Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.5.2007 19:04  7743
Tak rukolu jsem ještě neměla. Teď se chystám vyzkoušet čerstvej špenát, prodávaj ho u nás stánkaři se zeleninou. Ale nevím, jak na něj, nějak mám pořád zafixovanou přípravu špenátu z mražené kostky:-) Nějaký tipy jak ho opravdu chutně a jednoduše připravit?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.5.2007 15:35  7742
rukola je mňam. :) Ale před nějakou dobou jsem si tuším v Albertovi koupila nějaký salát s mladými dubovými lístky či co... a tu chybu bych už nikdy v životě neudělala. Ble :(

Btw, jak se tu endávno mluvilo o těch bramborových jídlech, my si dneska s babčou udělali nastavovanou kaši. Byla výtečná :)

Jinak ředkvičky zásadně čerstvé anebo nastrouhat do majolky a šup s tím na topinku - mám to raději než nějaké ty saláty z krabích tyčinek. :)
nenufer 22.5.2007 15:33  7741
lekarnicke hnede flasticky na korenieMate o to niekto tiez zaujem? Ze by sme si to objednali spolu a nejak rozdelili, prehlad je tu: možná tady? http://www.vitrum.cz/index.php?action=produkty&selC0=1&selC1=3&selC2=10
renda Renda 22.5.2007 15:01  7740
Jeden do cabajky, druhy do redkvicky a treti si do pusy rozklepne vajicko...
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 22.5.2007 14:59  7739
Takže v zásadě ředkvičky s vajíčkama se dělají tak, že se jeden zakousne do čabajky, chápu to dobře? ;)
scalex Scalex 22.5.2007 14:59  7738
No já nevím, když jsem naposledy jedl rukolu, chutnala po hnusné hořké rukole. 8^)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 22.5.2007 14:39  7737
ty jo právě tu užírám rukolu - ona chutná po škvarcích.o)))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 22.5.2007 14:14  7736
Z cholesterových i časových důvodů je možno u Scalexovy verze vajíčka vynechat a netříštit tak chutě... :-))
scalex Scalex 22.5.2007 14:10  7735
Ředkvičky s vajíčkama mám hodně rád. Ano, houby to trochu připomíná. Ale když se do těch vajíček místo na kolečka nakrájených ředkviček dá na kolečka nakrájená čabajka, je to přeci jen o fous lepší. 8^)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 22.5.2007 13:59  7734
MondyŘedkvičky jsem taky zkoušela s vajíčkama a mně to docela chutnalo. No, možná proto, že jsem to dělala dobrovolně. :-) Houby to konzistencí vzdáleně připomíná, ale skutek, že jsem to dělala jen jednou hovoří za vše - zase až taková bašta to nebyla a ředkvičky radši jím méně pracně v salátě nebo jen umyté.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 22.5.2007 13:32  7733
No, pokud by to bylo ve spravne nadmorske vysce...
kokos kokos 22.5.2007 13:29  7732
To by asi někdo zkrachoval :-))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 22.5.2007 13:07  7731
keosana by meli ukazovat za penize :)
keosan 22.5.2007 13:04  7730
MondyAlebo Ti nepovedala cely recept schvalne, aby sa Ti to nepodarilo. Stare babky boli na svoje recepty haklive.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 22.5.2007 12:59  7729
kvitkoTo nevím, uvolila jsem se k tomu vytvořit to jídlo jako novomanželka (aby se ukázala, že jsem stejně dobrá jako jeho maminka), ale byl to blaf. Od té doby už vím, že tchýně je blafokuchařka :-))).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt