Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.5.2007 10:20  7532
keosanOchucených solí doma mám několik.
keosan 16.5.2007 10:08  7531
Ad ochucovanie:

dostal som tip na dobre, domace ochucovadla.
V maziari rozdrvit napr. rascu s troskou soli, alebo bylinkami.

Pripadne ine : pomlete bylinky /ci rozne korenia/ a olej - a dostaneme zvlastne ochutene oleje pre ochucovanie pokrmov.
keosan 16.5.2007 10:03  7530
Apropo drozdie:

ak peciete chleba v pekarnicke /odporuca sa susene drozdie/. Mate vyskusanu nahradu, miesto suseneho drozdia napr. 1 cajovej lyzicky, kolko dat cerstveho drozdia /a ako ho vhodne predpripravit pre pekaren/ ?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.5.2007 09:59  7529
nowaco vyrabi i krokety s narezanou gumovou rukavici... taky sou bezva
ofelie ofelie 16.5.2007 09:57  7528
škubánky......já je teda miluju až další den, kdy se do zlatova opečou na sádle, ale mužíčkovi je to jedno.....:o))))
Nowako začalo dělat bramborový šišky naplněný mákem.....ty jsou fakt božský....:o)))))
margot margot 16.5.2007 09:33  7527
škubánkymají moje děti nejradši s měkkým tvarohem. Ve velkých vrstvách pěkně nakupit na škubánky, zasypat cukrem, zalít rozpuštěným máslem. Je to fakt dobrý.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.5.2007 13:32  7526
Leontina [7519]: U nás ae do okurkového salátu s kys.smetanou už žádný ocet nedává.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 15.5.2007 12:44  7525
Ale nesmí se blížit bouřka!
keosan 15.5.2007 11:39  7524
Pre pecenie v beznej rure /vtedy typicke plynove/.

Informacie o tlaku a davkovani vody podla nadmorskej vysky s ucinkom na kysnutie cesta boli uvedene v manualoch Ety. Vzhladom na riedky vzduch a tlak vo vacsej nadmorskej vyske bude asi rozdiel v kysnuti cesta niekde pri urovni mora a niekde vo vysokohorskej chatke, ci hornatej oblasti /taktiez ina vlhkost vzduchu/.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 15.5.2007 11:34  7523
A psali tam, pro jaký tlak vzduchu to je uváděné?
keosan 15.5.2007 11:33  7522
PoznatokZaujimavy poznatok som nasiel v knihe Slovenska kucharka z roku 1990, toho casu za 98,-Kcs. Pise sa tam o peceni chleba tusim z 1kg muky. Pisali ze k prepeceniu takeho PSENICENHO chleba treba 1 hodinu. PSENICNO-RAZNEHO cca 1,5 hodiny a RAZNEHO 2 hodiny.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 15.5.2007 09:25  7521
Já o žádných bramboráčkách nepsal.
leontina 15.5.2007 08:25  7520
casemo že píšeš jakési bramboráčky??? pro mě byla třeba novinka ty bramborové placky z vařenéhých zemáků tak pro to se ptám
leontina 15.5.2007 08:14  7519
co má někdo proti okurkovému salátu se smetanou??? docela se tím, zjemní ocet a já to mám tak nejraději

neuvěřitlné kolik a jaké chutě tady máme:)))) ale když je hlad, tak se zdlábne kde co
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 15.5.2007 08:13  7518
Nedokážu si představit, jak bys chtěla udělat škubánky ze syrových brambor...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt