Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.5.2007 08:33  7679
Já tak nějak mluvila všeobecně, kynutý buchty nepeču. Klesaj i jiný, ale to je podle mě normální. Klesne i obyčejná vaječná omeleta, když ji sundám z pánvičky.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 08:25  7678
keosan [7676]:
no ono to trošku jde dolů, když to vytáhneš z trouby - ale to je normální

Byla jsem první Au-pair, které se povedlo upéci dokonalý Rotweinkuchen na poprvé! A že si s ním musíš vyhrát...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 22.5.2007 08:06  7677
Keosane prosím tě, přestaň do každého svého příspěvku vměstnávat ten chleba.
keosan 22.5.2007 08:04  7676
muflonek 7666vidis a z takychto prispevkov vznikaju ospevovane dojmy o pekarnach, kde 99 percent pouzivatelov pekarni akceptuje chybny vysledok - povazuje ho za normal, pripadne je este spokojna.

Vysledny produkt ma byt taky, aky ma byt a ziadny iny. Korka ma byt tmava, pripadne stredna, chrumkava - opecena rovnomerne zo vsetkych stran. Striedka ma byt makucka, ale nesmie sa lepit. Nadychana - najlepsie rovnomerne urobene jemne bublinky, musia byt vidiet v chlebe /pri celozrnnom chlebe tuhsia, moze sa drolit/, velmi jemne slana, chlebova prichut bez chuti drozdia. Ostatne verzie chlebov, podla chuti...
keosan 22.5.2007 07:56  7675
muflonek a kvitkoNajskor pouzivate vela drozdia, pripadne vela vody. Spravne ma cesto nakysnut a take nakysnute uz ostat. Tiez zalezi, pri pomere drozdia, aky je to program. Ci je to rychly/sprint, alebo pomalsi klasik/celozrnny. Taktiez zalezi aj na drozdi - ci je to cerstve, ci susene /a od programu tiez/. Pri cerstvom myslim bude zalezat aj na priprave kvasku z drozdia.

Mne na vysledny 1300-1400g chleba staci 1 cajova lyzicka suseneho drozdia pri programe 5 - celozrnny, alebo 1 - klasik.
alchymista 21.5.2007 22:10  7674
taky je úskalí, že se dnes do toho neseženou plíce, ale to taky nic :)
alchymista 21.5.2007 22:08  7673
mrcos [7672]: nemyslím, akorát pokud nevlastníš mixér, je nutné jíst hrubší kousky tý kořenový zeleniny, ale to imho v pohodě lze.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 21.5.2007 22:06  7672
Alchymista [7671]: Nevim, asi nejedl. Má to nějaký úskalí?
alchymista 21.5.2007 22:05  7671
máte někdo rád pajšl? receptů je všude spousta :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.5.2007 22:01  7670
splasklé těsto po vykynutíje pochopitelně vada. Buď je to překynuté, CO2 je tolik, že těsto roztrhá, nebo špatně vyhnětené, lepek nebyl dostatečně aktivován a těsto není dost pružné, aby CO2 v sobě udrželo.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 21.5.2007 21:55  7669
kvitkono ale nesplaskne to o tolik.)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.5.2007 20:54  7668
muflosplaskne, to jo a vždycky mě to naštve:-)
shelle Shelle - Good Service 21.5.2007 15:59  7667
Foxka [7665]: !!!!!!
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 21.5.2007 15:28  7666
keosan [7663]:
NO já teda nevím, ale mně, když něco peču, tak ta buchta také vždycky vyběhne a pak splaskne, nepovažuji to za chybu...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 21.5.2007 15:20  7665
keosan"I ked robim chleba cca 1300-1400g, tak sa dlho neohreje...Kupovanemu 900g trvalo asi 2x dlhsie, kym sa doma "jedol :-D"

Takže vlastně ve výsledku s tou pekárnou neušetříš, jak jsi chtěl, protože toho chleba sníte víc... :-)))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt