládu a lučinu?.-) Lučina se normálně přidává do sladkých jídel, např. do české obdoby tiramisu (že jo?):-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 19:57  7498
cim?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.5.2007 19:55  7497
no počkat počkat .. výroba škubánků se od výroby bramkaše podstatně liší
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.5.2007 19:54  7496
škubánky, tak jak je popisuje makovec znám a mám ráda .. jediné, co vynechávám, je to sladké sypání ... u nás se vždy dělaly škubánky s brusinkama, ale ty taky nejím .. takže ideální stav je škubánky než omastit rozpuštěným sádlem ... a úplně nejlepší stav je, když zbydou od oběda, je večer naplacatit na pánev a smahnout ... mňaaaaaaaaam :o)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 14.5.2007 19:52  7495
makovec: No jsou, však :)
gvi 14.5.2007 19:45  7494
jé, s čim my to ty škubánky jedli? S mákem to určitě nebylo... my je snad jedli jen tak a v podstatě to byla hustší osmažená bram.kaše, jak říká makovec...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 19:43  7493
dyk je to odporny !!!!

inac, skubanky s masem sou v podstate maso s bramborovou kasi, ne ?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 19:43  7492
prase

.o)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.5.2007 19:41  7491
Case [7490]: davat na nesladke jidlo cukr by melo byt trestne? a jak jinak to bude sladke?
ja napriklad miluju chleb ci knackebrot s lucinou a marmeladou :-)
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 14.5.2007 19:39  7490
makovec: Ano, to je ta druhá varianta škubánků, kterou jsem donedávna vůbec neznal. A mákem a cukrem bych ji nepozřel (ostatně dávat na jakékoliv nesladké jídlo mák nebo cukr by mělo být trestné)

Nicméně s něčím rozumným, třeba opět s kousky masa nebo s kyselým zelím, je to něco docela jiného, byť se to liší od těch škubánků, které znám já.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt