Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.9.2007 09:15  9141
To dělá moje tchýně a je to děsně dobrý. Ještě tam ale dává rum.
kill kill pojď stoupat jak dým - až tam... 2.9.2007 09:12  9140
k těm brusinkámteď jsme dělali rybíz ala brusinky:
1kg rybízu
1dcl octa
1dcl vody
3ks hřebíčku
2ks skořice
70deka cukru
povařit 10 min, do sklenic a zavíčkovat
gotreg 2.9.2007 09:10  9139
foxkane, ale strašně mi zachutnaly :-))
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.9.2007 08:55  9138
Mnam, já se snad kvůli brusinkám vypravím do Prahy... :-)
gotreg: Oni je mají v nějaké slvě, že kupuješ karton?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.9.2007 07:49  9137
S piškotama jak nouzovka, když člověk nemá doma nic sladkýho taky dobrý. Nebo prostě místo marmelády. Je dost sladká.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.9.2007 07:49  9136
Brusinky jsem tam právě nedávno koupila. Oni je dávají třeba jako přílohu v té jejich restauraci k masovým kuličkám.
Nebo se dávají k nakládanému hermelínu, na svíčkovou, k masu ..
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.9.2007 22:15  9135
gotreg [9129]: ke grilovanýmu nebo pečenýmu masu (ideálně ke zvěřině), jenom tak místo marmelády na chleba anebo skvělé je s nimi polít hermelín a dát zapéct :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.9.2007 20:17  9134
K brusinkám podávej svíčkovou :)
gotreg 1.9.2007 19:11  9133
Brusinky, vodka a rybí produkty jsou náplast na mužské ego zjitřené skříněmi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.9.2007 19:10  9132
Teke: Brusinky jsou tam čast lepší než ty skříně.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 1.9.2007 18:59  9131
Já myslela, že v Ikea se kupují skříně... a ony brusinky...
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 1.9.2007 18:52  9130
naše mami je míchá se smetanou a polévá jimi škubánky
gotreg 1.9.2007 18:49  9129
dotazK čemu všemu se dají využít brusinky? Myšleno zavařené.
(ano, zítra jich pojedu do IKEA koupit karton - sice si dovedu představit, že je sním jen tak, ale klidně bych je použil i k přípravě pokrmu)
pankaplan panKaplan 1.9.2007 15:19  9128
Tuňákové bramboryJe to velmi rychlé (porce pro dva až tři slušné jedlíky)
750 g amerických mražených brambor (jedno balení) necháme tak patnáct minut propéct v troubě. Mezitím smícháme: Asi čtyři lžíce lehké majonézy, menší nadrobno nakrájenou cibulku, asi deset deka nastrouhaného sýra (klasická cihla postačí), dvě krabičky tuňáka, případně dosolit. Až se brambory propečou, dejte je do pekáčku a na ně dejte směs z tuňáka. Pečte tak patnáct minut.
Je to delikatesa!
nenufer 1.9.2007 15:18  9127
Vynimocne sa vyskytuje aj cervene kysane :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt