Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.5.2007 13:14  7768
tak premyslim, jestli sem dat link na mou oblibenou pizzu :-)))
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 23.5.2007 11:21  7767
nedělejte mi chutě.... toho už jsme neměla ani nepamatuju :-(
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 23.5.2007 11:04  7766
Když jde o hořkost, tak radši fernet... :-)
scalex Scalex 23.5.2007 10:42  7765
Nemám rád pelyněk. Hořká chuť je prostě něco, co mi nesedne ani ve stopovém množství. Takže ne, porovnávat nebudu, ale díky za tip, udělám to s tím polníčkem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.5.2007 10:31  7764
ScalexTa drobná hořkost rukoly k tomu právě sedne dokonale, ale udělej oba a porovnej. :-)
scalex Scalex 23.5.2007 10:30  7763
Myslím, že salát z hrušek, řeřichy, polníčku, vlašských ořechů a parmazánu by byl ještě lepší. 8^)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.5.2007 10:10  7762
Rukolaje vynikající. Do salátu, na pizzu, na carpaccio. Je potřeba jen vhodně kombinovat. Např. naprosto fantastický salát z hrušek, řeřichy, rukoly, vlašských ořechů a parmazánu!
scalex Scalex 23.5.2007 09:43  7761
Kdysi (ještě blahé paměti před dietou) jsem měl jakousi bagetu s rukolou, snad od Crocodile... Tak tam mi ta rukola jako nějaký drobný doplněk spousty dalšího jídla docela chutnala. Ale v salátu jí nemůžu přijít na chuť ani na jméno.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 23.5.2007 08:01  7760
Rukola letěla slepicím po ochutnání prvního lístku :-)))))).
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 23.5.2007 07:46  7759
Rukola vyzkoušena jednou a samotnou nikdy víc. Hořký, divný... Toleruju ji jen v přítomnosti dalšího lupení.
shelle Shelle - Good Service 22.5.2007 21:53  7758
phanny [7757]: Ja ujizdim nejvic asi na rukole a rimskym salatu. Teda na cem fakt ujizdim, je rapikaty celer, ale to neni salat.

A nas pes take.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.5.2007 21:45  7757
TwistrJá ujíždím na ledovém salátu, který dlabu bez zálivky, prostě jen tak. Všechny ostatní zeleniny mi v něm připadají rušivě. Ale jinak z téhle listové zeleniny mám moc rád polníček.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.5.2007 21:43  7756
ScalexOsobně mi moc chutná i varianta trojobalu bez náplně, tzv vaječný řížek. Rozhodně tedy víc, než s patizonem :-)))
scalex Scalex 22.5.2007 21:14  7755
Nepředvařoval jsem nic, nakrájel jsem (mladej) patizon na plátky (nesmí mít seschlý houbovitý vnitřek), osolil a obalil v úplně obyčejným klasickým trojobalu. Zkoušel jsem i variantu, ve které jsem do mouky přimíchal grilovací koření. Pak to samozřejmě bylo taky dobré, ale právě už mi to přišlo, že tomu patizonu nutím nějakou jinou chuť... Mně chutná ta jeho původní, velmi jemná.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.5.2007 20:45  7754
scalexi, jak delas ten trojobalovej patizon ? snazim se zrekonstruovat dalsi jidlo z detstvi.. predvaroval si ho ? nebo potiral treba cesnekem ci paprickou pred obalenim ?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt