Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.5.2007 11:57  7726
Zkoušel jste někdo dělat smaženici s ředkvičkama místo houbama? Prej se to dá nahradit.
keosan 22.5.2007 11:29  7725
Pozeram, ze su tu celkom zaujimave rady, tipy, triky....
http://www.dobrarada.sk/main.php?id_menu=18600
keosan 22.5.2007 11:25  7724
Podobny recept je babovka a tu davaju:
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=4473

hladku + hrubu, alebo iba polohrubu. Asi to bude jedno :-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 11:20  7723
jo dávám hladkou - v německu jsme jí ještě míchali půl napůl se solamylem
nenufer 22.5.2007 11:20  7722
Jelenav recepte to nie je ale podla mna z polohrubej, aspon aj veci co miesam s praskom do peciva robim z polohrubej
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 22.5.2007 11:19  7721
JelenaBuchty na plech se dělají převážně z polohrubky.
keosan 22.5.2007 11:17  7720
Predpokladam, ze kolace su z hladkej 00.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.5.2007 11:11  7719
muflonek [7714]: můžu se jenom zeptat, jakou mouku?
nenufer 22.5.2007 11:09  7718
Backpulver je prasok do peciva
keosan 22.5.2007 11:06  7717
NenuferNemecky neviem. Preklad cez www.slovnik.sk. Ked som tam hodil Backpulver, tam vysiel prasok do peciva a zaroven i susene drozie. Osobne hadam, ze to bude skor ten prasok do peciva.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.5.2007 11:06  7716
to vypadá dobře... asi si po delší době zkusím něco upéci :)
nenufer 22.5.2007 10:59  7715
Keosansusene drzodie nie je prasok do peciva a nie su zamenitelne
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 10:51  7714
dělám to tak, že nejdříve utřu žloutky s máslem, přídám cukr skořici, červené víno, kakao, mouku, prášek do pečiva, nechám to míchat. Mezitím si udělám z bílků sníh (bez cukru) - do první směsi vmíchám nastrouhanou čokoládu a pak do ní opatrně stěrkou vmíchám sníh - a dám péct.
keosan 22.5.2007 10:44  7713
Takze, pokial sa mi dalo so slovnikom prelozit:

Rotweinkuchen

250 g Butter - maslo
250 g Mehl - muka
250 g Zucker - cukor
4 Ei(er) - vajicka
250 ml Wein, rot - cervene vino
1 TL Zimt , 1 CL skorice
1 Pkt. Vanillezucker , 1 balik vanilkoveho cukru
1 Pkt. Backpulver 1 prasok do peciva /alebo susene drozdie/
1.5 EL Kakaopulver - 1 polievkova lyzica kakaa,
150 g Schokolade in Stückchen - 150g cokolady v kuskoch

Prepokladam, ze vsetko, okrem cokolady sa vymiesa, cokolada sa tam nahadze nakoniec a cele sa to da zapiect na 50 minut pri 150 stupnov C.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 10:35  7712
jo to je ten samej
já ho už sem asi někdy dávala ale už zmizel v propadlišti dějin.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt