Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 12.7.2007 09:46  8761
vinyl Kolko vina a kolko vyvaru do tej ryze ide ? Mne sa pri postupe C osvedcilo asi 1,25 objemu vody k ryzi.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.7.2007 09:40  8760
RýžeRýži děláme téměř výhradně ve formě italského rizota. Osmahnout cibulku a česnek, osamhnout rejži až zesklovatí, přidat bílé víno, až se vsákne přidávat vývar (ne z kostky) dokud rýže není hotová, na závěr přimíchat nastrouhaný parmazán. možné jsou různé obměny: použít červené víno, ve vývaru rozpustit šafrán, přidat tymián, rozmarýn... podle toho jestli bude použita jako hlavní jídlo (třeba s houbama a slaninou) nebo jako příloha (krevety, osobuco..)
keosan 12.7.2007 09:30  8759
Pozeram, ze aj u Labuznika maju recept na tarhonu http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=13013

Vanda:
hmm, v trube tak robim ryzu. Mozno rovnaky postup.

Mimochodom, vzdy ma zaujimalo, ako pripravujete ryzu najcastejsie.

A/ Niekde som cital, ze do osolenej vody /velke mnozstvo/, nechaju varit ryzu a potom ju precedia.
B/ alebo da sa iba urcite mnozstvo vody - napr. 1,5 nasobok - 2 nasobok a ryza sa vari, az nevsiakne vsetku vodu,
C/ 1,5 nasobok vody, sol, olej, pripadne cibulka, potom 3-4 minuty povarit od bodu varu a 20 minut v trube /pouzivam roky tento postup.
D/ este vraj je postup, na oleji poprazit ryzu, pridat sol, vodu, podusit /alebo miesto vody vyvar/.

Aky sposob pripravy ryze pouzivate ? Alebo nejaky iny /aky/.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.7.2007 09:24  8758
keosan - dělá ji nějak v troubě
keosan 12.7.2007 09:23  8757
Vanda A aky ma odskusany recept na pripravu, mozes zohnat ?
keosan 12.7.2007 09:23  8756
Ako priloha sa to pouziva ka masu a omackam:
http://www.gurmania.sk/cook/recipes.cgi?recipe=35
http://www.receptar.sk/index.php?ID=11&SubID=3&recID=1879391841

a tu skusenosti s varenim
http://forum.bleskovky.zoznam.sk/t/12/2173/Tarhona

Volakedy som ju mal rad, ale potom mi prestala chutit. Mozno to bolo aj druhom vyrobcu, alebo zmenou postupov /ci ju uz podavali studenu, vyschnutu/...

Dokonca sa o nej zmienuje aj Dadalova kucharka s tipmi na pouzitie
http://dadala.hyperlinx.cz/test/testr0016.html
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.7.2007 09:17  8755
Tarhoňu umí moje maminka velmi chutně uvařit. A kuskus je obdobný jako tarhoňa, ale příprava je jednodušší.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.7.2007 09:12  8754
Nejedla jsem ani jedno, ale v krámě to běžně prodávaj. Jsem to považovala vhodný spíš jako zavářku do polívky než jako přílohu k "pevnýmu" jídlu:-)
keosan 12.7.2007 09:09  8753
kvitkoSu 2 druhy. Tarhona - ako gulicky a cestovinova ryza - v tvare dlhozrnnych ryzovych zrniek.

Cestovinovu ryzu som este nejedol, ale tarhonu ano /obcas ju robili v jedalnach/.
keosan 12.7.2007 09:07  8752
Priprava tarhone:
http://www.menu.sk/recepty.asp?kategoria=3&pod_kategoria=21&id_recept=98620535
http://www.menu.sk/recepty.asp?kategoria=3&pod_kategoria=21&id_recept=38021539

Problem s tarhonou je ten, ze ju treba vediet pripravit a aj potom jej chut ovplyvnuje napr. teplota. Ma tendenciu sa zlepit, ked vychladne tak sa vysusi a ma hned inu chut. Verzia tarhone - cestovinovej ryze - sa niekde oznacuje ako "Slovenska ryza".
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.7.2007 09:02  8751
Jo těstovinová rýže, tos měl říct hned:-)
keosan 12.7.2007 09:01  8750
TeketapaDruh cestoviny. Take blede, alebo hnede male gulicky. Pripadne, niekde v tvare ryze. Niekde sa to nazyva aj "cestovinova ryza".
http://www.kukfuk.sk/tarhona.html
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 12.7.2007 08:57  8749
Co je tarhona??
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.7.2007 08:52  8748
Nutrii asi vynechám, měl bych stejný pocit, jako bych jed psa nebo kočku. Na vrcholu všeho mám zvěřinu, jehněčí, hovězí, telecí....
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.7.2007 08:48  8747
Té jídelňácké kombinaci rýže-brambory, neříká se náhodou džuveč?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt