Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 09:01  9306
Dršťky jsou hlavně italská specialita, jak je připraví kdesi v Hradci není podstatné. Zmínku jsem našel třeba tady:

Da Mario

...Mají tu skvělou drštkovou polévku (úplně světlou) a vynikající drštky dušené na parmezánu (trippa alla parmiggiana....

zdroj: http://labuzdopo.cz/main.php?m=3&c=8&t=32
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 09:00  9305
kokos 9304 - Což je nám ovšem houby platné... (teď se zas určitě vytasí s receptíkem na huby...)
kokos kokos 12.9.2007 08:57  9304
Vanda [9296]: Jsem velmi rád, že tady nejsem sám :-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 08:56  9303
KoesanTak ty výhrady by mě vážně zajímaly :-))))
alchymista 12.9.2007 08:56  9302
Taky jsem jednou v Hradci jedl jakési nadívané dršťky, ale už to nikdy neudělám.
alchymista 12.9.2007 08:54  9301
keosanuvaříš dršťky, zvlášť polívku a pak to smícháš dohromady :)
keosan 12.9.2007 08:53  9300
vinylNejedol si - nehovor, neurazaj... I k Tvojmu jedalnicku by som mal vyhrady a nemusim to rozmazavat...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 08:51  9299
keosanTy jsi spíš expert na přípravu nechutných jídel.
keosan 12.9.2007 08:49  9298
vinylMohol by si sa na ten recept mrknut a hodit ho do fora ? Kulinarske pripravy menej chutnych jedal v premene na delikatesy ma zaujimaju.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 08:46  9297
keosanDrštky jsme nevařili, protože žena je nemá ráda, ale vyskytují se na jídelním lístku v luxusních restauracích. Jedl jsem je např. ve výborné restauraci v Bayeux (Normandie). Myslím, že i jeden recept mám doma,v kuchařce top30 českých restaurací, možná se na něj kouknu, ale ve tvém případě je to stejně naprosto bezpředmětné.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 08:42  9296
Dnes bych byla ráda, kdyby mu někdo napsal velmi ostrý recept na to, jak držku zalepit.
A potřebovala bych, aby ten recept tady byl velmi rychle, neb jsem dnes velmi netolerantní a podrážděná.
keosan 12.9.2007 08:36  9295
vinylOK, tak popis pripravu drziek. Sice ich nemam rad /mam rad drzkovu polievku, ale drzky nejem/.

Odhadujem, ze mozno by sa dali pozit obalene v trojobale /mozno predtym este trochu pikantne ochutene/. Vela ludi nema rado take to gumovite pruzenie pod zubami.

Ono je velky rozdiel v style - da s to zjest a delikatesa. I vela kucharov sa tvari, ake to je perfektne /co davali napr. v TV/ - ale clovek aj tam vidi nedostatky.

Napr. co nazyvali niektori upecene - by niekto vyhodil ako pripalene... Alebo nechutnosti typu pouzivaju sa v Anglicku - zabalenie potravin do novin /co je zakazane u nas predajcom uz desiatky rokov/...

Mam tiez rad, ked sa nieco neutralne dokaze pripravit vyborne - ale niektore jedla mozu byt cloveku vylozene odporne. Jedno prislovie hovori "Z ho*na bic neupleties" :-D

Ak vies, ako to pripravit, tak povedz. Vyskusame, uvidime :-)
S pecienkom, ci kolenom by nebol problem /to sa da vcelku chutne pripravit. Ale tie drzky...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 08:23  9294
Kdo neochutnal nepochopí :-)
keosan 12.9.2007 08:16  9293
Spomenul som si na jedneho anglicana, kde davali relaciu na TV Spectrum. Tusim mal relaciu "Chalupa nestaci". Celkom zaujimave o pestovani rastliniek, zbere plodov a ukuchteni z toho, co priroda da. Neskor presiel i na pokracovania v style, ze chcel trosku farmarcit, predavat jedlo atd. V jednej epizode sa dohodol, ze z ryby - tusim Amura - vraj nechutneho a kostnateho, urobi delikatesu. Sice sa snazil, vymyslal - ale bolo vidiet, ze stolovnikom to moc nechutilo, i ked sa snazili ovladat pred kamerou :-)

Celkom umenim je ochutit aj tofu, sojove maso. Len malokde sa to robi velmi chutne.

Z niektorych casti sa vsak nemusi podarit dobre jedlo nikdy - ak ma k tomu clovek odpor. Napr. drzky nema rado dost ludi, nech uz sa pripravia akokolvek /tak teda nepocitam, keby ich niekto rozmixoval a pridal do pasteky/.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 12.9.2007 08:15  9292
AlchymistaAle to asi taky. Hambáč má nepochybně víc ingrediencí.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt