Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 1.9.2007 18:52  9130
naše mami je míchá se smetanou a polévá jimi škubánky
gotreg 1.9.2007 18:49  9129
dotazK čemu všemu se dají využít brusinky? Myšleno zavařené.
(ano, zítra jich pojedu do IKEA koupit karton - sice si dovedu představit, že je sním jen tak, ale klidně bych je použil i k přípravě pokrmu)
pankaplan panKaplan 1.9.2007 15:19  9128
Tuňákové bramboryJe to velmi rychlé (porce pro dva až tři slušné jedlíky)
750 g amerických mražených brambor (jedno balení) necháme tak patnáct minut propéct v troubě. Mezitím smícháme: Asi čtyři lžíce lehké majonézy, menší nadrobno nakrájenou cibulku, asi deset deka nastrouhaného sýra (klasická cihla postačí), dvě krabičky tuňáka, případně dosolit. Až se brambory propečou, dejte je do pekáčku a na ně dejte směs z tuňáka. Pečte tak patnáct minut.
Je to delikatesa!
nenufer 1.9.2007 15:18  9127
Vynimocne sa vyskytuje aj cervene kysane :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.9.2007 15:07  9126
To se týká i červeného? Kyselé červené v sáčku jsem snad nikdy neviděla.
Ale problém se vyřešil sám: neměli vůbec žádné červené:)) Tak jsem poslala sms, ať přátelé někde cestou nakoupí. Teď už to bude jejich volba.
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 1.9.2007 13:59  9125
AnkaZáleží na tom, jestli máš raději finální podobu kyselejší, nebo sladší. Kysané zelí v sáčku je kyselé hodně. Pak je kysané sterilované, to je míň kyselé a pak je sterilované ve sladkokyselém nálevu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.9.2007 13:49  9124
Cova: Ano, pokud víš, že chceš koupit "sterilované červené zelí ve sladkokyselém nálevu", pak tu sklenici opravdu poznáš. Ale jednou jsem takhle k něčemu šla kupovat bílé zelí a toho měli min. dva různé druhy (nemyslím značky). Tak nechci propadnout panice až na místě:)
cova 1.9.2007 13:44  9123
AnkaPřijde mi to jako hláška z Ramba III - "Co to je? Modré světlo. A k čemu to je? Modře svítí..." Takže na sklenici sterilovaného červeného zelí ve sladkokyselém nálevu by mělo být napsané sterilované červené zelí ve sladkokyselém nálevu... :-)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.9.2007 12:52  9122
Naučte mě vařit:)Co má být napsáno na sklenici s červeným zelím, když ho chci ke kachně? Určitě zase budou mít x druhů a já budu vedle:)))
mouser 31.8.2007 07:42  9121
Teď budu asi trochu OT :o)
Chtěla bych doma vyrobit koňakové špičky. Nenašel by se tu někdo, kdo by mi prozradil recept? Třeba phanny? :o)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 30.8.2007 18:52  9120
Skládačku na vás, zhejčkanci! :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.8.2007 17:59  9119
zrejme si nikdy nesedel na ukrajine
cova 30.8.2007 16:55  9118
Ufff, Olpran a kvalitní značkové kolo... Nic ve zlém, ale docela jsem se pobavil. :-) Sorry za OT.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 30.8.2007 12:43  9117
ono to neni ani tak okrjkama, ale spis slozenim. to ze to dela jeden vyrobce jeste neznamena ze to je stejne kvalitni zbozi. mam takovej nejasnej pocit ze si obchodni retezce u takovychhle vyrobku diktujou odlisny slozeni ruznych surovin. inac treba, kdyz odbocim od jidla, sou v globusu prodavany neznackovy kola, ktery vyrabi olpran a byt sou o peknejch par tisic levnejsi, tak kvalitou za znackovym olpranem absolutne nezaostavaj
mouser 30.8.2007 11:43  9116
Nenuferto máš pravdu, Hermelín mi taky nechutnal, jen ta Niva...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt