Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 17.7.2007 08:56  8800
jedine, co me napada, je jist tu pomazanku se zavrenyma ocima :-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 17.7.2007 08:39  8799
Nemáte někdo tip jak zužitkovat rybičky v oleji? Je jich hodně a pomazánku nechci ani vidět.
keosan 16.7.2007 14:34  8798
Nieco podobne som jedol v sobotu na navsteve v CZ. Bolo to vynikajuce - mali vsak trochu iny sposob spracovania cesta. Taka mini osie hniezda, ploche, velkostou ako vajicko. Vyvalkalo sa cesto, potom sa zrolovalo ako koberec a nakrajali sa z neho asi 0.5cm kolieska. Tie sa potom vyprazili /alebo upliekli. Do toho sa este pridali napr. zrniecka slnecnice, alebo potrete cesnakom. Kuzlos mnamozus.

Najskor som myslel, ake to je pracne, zakrutit take male osie hniezda, ale potom mi doslo, ze to museli robit zakrutenim a narezanim cesta. Potrete to bolo asi maslom, alebo bielkom /a zapecene aj s nejakou tou ochutinou/.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 16.7.2007 14:25  8797
a timto take zadam toho,kdo ty housticky vyfotil,aby mi tu fotku poslal,pls! DIKY!;-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 16.7.2007 14:18  8796
spaldove housticky s bylinkama250g polohrube mouky
250g spaldove mouky
1/4l mleka
30g drozdi
1 vejce
cerstve, nasekane bylinky (napr. rozmaryn,salvej,oregano,dobromysl...)
1 bilek
Kmin
Hruba sul (plus spetka obycejne)

Z trochy mleka a mouky a drozdi udelame kvasek.
Pote pridame vejce, mouku, vlazne mleko, trochu soli a koreni(bylinky) a zadelame testo. To nechame vykynout.
Z testa pote spletame housticky.
Ja delala tak na mensi dlan velke, vzdy jsem udobla polevkovou (mensi) lzici testa. Z kazdeho takovehoto bobku uvalela valecky, idealne uprostred silnejsi. Ze tri valecku pletla housky - jako copanek.
Housky na plechu potrela bilkem a posypala kminem (a/popr. hrubou soli)
V horke troube se to pece cca 15 minut.
keosan 16.7.2007 10:18  8795
Pripadne aj marhulova pena. Rozmixovat na jemno marhule a rozmixovat to potom s vajecnym bielkom na marhulovu penu/sneh. Pripadne ako "marhulove pyte" - rozmixovana vrstva na kolac, posypane cukrom. Alebo ako cast plnky /spojit zelatinou/ - urobit zele do napr. velkonocnej slahackovej torty.
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 16.7.2007 10:01  8794
Evelyna co ty meruňky rozmixovat s jogurtem, nebo kefírem, v obchodech se tahle kombinace běžně prodává .
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.7.2007 09:01  8793
zblunceV pytlíku jsem rajčata nikdy neviděl. Ale není nic snadnějšího, než si je usušit sama v troubě. Labužníci je prý suší na slunci :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 16.7.2007 08:10  8792
Hm, z meruněk dřeň? To může být dobrý:-)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 15.7.2007 20:03  8791
Meruňková tříšť. Taky mě napadla.. až pak. Dík.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.7.2007 19:55  8790
Meruňky, mixér a nějakou nádobu na zmražení. Víc fakt nepotřebuješ.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 15.7.2007 19:54  8789
Můžu se zeptat jak?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.7.2007 19:51  8788
Třeba my to děláme běžně. Teda bez mlíka. Ale to ještě nic neznamená.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.7.2007 19:50  8787
Každý má jinou představu o tom, co je hnusné...
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 15.7.2007 19:42  8786
meruňkyDostala jsem dneska meruňky a část je ve stavu přezrálém, doslova tečícím. Ale jsou dobré. Co jiného než na jídlo, buchtu nebo marmeládu (kterou dělat nebudu, protože mám ještě plno z loňka) se s nimi dá udělat? Nedokáži je sníst a vyhodit je mi je líto, protože je miluju. Nešly by třeba rozmixovat s mlékem nebo tak něco jako jahody? Teda asi by to šlo, ale aby to nebylo hnusné, třeba.
Nemáte někdo nějaký tip?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt