Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 22.5.2007 09:58  7699
Sem s receptem, žádná pošta! :-)
keosan 22.5.2007 09:57  7698
muflonekMozes prosim poskytnut ten recept na ten Rotweinkuchen ? Rad by som ho vyskusal :-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 09:50  7697
Mondy [7696]: prosím o recept - do pošty.o))
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 22.5.2007 09:43  7696
muflonekTa je rychlá a moc dobrá :-).
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 09:39  7695
Mondy [7693]: tu jsem nikdy nedělala.)))
shelle Shelle - Good Service 22.5.2007 09:38  7694
To bude jak s kurkou. Zjistime, ze se nam vsem vlastne vsechno propada, jen to nepozname.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 22.5.2007 09:38  7693
muflonekAni Propadlá buchta se ti nepropadla???? To by měla ;-))))))))).
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 09:37  7692
ne ještě nikdy!!!!!!!! se mi buchta nepropadla
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 09:36  7691
keosan [7690]: kuchen = v němčině koláč i jakákoliv buchta
Tahle se třeba peče ve formě na srnčí hřbet.

Nejsem alchymista - moje pečení lidem chutná - kolegové se po buchtách můžou utlouct, takže takto neblbnu - jediné co dělám potírám povrch bábovky mlékem aby nepraskla!

keosan 22.5.2007 09:27  7690
muflonekTrosku klesne - to som na kolacoch nepozoroval /mozno som si to nevsimol/. Mozno klesnu, mozno nie /asi to nie je take badatelne/. To by nevadilo. Ale hlavne sa nesmie prepadnut :-)

Ci to trosku klesne si objektivne neodvazujem bez nejakeho testovania tvrdit - ono vyzera inac opticky kolac v nadobe a inac vonku. Oko niekedy klame :-) Po case neskor aj strati trochu vody vyparovanim, taze mu klesne o par gramov hmotnost. Inac pripadne klesnutie by mohlo ovplyvnovat aj rozdiel teplot - mozno pri pomalsom chladnuti v trube by boli lepsie vysledky, ako s okamzitym vybratim na studensie miesto. Ale to je fuk, rozdiel je to asi zanedbatelny.

Ad muflonek 7687:
pouzivas tiez maly trik - davas pod pecenie maly kastrolik s vodou ?
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 22.5.2007 09:26  7689
motlitbaPane Bože dej, ať na Kosana spadnou všechny pekárničky a trouby světa!!!!
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 09:15  7687
elektrická mora
plynové trouby nemám ráda
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 09:13  7686
keosan [7685]:
kromě plynové jsem pekla ve všech!
normální Mory!
Ten koláč je pak stejně dobrej!!!!
Ti jen říkám, že když to z toho tepla vytáhneš, tak to prostě trošku klesne!!!
keosan 22.5.2007 09:11  7685
muflonekAha. Tak to je divne. V trube by sa mal lepsie prepiect. Aka je to truba. Elektricka, ci plynova ? Aka znacka ?

Volakedy sme mavali /co byvali pred rokom 1989/ standardne v panelakoch montovane plynove rury Mora. Vzhladovo nic moz, ale piekla rychlo, i rychlo sa na nej prihrievala na sporaku voda. Potom sme ju vymenili za ETU - vraj ekologicka. Odvtedy - co trvalo zovretie vody 10 minut, teraz trva skoro 40-50 minut. Posledne maso sa pieklo 3 hodiny a este nebolo celkom hotove. Smejd jeden ekologicky - a pritom navonok plamene slahaju dobre, len to nejake menej hreje.

Takze ak mas podobnu ruru, moc by som sa vysledkom nedivil.

Ad Rotweinkuchen: nepoznam, co to je ? Mas vyskusany recept, mozno by som to skusil. Rad vyskusam nejaku zmenu. :-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 09:01  7684
keosan [7683]:
peču v normální troubě!!!!!!!!!!!!!!!
Rotweinkuchen trošku připomíná perník.... i tak je po vytažení z trouby krásně nadýchaný. Pokud chceš někde tu na něj bude recept - zkus ho upéci - 100% ti také klesne!!!!!!!!!!!!!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt