Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.5.2007 18:32  7539
Super, takže to vlastně dělám v zásadě správně. Ještě mě napadlo přidat trochu pepře.
A pak ještě trochu černýho čaje. a trochu cukru a kapku mlíka. ;)
(o výsledku budu informovat :)

Shelle [7538]: nj, taky bych to nejradši dělal z čerstvýho, ale u nás v prdelákově ho neseženu..
shelle Shelle - Good Service 16.5.2007 18:29  7538
Wronski [7536]: Ja to delam z cestveho.
scalex Scalex 16.5.2007 18:22  7537
Wronski [7536]: nastrouhat nebo nakrájet na tenké plátky. Zalít vařící vodou, nechat louhovat pět minut (to by mělo stačit, aby čaj nebyl přespříliš ostrý), přecedit přes sítko, přilít citronovou nebo limetkovou šťávu (dávám cca 1-1.5 polévkové lžíce na čtvrt litru vody), počkat, až to ještě trochu vychladne, osladit medem.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.5.2007 18:13  7536
Jak na zázvorový čaj?mám doma sušený zázvor - jsou ho tři kousky. Nakrájel jsem půlku jednoho kousku na tenké plátky a nechal asi 10 min. vyluhovat.
Je to dost ostrý, takže jsem spokojen.
Ale jak se to dělá správně?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.5.2007 10:25  7535
keosanVesměs kupované, ani nevím, co to všecko obsahuje. Prostě nějaký bylinky a sůl. Kupované ve zdravé výživě, nějaký BIO na tom možná je taky:-)
keosan 16.5.2007 10:22  7534
kvitkoVlastne, ci kupovane ?

Ktore z nich /ktore chute/, odporucas ?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.5.2007 10:20  7532
keosanOchucených solí doma mám několik.
keosan 16.5.2007 10:08  7531
Ad ochucovanie:

dostal som tip na dobre, domace ochucovadla.
V maziari rozdrvit napr. rascu s troskou soli, alebo bylinkami.

Pripadne ine : pomlete bylinky /ci rozne korenia/ a olej - a dostaneme zvlastne ochutene oleje pre ochucovanie pokrmov.
keosan 16.5.2007 10:03  7530
Apropo drozdie:

ak peciete chleba v pekarnicke /odporuca sa susene drozdie/. Mate vyskusanu nahradu, miesto suseneho drozdia napr. 1 cajovej lyzicky, kolko dat cerstveho drozdia /a ako ho vhodne predpripravit pre pekaren/ ?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.5.2007 09:59  7529
nowaco vyrabi i krokety s narezanou gumovou rukavici... taky sou bezva
ofelie ofelie 16.5.2007 09:57  7528
škubánky......já je teda miluju až další den, kdy se do zlatova opečou na sádle, ale mužíčkovi je to jedno.....:o))))
Nowako začalo dělat bramborový šišky naplněný mákem.....ty jsou fakt božský....:o)))))
margot margot 16.5.2007 09:33  7527
škubánkymají moje děti nejradši s měkkým tvarohem. Ve velkých vrstvách pěkně nakupit na škubánky, zasypat cukrem, zalít rozpuštěným máslem. Je to fakt dobrý.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.5.2007 13:32  7526
Leontina [7519]: U nás ae do okurkového salátu s kys.smetanou už žádný ocet nedává.
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 15.5.2007 12:44  7525
Ale nesmí se blížit bouřka!
keosan 15.5.2007 11:39  7524
Pre pecenie v beznej rure /vtedy typicke plynove/.

Informacie o tlaku a davkovani vody podla nadmorskej vysky s ucinkom na kysnutie cesta boli uvedene v manualoch Ety. Vzhladom na riedky vzduch a tlak vo vacsej nadmorskej vyske bude asi rozdiel v kysnuti cesta niekde pri urovni mora a niekde vo vysokohorskej chatke, ci hornatej oblasti /taktiez ina vlhkost vzduchu/.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt