Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 10:35  7712
jo to je ten samej
já ho už sem asi někdy dávala ale už zmizel v propadlišti dějin.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 10:34  7711
keosan [7710]: přeložit vím, ale zrovna se mi nechce
keosan 22.5.2007 10:33  7710
Tu je recept, ale v nemcine :( na Rotweinkuchen. Ak by niekto vedel prelozit, bol by dobre :-)

http://www.chefkoch.de/rezepte/423984311496/Rotweinkuchen.html
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.5.2007 10:22  7709
Scalex [7707]: To zní dobře, máta mi tu roste čerstvá a skvělá. Jemná, přesto dost výrazná.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.5.2007 10:20  7708
mankaDík, uvidíme co gazpacho :) Problém je ten, že aspoň ze začátku to musí být jídla, která se dají jíst brčkem...
Asi nejspíš zaúřaduje taky odšťavňovač a lazar to bude muset nějak přežít, než ho pustí ty největší bolesti.
scalex Scalex 22.5.2007 10:18  7707
Na horké léto jsou pak výborné ledově vychlazené polévky, třeba mléčná (s trochou kefíru či kysané smetany) s rozmixovanou salátovou okurkou, trochou máty a česnekem.
scalex Scalex 22.5.2007 10:17  7706
mrcos [7703]: mně chutnají luštěninové kaše. Čočková, hrachová, fazolová (nutno pořádně rozmixovat, aby tam nebyly šlupky - a nebo uvařené fazole oloupat), cizrnová... Když se to ochutí bylinkami, kořením a smaženou cibulkou, tak to nemá chybu. Pak samozřejmě všelijaké obilné (kukuřičná, ovesná, pohanková) nebo řidší bramborová. Z měkkých salámů se pak dá umixovat takové pyré, které je sice chabou náhražkou masa, ale lepší než nic.

Moje mamka měla taky nějakou dobu podobnou stravu kvůli zubům a tyhle kaše si pochvalovala - jogurty a přesnidávky jsou v pohodě, ale všechno je to většinou sladké.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 10:16  7705
bramborová kaše s nivou.o)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 22.5.2007 10:16  7704
Vločková kaše (slaná i sladká), nastavovaná kaše, salmorejo/gazpacho...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 22.5.2007 10:13  7703
Tady se neustále řeší chleba. A taky keosanovi neustále něco klesá.

Nemáte někdo nějaký nápady na jídlo kašovité/(polo)tekuté povahy? Bydlím s člověkem, který prodělá krutý zubařský zákrok, tak aby se nemusel neustále živit jogurtovejma nápojema a přesnídávkama.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.5.2007 10:08  7702
Šťouchaná. V diskuzi pod receptem ji všichni vychvalujou, ale mě moc nechutnala. Jenže já sem vůbec divná v chutích buchet, jsem holt na maso. Ale jinak vypadá pěkně, ostatním chutnala a je jednoduchá.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.5.2007 10:06  7701
Teď jsem dělala buchtu Šťouchanou:-) I přes propečenou, tuhou vrchní kůrku klesla.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 09:58  7700
keosan [7698]:
nemůžu, protože ho tu nemám
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 22.5.2007 09:58  7699
Sem s receptem, žádná pošta! :-)
keosan 22.5.2007 09:57  7698
muflonekMozes prosim poskytnut ten recept na ten Rotweinkuchen ? Rad by som ho vyskusal :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt