Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.9.2007 08:17  9146
GotregChválím ťa, že si v IKEA všímaš aj niečo iné ako skrine. Ja tam tiež občas nakupujem pochutiny vrátane údenéhoi neúdeného lososa a iných rybích špecialít. Brusnice mám ovšem vlastnej výroby. Sú vhodné k ekejko¾vek divine, i k hovädziemu (sviečková) a môžeš si z nich urobiť aj vynikajúce čatní, čo je pikantná príloha k orientálnejším pokrmom hoci indickým (už som tu dajaký recept dávala). Môj kamarát ich takto cez víkend zmiešal s majonézou a fefrónkami a podával to ako prílohu ku kebabu. Ja sa ovšem majonéze vyhýbam a spravím čatní hoci z pár jabåčok, paradajok (hoci aj zelených) cibule a feferóniek. Ovocie, či zeleninu modifikuj pod¾a toho co dům dal. Pridám k tomu trocha hnedého prírodného cukru a ak sú tie brusnice málo kyslé, tak aj trocha octu. Čerstvé ovocie a zeleninu najprv rozvarím s cukrom a octom, pridám prípadne korenie piatich vôní, rozmixujem na hladkú kašu a celkom na záver pridaj tie brusnice.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.9.2007 23:09  9145
Takže speciálně pro Teke - je to rychlé, jednoduché, sladké a pro mě velmi jedlé.

Sladké kari kuře s ananasem

(přesné množství neuvádím, ale jsou to cca 3 kuřecí prsa a obvyklá velikost plechovky)
* střední cibuli - nakrájet, na oleji ve velké pánvi nebo woku nechat zesklovatět
* kuřecí prsa nakrájet na menší kousky/nudličky/kostky
* 2 lžíce mouky smíchat se 2 lžičkami kari koření a půl lžičkou červené papriky v igeliťáku, šupnout tam pokrájené maso, protřepat (v Bondovi ještě nemíchat :))
hodit to na cibulku, osmažit do zlatova - hodně se to chytá na dnou, takže přípečky odnípávat ode dna, oni se pak rozpustí
* osolí si to každý podle sebe
* pak na to vylít celou plechovku s krájeným ananasem (doporučuju sladkou variantu, ta s málo cukrem není ono), přípečky se krásně ve šťávě rozvolní a celé to pěkně zahustí
Přiklopíme poklicí a necháme chvilku probublat, občas zamíchat.
* Nakonec do toho obrátím malý bílý jogurt, kdo nemá problém s tuky, tak tam může místo toho šupnout zakysanou smetanu. Ještě nechat chvilku probublat a hotovo.

Dávám k tomu rýži a zatím nebyly stížnosti.

gvi 2.9.2007 16:02  9144
gotregV zářijovym apetitu je recept na Fettucine s pestem a sušenými brusinkami
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.9.2007 13:12  9143
Skvělý je "tiramisu po česku", který jsem včera večer udělala a uchránila před rodinou až do teď - krásně se rozleželo. Pro případ, že byste mě chtěli následovat:

- na krém ušlehat 1 velkou vaničku Lučiny, 1 pomazánkové máslo, 1 bílý jogurt, 2 vanilkové cukry
- do 2,5 dcl silné kávy přidat 4-6 lžic alkoholu (ideální je amareto, ale stačí i rum)
- do nádoby střídavě klást vrstvy piškotů namočených do kávy a krému, poslední vrstva je krém, který posypeme přes síto kakaem
- přikrýt alobalme, nechat v ledničce rozležet aspoň 12 hodin
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.9.2007 11:21  9142
skvělé jsou sýry jen tak nakrájené máčené do brusinek.o)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.9.2007 09:15  9141
To dělá moje tchýně a je to děsně dobrý. Ještě tam ale dává rum.
kill kill pojď stoupat jak dým - až tam... 2.9.2007 09:12  9140
k těm brusinkámteď jsme dělali rybíz ala brusinky:
1kg rybízu
1dcl octa
1dcl vody
3ks hřebíčku
2ks skořice
70deka cukru
povařit 10 min, do sklenic a zavíčkovat
gotreg 2.9.2007 09:10  9139
foxkane, ale strašně mi zachutnaly :-))
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.9.2007 08:55  9138
Mnam, já se snad kvůli brusinkám vypravím do Prahy... :-)
gotreg: Oni je mají v nějaké slvě, že kupuješ karton?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.9.2007 07:49  9137
S piškotama jak nouzovka, když člověk nemá doma nic sladkýho taky dobrý. Nebo prostě místo marmelády. Je dost sladká.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.9.2007 07:49  9136
Brusinky jsem tam právě nedávno koupila. Oni je dávají třeba jako přílohu v té jejich restauraci k masovým kuličkám.
Nebo se dávají k nakládanému hermelínu, na svíčkovou, k masu ..
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 1.9.2007 22:15  9135
gotreg [9129]: ke grilovanýmu nebo pečenýmu masu (ideálně ke zvěřině), jenom tak místo marmelády na chleba anebo skvělé je s nimi polít hermelín a dát zapéct :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.9.2007 20:17  9134
K brusinkám podávej svíčkovou :)
gotreg 1.9.2007 19:11  9133
Brusinky, vodka a rybí produkty jsou náplast na mužské ego zjitřené skříněmi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.9.2007 19:10  9132
Teke: Brusinky jsou tam čast lepší než ty skříně.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt