Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.5.2007 19:47  7550
zupa.. diky moc. mrknu do naky na smichove
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 16.5.2007 19:47  7549
V čajovně normálně prodávají čaje i sáčkované, na doma. Teda alespoň ve všech, co jsem kdy navštívil, to tak dělali.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.5.2007 19:45  7548
to jako prijdu do cajovny aby mi odsypali ? bo v cajovne sem byl vsehovsudy asi tak dvakrat.. takze nevim
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 16.5.2007 19:44  7547
IMO v každé slušné čajovně, pokud myslíme oba totéž.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.5.2007 19:43  7546
aha.. v tom clanku pisou ze se prodava.. ale kde.. kde.. kde ? :o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.5.2007 19:43  7545
no kdyz si nadhodil masalu.. prej se da koupit smeska koreni primo pro tenhle caj.. je v praze k sehnani ?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.5.2007 19:31  7544
(kdybys věděl, jak je to dobrý k latakii.. :)
scalex Scalex 16.5.2007 19:20  7543
zblunce [7542]: limetkovou šťávu mám čerstvou, med jsem si dopřál párkrát (v hřešících dnech, nadopován Glucobayem) a zázvorový čaj mi ani trochu nechutná, takže ho nevařím. Ale správný recept na něj mám - tak, jak jsem ho popsal, si ho vařívala moje kamarádka, pocházející z Afriky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.5.2007 19:01  7542
Scalex [7537]: ty muzes med??? mimochodem, limetkovou stavu mas cerstvou nebo z flasticky?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.5.2007 18:52  7541
ehm.. - to byla taková srandovní legranda.
ono se to celý posune trochu jinam ;)
scalex Scalex 16.5.2007 18:41  7540
Dávat pepř do zázvorovýho čaje mi přijde vcelku divné a zbytečné... zázvorová ostrost by se tím posunula někam jinam... Místo černého čaje bych možná použil čistý nearomatizovaný rooibos. Místo cukru ten med, ať je to zdravější. Kapku mlíka bych v tomto čaji doporučil jen lidem trpícím zácpami. 8^) I když na druhou stranu... některé jedince tento čaj pálí dvakrát a v takovém případě je rychlejší průchod okolo "té druhé sliznice" spíše vítaný. 8^)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.5.2007 18:32  7539
Super, takže to vlastně dělám v zásadě správně. Ještě mě napadlo přidat trochu pepře.
A pak ještě trochu černýho čaje. a trochu cukru a kapku mlíka. ;)
(o výsledku budu informovat :)

Shelle [7538]: nj, taky bych to nejradši dělal z čerstvýho, ale u nás v prdelákově ho neseženu..
shelle Shelle - Good Service 16.5.2007 18:29  7538
Wronski [7536]: Ja to delam z cestveho.
scalex Scalex 16.5.2007 18:22  7537
Wronski [7536]: nastrouhat nebo nakrájet na tenké plátky. Zalít vařící vodou, nechat louhovat pět minut (to by mělo stačit, aby čaj nebyl přespříliš ostrý), přecedit přes sítko, přilít citronovou nebo limetkovou šťávu (dávám cca 1-1.5 polévkové lžíce na čtvrt litru vody), počkat, až to ještě trochu vychladne, osladit medem.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.5.2007 18:13  7536
Jak na zázvorový čaj?mám doma sušený zázvor - jsou ho tři kousky. Nakrájel jsem půlku jednoho kousku na tenké plátky a nechal asi 10 min. vyluhovat.
Je to dost ostrý, takže jsem spokojen.
Ale jak se to dělá správně?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt