Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.5.2007 22:11  7553
Nebo by ho mohli mít v obchodě s čaji. Jeden býval na Národní třídě.
dot Dot 16.5.2007 22:02  7552
Á chleba zase řádí. Já mám někde ty převody sušené - čerstvé droždí napsané.(mrknu zítra, najdu -li to) Ale jelikož se k chlebu chovám naprosto nevědecky, tak tam co jindy dávám čajovou lžičku sušeného dávám polovinu 42 gr kostky čerstvého droždí. Ale správně to není :-))
Navíc do žitné mouky se dává víc droždí než do pšeničné . Když k tomu připočteme ještě nadmořskou výšku, tlak, rosný bod a bouřku - tak to vychází na:
Kupte si hotovou směs :-)))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 16.5.2007 19:48  7551
Masalu-čaj vaří snad v každé čajovně tak by to nemusel být problém...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.5.2007 19:47  7550
zupa.. diky moc. mrknu do naky na smichove
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 16.5.2007 19:47  7549
V čajovně normálně prodávají čaje i sáčkované, na doma. Teda alespoň ve všech, co jsem kdy navštívil, to tak dělali.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.5.2007 19:45  7548
to jako prijdu do cajovny aby mi odsypali ? bo v cajovne sem byl vsehovsudy asi tak dvakrat.. takze nevim
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 16.5.2007 19:44  7547
IMO v každé slušné čajovně, pokud myslíme oba totéž.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.5.2007 19:43  7546
aha.. v tom clanku pisou ze se prodava.. ale kde.. kde.. kde ? :o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.5.2007 19:43  7545
no kdyz si nadhodil masalu.. prej se da koupit smeska koreni primo pro tenhle caj.. je v praze k sehnani ?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.5.2007 19:31  7544
(kdybys věděl, jak je to dobrý k latakii.. :)
scalex Scalex 16.5.2007 19:20  7543
zblunce [7542]: limetkovou šťávu mám čerstvou, med jsem si dopřál párkrát (v hřešících dnech, nadopován Glucobayem) a zázvorový čaj mi ani trochu nechutná, takže ho nevařím. Ale správný recept na něj mám - tak, jak jsem ho popsal, si ho vařívala moje kamarádka, pocházející z Afriky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.5.2007 19:01  7542
Scalex [7537]: ty muzes med??? mimochodem, limetkovou stavu mas cerstvou nebo z flasticky?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.5.2007 18:52  7541
ehm.. - to byla taková srandovní legranda.
ono se to celý posune trochu jinam ;)
scalex Scalex 16.5.2007 18:41  7540
Dávat pepř do zázvorovýho čaje mi přijde vcelku divné a zbytečné... zázvorová ostrost by se tím posunula někam jinam... Místo černého čaje bych možná použil čistý nearomatizovaný rooibos. Místo cukru ten med, ať je to zdravější. Kapku mlíka bych v tomto čaji doporučil jen lidem trpícím zácpami. 8^) I když na druhou stranu... některé jedince tento čaj pálí dvakrát a v takovém případě je rychlejší průchod okolo "té druhé sliznice" spíše vítaný. 8^)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 16.5.2007 18:32  7539
Super, takže to vlastně dělám v zásadě správně. Ještě mě napadlo přidat trochu pepře.
A pak ještě trochu černýho čaje. a trochu cukru a kapku mlíka. ;)
(o výsledku budu informovat :)

Shelle [7538]: nj, taky bych to nejradši dělal z čerstvýho, ale u nás v prdelákově ho neseženu..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt