Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.9.2007 10:38  9164
zblunce předbíhá :) Měla jsem ještě telefon než jsem to poslala :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.9.2007 10:37  9163
Uzená paprika je k mání u Antonína :) www.koreni.cz
Prostuduj podmínky zasílání - pošlou třeba jen 3 sáčky a to poštovné pak už není taková tragédie :) za tu chuť to stojí.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.9.2007 10:33  9162
Royal [9160]: i do diry snad www.koreni.cz dorucuje :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.9.2007 10:28  9161
Díky za tipy všem, určitě časem zužitkuji.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.9.2007 10:27  9160
ScalexJá většinou čtu, co píšeš ale málokdy si to pamatuju...:o))

Většinou tvořím intuitivně - postavím se ke kredenci, zjistím, co je k mání a z toho začnu kuchtit.

Díky za tipy, snad v naší díře někde tu uzenou papriku seženu. Já většinou používám jen sůl, pepř a oregáno (dobromysl). Občas někam bazalku, provensálské, tu a tam špetku chili. Další chutě dělám pomocí nakládací směsi (nějaká ostrá mexická s červeným vínem mi chutná) a kečupu. Pokud vařím na pánvi, pak základ chuti tvoří zelenina - cibule, paprika, čínské zelí, pórek.
Do mletých mas dále česnek, tymián, občas nějakou italskou omáčku (třeba do lasagní, kmín jen výjimečně.
U grilu nesmí chybět citron.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.9.2007 10:14  9159
...a jak kdesi psal Phanny o patizonu, dá se parafrázovat i na cuketu: Jakékoliv jídlo s cuketou je lepší, když je bez cukety.

Jedinou výjimku bych nechal jako přísadu do bábovky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.9.2007 07:18  9158
keosanTvé foto klobásy v cuketovém čemsi v klubu Co právě jíte mě odrazuje od všeho cuketového:-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 3.9.2007 21:13  9157
nedal by si nekdo toast ?
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 3.9.2007 21:02  9156
Cuketový mozeček?
keosan 3.9.2007 21:00  9155
makovecTaky recept som este nemal.

Zatial len cuketova polievka, cuketova pikantna omacka alias cuketove catni, cuketovy privarok /podobne ako tekvicovy/, cuketove podlesniky /ako bramboraky, ci cuketaky/, cuketovy kolac. Vyprazana cuketa v trojobale. Cuketove leco. Cuketova omacka.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.9.2007 12:59  9154
RoyalNaprostý souhlas se Scalexem, co se uzené papriky týká. Kdo neochutnal, neocení :) Cenový rozdíl zanedbatelný, chuť a vůně nepřekonatelná.

Na mleté maso se pro změnu dá použít směs koření Adžika. Ale opatrně, je to hodně aromatické, ale do mletého masa výborné.
scalex Scalex 3.9.2007 12:09  9153
Royal [9148]: kdyby lidi četli, co tu píšu, už by doma všichni měli uzenou sladkou papriku a zjistili by, že už kromě soli, pepře, kmínu a česneku skoro žádné jiné koření nepotřebují.

Jinak souhlas s nulou - mletý jalovec, majoránka a česnek určitě, možná i rozmarýn, tymián a to oregáno, ale to už bude trochu navoněné a posune se to do jižní kuchyně. Jestli to chceš víc do maďarské, tak papriku, majoránku, drcený nebo mletý kmín (nešetřit), česnek, bílý pepř, sůl.

Jestli to chceš šoupnout víc do asie, tak můžeš zkusit koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř), ale pak by tomu měl odpovídat i zbytek jídla, čili mělo by to být víc do čínského stylu, rýže a patřičná omáčka...

Jestli to chceš šoupnout víc do mexicka, tak určitě chilli (já osobně nemám rád pálivá jídla, takže z www.koreni.cz kupuju Chilli Pikant, které má výraznou chilli chuť, ale jde o nepálivou odrůdu papriček chilli) a hojnost římského kmínu (cumin), pak bude mít to maso typicky "tex-mex" chuť.
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.9.2007 11:59  9152
RoyalNejjednodušší je poradit ti hotovou směs Divočina od Vitany. Jinak ale, třeba barevný pepř, jalovčinky, dobromysl, tymián, majoránka a česnek.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.9.2007 11:49  9151
gotregŠpatně. Správně je "sežereš, vybliješ, vyfotíš...". Dobrou chuť.
gotreg 3.9.2007 11:46  9150
Proč ses nezeptal?
Vezmeš cuketu, vaříš jí ve vodě tak dlouho, dokud neztratí konzistenci, barvu a chuť. Pak přidáš kus klobásy, ideálně polské kterou uvaříš či usmažíš.
Nakonec okoušeš, vyfotíš a nalinkuješ do příslušného klubu na Lopuchu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt