Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 14.5.2007 20:18  7510
Foxka: Jojo, já znal dojakživa jen tu variantu "druhý den" z Tvého odkazu (byť teda kečup ne)
dot Dot 14.5.2007 20:13  7509
S mlíkem škubánky ne. Proto se tam dává ta mouka aby to bylo tuhý hustý a dalo se krájet. Do kaše se dává napopak teplé mléko aby to bylo řídké a vláčné.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.5.2007 20:06  7508
Prostě každej máme jiný chutě, no. Někdo to rád nasladko, někdo naslano atd.

foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 14.5.2007 20:04  7507
Dietní varianta: http://recepty.labuznik.com/recept/6646-Skubanky_s_makem
A hele, tady je i ta, co o ní píše Case: http://www.zdepro.estranky.cz/clanky/varime-z-brambor/skubanky
gvi 14.5.2007 20:03  7506
klupi [7504]: já neříkám, jak se to dělá, ale jak to vypadá a chutná..., uvařit to neumím, musím se babči zeptat (i když sama si to robit nebudu)...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 14.5.2007 20:02  7505
Klasické škubánky se dělají tak, že se uvařené brambory ne zcela slijí, zaspou s emoukou, která se v té horké vodě nechá "spařit pak se nějak vymíchají.. snad i s horkým mlékem? Z té hmoty se pak omaštěnou lžící vykrajují šišky. A dají se jíst nasladko - s mákem a cukrem (mastí se máslem), nebo naslano - s osamženou cibulkou (v tété variantě je ideální mastit sádlem).
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.5.2007 20:00  7504
makovec .. teda nevím jak ty .. ale já když dělám bramkaši vařím brambory doměkka, přidám máslo, mlíko a šťouchám

když se dělají škubánky vaří se brambory, pak se k nim do vody přisype mouka a nechá se spařit .. až pak se voda slije a škubánky se šťouchaj
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 20:00  7503
ale ne sladka slehacka
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.5.2007 19:59  7502
makovecdo okurkovýho salátu se taky dá přidat něco mlíčnýho:-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 14.5.2007 19:59  7501
(moje oblíbená kombinace je Lučina a hořká čoko)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 19:58  7500
jo, na marmeladu a lucinu... chutove me to zaujalo asi tak jako okurkovej salat se slehackou. hnus
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.5.2007 19:57  7499
To prase bylo na koho? Na marmeládu a lučinu?.-) Lučina se normálně přidává do sladkých jídel, např. do české obdoby tiramisu (že jo?):-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.5.2007 19:57  7498
cim?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.5.2007 19:55  7497
no počkat počkat .. výroba škubánků se od výroby bramkaše podstatně liší
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.5.2007 19:54  7496
škubánky, tak jak je popisuje makovec znám a mám ráda .. jediné, co vynechávám, je to sladké sypání ... u nás se vždy dělaly škubánky s brusinkama, ale ty taky nejím .. takže ideální stav je škubánky než omastit rozpuštěným sádlem ... a úplně nejlepší stav je, když zbydou od oběda, je večer naplacatit na pánev a smahnout ... mňaaaaaaaaam :o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt