Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 5.9.2007 22:01  9217
Četl jsem nedávno v bůhvíjakým časáku recept:
Papriky plněný plátky sýru a plátky gothaje. (musí to prej být Gothaj, jinak by to nemělo tu specifickou žádoucí chuť)
Vyzkoušel jsem a vřele nedoporučuju, páč mi to nechutnalo a pekelně se mi připálila remoska :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.9.2007 21:50  9216
mmch dik za tip na papriku v mouce.. hele a nezhorkne ta paprika pri smazeni ?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.9.2007 21:50  9215
ta co sem dotah z alberta byla mala a stavnata
scalex Scalex 5.9.2007 21:48  9214
phanny [9206]: a kdo mluví o přerostlých patizonech? Samozřejmě, že se smaží patizony mladé. Ty, co jsou uvnitř duté, vyschlé a plné drti a semínek, jsou pochopitelně nejlepší na zkompostování. Totéž platí o cuketě, volezlou přerostlou vyschlou cuketu tu taky chválit nebudu...
alchymista 5.9.2007 21:45  9213
Patizon je prostě debil. Nejlepší je ve vojenské vývařovně vhodně upraený celer!
shelle Shelle - Good Service 5.9.2007 21:08  9212
Phanny, nevim jak ty, ale ja treba kupuju cukety (a vidam patizony), co nemaji ani dve kila, ani metr.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2007 19:59  9211
Dodatek, chile poblano není feferonka, ale normální zelená velmi mírně pálivá paprika, epazote je zelený koriandr.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2007 19:57  9210
Cuketové květyJsou jednou ze stěžejních surovin mexické kuchyně. Tohle je naprostá klasika
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 5.9.2007 19:54  9209
ok, příští rok se nenechám odradit. Třeba si pochutnám - a i kdyby ne, aspoň nebudou cukety :DDD

(ne vážně, ty malý se jíst dají. A třeba ratatouille s mladýma cuketama je paráda. Ale babče je to bohužel líto sbírat, dokud nejsou velký jak sloní chobot. Takže domácí cukety pravidelně vyhazujeme a zároveň kupujeme v obchodě cukety poživatelných velikostí. Není nad šetření nákladů na stravu domácím pěstitelstvím... )
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2007 19:47  9208
Cuketový květ je delikatesa!
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 5.9.2007 19:46  9207
my je letos poprvé nepěstujeme. Patizony. Babička zůstala "jen" u cuket. Naštěstí. Ještě donedávna si totiž nenechala vyvrátit myšlenku, že smaženej patizon naprosto zbožňuju, a co chvíli mi ho udělala. A vždycky se strašně divila, že s díky odmítám. U cuket je to podobné, obalované a smažené je taky nikdo z nás nejí. Ovšem letos jsme objevili půvaby cukety grilované, takže jsme jich nevyhodili ani zdaleka tolik, co loni :)
Měla jsem docela chuť zkusit osmažit ty cuketové květy - údajně se to jí ve Francii. Ovšem bylo mi to zatrženo, prej je to škoda, takhle ničit potenciální velké a úžasné cukety. No, kompost by toho asi litoval, obvykle jej v létě zpola naplníme právě úžasnýma, velkýma cuketama...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.9.2007 19:44  9206
kvitkoNesouhlasím. Všechny kvalitní suroviny mají svou chuť, kterou lze pouze podtrhnout. Pokud je nějaká surovina sama osobě nechutná, ve smyslu nemá chuť, /tofu, sojové maso/, pak to u mě prostě není kvalitní surovina. Ale že by ovar (když mocí mermo neochucené maso) neměl dobrou chuť?

Nemám nic proti zelenině, malinkaté patizonky nakládané v octě jsou delikatesa. Mladé cukety, pokud možno i s květy, jsou úžasné. Půlmetrové přerostlé cukety a dvoukilové tvrdé patizony jsou prostě zlo a nenechám si to vymluvit, neboť jsem to OCHUTNAL a stačilo. Jsou lepší věci k jídlu.

Pro scalexe: všimni si, že vynechávám svůj oblíbený zelený koriandr, který má charakteristickou chuť a přesto že ho nemám rád je to regulérní surovina. Tofu a přerostlé tykvovité jsou zlo.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.9.2007 19:12  9205
Proto je radsi nekupuju.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 5.9.2007 19:11  9204
Tak pravda nečekal bych, že má někdo potřebu oblékat patizony, ale pokud takovou úchylkou trpíš, tak to musí být nepochybně v tomhle ohledu poměrně komplikované, to chápu.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.9.2007 19:09  9203
No nevim, na patizon se dost blbe shani obleceni.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt