Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 11.9.2007 20:38  9281
Rozved to trochu prosim.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.9.2007 20:26  9280
Prague food festivalKdo jste nebyl, nenechte si příští ročník uniknout. Drahý, ale fantastický. Do soboty jsem netušil, že se hovězí líčka jí :-). Ale je fakt, že to nebylo nic levného, těch deset kupónů zahrnutých v ceně vstupenky bylo proklatě málo.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.9.2007 07:09  9279
Ano, taky bych se závadností těžkých kovů v houbách moc nezatěžoval. Jsem uraňák a mockrát jsem sbíral houby v těsném sousedství kontaminovaných prostor. A nikdy jsem na nich nenaměřil žádné zvýšené hodnoty radiace.
Dále netuším, co by těžké kovy lákalo drát se vesmírem právě k houbám. Ale budiž, třeba tam fakt jsou. Nicméně - moje babička houby milovala a dávala je všude. Dožila se 86 let, což je meta o níž pro sebe ani neuvažuju.

Mimo vyjmenované použití - na pánvi osmahnout s cibulkou a do toho zvlášť připravené kousky kuřecího masa - okořenit čím vám libo. Naposledy jsem se už bál, že jsem jídlo zkazil, neb jsem maso připravil na výrazně kořeněné marinádě a vypadalo to, že se chutě s houbami nesejdou. Nicméně houby převládly jak bylo žádáno a marináda dodala spíš správně ostrou chuť.
gvi 10.9.2007 19:45  9278
Jelena [9277]: a co nás nezabije, to nás posílí
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.9.2007 18:26  9277
by mne zajímalo, kterej génius by sbíral houby vedle dálnice...
a taky kdo sní dvě kila hub na posezení... pro mne je to, když nepočítám konzervované žampiony, pro něž nejspíš platí nějaké normy, tak možná polovina celoroční dávky... možná i celá. Pokud je v jiných potravinách těch těžkých kovů o dost méně, tak tu přípustnou dávku příliš nepřekračuju; pokud je jich hodně i v jiných potravinách, omezením hub si stejně moc nepolepším. Tak či tak, i kdybych to tvrzení nepovažovala za přehnané (což považuju), myslím, že je možné jej s klidem ignorovat. Hrstka sušených hub do polívky nás rozhodně nezabije.
keosan 10.9.2007 15:01  9276
kvitkoAle to som musel povedat, aby nase kvitko nezvadlo :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.9.2007 14:46  9275
keosanJo, to je všecko hezký, ale na to jsem se neptala.-)
keosan 10.9.2007 14:21  9274
Klobaska moc koser neni, ale jej konzumaciou sa mi maximalne zvysi cholesterol, pokial to v organizme nevyregulujem inac - aj keby som klobasku jedaval pravidelne. Co sa vsak o hubach povedat neda. Pokial by sa jedli casto, tak by tazke kovy v organizme porobili dost problemov...

Zacitujem uryvok z:
http://www.nahuby.sk/strana_knihy.php?strana_id=56

"Myslím, že hodno veriť: ak skonzumujete 200 gramov sušených (teda približne 2 kilogramy čerstvých) húb, vaše telo príjme celoročnú hygienicky prípustnú dávku jedovatých kovov... Bez oh¾adu, kde huby nazbierate - pozdåž dia¾nic alebo poved¾a niektorých fabrík je to ove¾a, ove¾a horšie..."
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.9.2007 14:15  9273
Opečená klobása taky není moc košér pro organismus, ale s hrachovou kaší to ti jede, co?:-)

Hm, kulajda, tu bych si dala. Jak tak přemýšlím, ještě jsem ji nevařila. Budu muset vyzkoušet!
keosan 10.9.2007 14:04  9272
Huby som mal rad, ale uz ich nevyhladavam. Volakedy sme robili huby na kyslo /ako calamadu s cibulkou, ci kuskami mrkvy/. Dalsie sme robili nakladane v oleji. Vyborne sa hodili napr. do francuzskych zemiakov /recept podobny ako zapekane zemiaky s udeninou, ale s hubami/.

Dobre boli napr. aj vyprazane bedle v cesticku, ci hubova polievka.

Lenze huby su ako vysavac na tazke kovy a preto sa vacsinou neodporucaju konzumovat. Hlavne ak mate nejake onkologicke ochorenia, problemy s oblickami, pecenou... Moc to nie je vhodne ani pre zdraveho cloveka. Ak tak raz za cas. Su chutne, ale tazke kovy nie su moc koser pre ogranizmus...
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.9.2007 13:51  9271
houby:
klasický řízky, smaženice
na másle či sádle opečený bedly na topinku
kulajda (jedna z mých nejoblíbenějších polévek)
míchanicovej základ bez vajíčka do různých jiných možných i nemožných polévek (dršťková, česnečka,...)
houbová směs jako náplň do cukety
fleky/těstoviny zapečený s houbama
hříbky naložený nakyselo k různým grilovaným/pečeným masů,
- tolik houby sbírané
Jinak žampiony v konzervě do čehokoli, v čem mám na ně zrovna chuť: pizza, těstoviny, směsi a la čína...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.9.2007 13:42  9270
Tak pryč od toho, co někdo rád a někdo ne, pač to bysme se nedomluvili.
Je sezona hub, co s nima provádíte vy, co je sbíráte a jíte?.-)
keosan 10.9.2007 13:40  9269
Mne zase raz tak chutilo dobre pripravene sojove "maso", ze som si myslel, ze je to normalne a nie sojove. Ale uz sa druhy raz nepodarilo v takej kvalite aplikovat presny postup :-(

To je tak, ked si to clovek nezapise :-)
kokos kokos 10.9.2007 13:04  9267
Royal [9266]: Tomu věřím i bez svědků.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.9.2007 12:43  9266
kokosMám tři nebo čtyři svědky na to, jak jsem baštil nakládanej celer a obdivoval to jako lahůdku. Chutnalo to jako nastrouhaný vlašský ořechy a nechtělo se mi moc věřit, že je to celer.
Chci tím říct, že správnej nálev udělá někdy zázraky a z nepožíratelný věci lahůdku.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt