Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mati 21.5.2007 08:00  7659
pomazánkaJá jí vyrábím takhle:
plechovka tuňáka ve vlastní šťávě nebo klasický rybičky, dám tam tavený sýr, plnotučnou hořčici, kečup dle chuti, pepř, sůl, chili, nastrouhám tam kyselou okurku ( přiměřeně ) nebo cibuli najemno a nastrouhám tam 1 hermelín. Někdy dávám vejce, ale jen podle nálady....
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 20.5.2007 23:52  7658
kvitko [7655]: Ono je pitva a pitva, žeáno. Po týdení parazitologický konferenci vim svoje :)
muflonek [7656]: Pokud se jídlo nezdá uplně v pohodě, ale na chuti a vůni se to nepodepíše(jinak bych to asi nejed, co bych z toho měl), doporučuju po jídle zdravotní stopečku dobré domácí slivovice.
nenufer 20.5.2007 17:31  7657
Muflion na hlive sa ten povlak robi bezne ale aj tak sa nedoporucuje ju dlho skladovat, cerstva je lepsia. Nebolo by lepsie ju zjest a na piatok kupit novu?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 20.5.2007 17:22  7656
hm jak dlouho myslíte, že vydrží hlíva ústřičná v papírovém pytlíku v lednici? 14 dní? mám jí tam už od pondělí, v pátek jsem z ní dělala nějakou směs - tu jsem jedla k jídlu ještě dneska a špatně mi není.o))
nebo když udělám guláš, tak ve středu přežije do pátku, kdy bych ho chtěla podávat?

Jde o to, že jsem si všimla, že se tam vytvořil nějaký bílý povlak, takže jsem ho trošku oškrábla, houby jsem omyla a zpracovala - špatně mi zatím není, tak předpokládám, že je to v pořádku.o)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.5.2007 09:04  7655
sirina rybičky z konzervy pitvám taky. Vyndám páteř a nějaký to střívko co v nich je:-))) Naštěstí bejvaj v konzervě tak tři kousky rybiček.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 20.5.2007 09:03  7654
Poslední dobou dělám rybičkovou pomazánku následovně: do tvarohu! dám rybičky (sardinky Jadranky), nakrájenou cibuli, klidně i jinou zeleninu, třeba papriku, nakládanou okurku (nebo jinou kyselou zeleninu, ta tam nesmí chybět), vařený vejce, nějakou sůl, pepř, lžičku hořcice a je to. Provozováno i s různýma obměnama, třeba tuňákovou konzervu, jiným kořením, máslem atd. Prostě co je zrovna v lednici, klasika:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 19.5.2007 09:39  7653
Rybičky z konzervy nejím od té dobu, co je kamarádka na zájezdu do Španějska začala na parkovišti pitvat ;o)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 19.5.2007 09:38  7652
AlchymistaBanán s čokoládou a steakem? ;o)))
gvi 18.5.2007 21:44  7651
Scalex [7591]: já snad půjdu hledat rybičky...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.5.2007 19:32  7650
AlchymistaNeboj, na maso určitě také dojde:)
alchymista 18.5.2007 19:28  7649
nevím, leda bych si tam přišel dát pivo, na sladký moc nejsem :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.5.2007 19:21  7648
A kolik by nás asi tak bylo?
alchymista 18.5.2007 19:18  7647
mno, kdyby vás bylo víc, tak asi jo a bylo by dobrý si objednat stůl, pro jistotu. Vzadu je sice ještě salonek, ale ten už není nic moc.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.5.2007 19:05  7646
Nemělo by se tam předem nahlásit, že přijdeme na banány v čokoládě? Aby neměli tři poslední shnilotinky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.5.2007 18:38  7645
makovecNení to na Letné, ale na Žižkově. Jídelníček se dá stáhnout pod odkazem Servis.

Kterou hospodu na Letné myslíš?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt