Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.9.2007 12:51  9226
nula, scalexMy tady na Severu ... přidávám se (odjakživa) k názoru phannyho, co se patizonu týče. Je to fujtajxl jemně řečeno.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 6.9.2007 12:49  9225
nula [9222]: já do toho rejži ani necpu. Jen směs jak na karbanátky (maso, rohlík namočenej v mlíce, vajíčko, koření).
a omáčka se výborně dochutí, když se do ní přidá směs cukru s octem, která se nejdřív nechá trochu zkaramelizovat - naleju do rendlíku pár lžic octa, přisypu pár lžic cukru a vařím, dokud to trochu nezhoustne a mírně neztmavne. A pak přiliju do omáčky. Podobně dochucuju i černou omáčku (ze sušenejch švestek/povidel) ke králíkovi :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 6.9.2007 12:24  9224
vinylMňam! :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.9.2007 12:23  9223
Nejlepší jsou ovšem plněné kalamary.
nula nula všetko je tak, ako má byť 6.9.2007 12:21  9222
plnená paprikaJa robím klasickú papriku plnenú plnkou z mletého mäsa, korenia a varenej ryže. Varím to v omáčke z paradajok, alebo z pretlaku. Do omáčky pridávam bobkový list, nové korenia a klinčeky (hřebíček), so¾ a trochu cukru.
nula nula všetko je tak, ako má byť 6.9.2007 10:38  9221
ScalexPřidávám se i když opožděně, k tvému názoru na patizon. Je to skvělá jemná chuť. Já jej preferuji před cuketami. Asi máme jemné, gurmánské jazýčky. :)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 6.9.2007 06:43  9220
AlchymistaTakhle zapékáme papriky už mnoho let a všichni to milujeme. Podleju to trošinkou oleje a vyplácám na jeden pekáček lahvičku kečupu. Mňam :-).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.9.2007 06:34  9219
Jo, "špunt" z papriky vyndavám tak, že ho promáčknu dovnitř a pak vytáhnu. Ale to asi děláme všichni, že? :o))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 6.9.2007 06:32  9218
AlchymistaTak to do toho časáku psal blb. Paprika se plní (po vyndání "špuntu" s jádry) takto: kousek klobásky, kousek plesnivého sýra (stačí Niva), kolečko salámu (Herkules), kousek Eidamu, zase Nivu, zase klobásku, zase salám atd. Vršek by se měl zavřít právě kolečkem salámu, aby to při pečení moc neteklo ven. Při troše šikovnosti to jde i grilovat, já to peču v troubě v pekáči. A nešetřím Nivou. Špatné není přidat rozdrcený česnek.

Gothaj je sračka z nejhoršího odpadu. V případě potřeby jej nahrazuji Jihočeským špekáčkem od Procházky. Taky špekáčky z Karlova dvora jsou moc dobré (šest kousků v blistru), ale ty už jsou spíš blízko ke klobásce.
alchymista 5.9.2007 22:01  9217
Četl jsem nedávno v bůhvíjakým časáku recept:
Papriky plněný plátky sýru a plátky gothaje. (musí to prej být Gothaj, jinak by to nemělo tu specifickou žádoucí chuť)
Vyzkoušel jsem a vřele nedoporučuju, páč mi to nechutnalo a pekelně se mi připálila remoska :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.9.2007 21:50  9216
mmch dik za tip na papriku v mouce.. hele a nezhorkne ta paprika pri smazeni ?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 5.9.2007 21:50  9215
ta co sem dotah z alberta byla mala a stavnata
scalex Scalex 5.9.2007 21:48  9214
phanny [9206]: a kdo mluví o přerostlých patizonech? Samozřejmě, že se smaží patizony mladé. Ty, co jsou uvnitř duté, vyschlé a plné drti a semínek, jsou pochopitelně nejlepší na zkompostování. Totéž platí o cuketě, volezlou přerostlou vyschlou cuketu tu taky chválit nebudu...
alchymista 5.9.2007 21:45  9213
Patizon je prostě debil. Nejlepší je ve vojenské vývařovně vhodně upraený celer!
shelle Shelle - Good Service 5.9.2007 21:08  9212
Phanny, nevim jak ty, ale ja treba kupuju cukety (a vidam patizony), co nemaji ani dve kila, ani metr.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt