Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
keosan 12.9.2007 09:11  9310
vinyl 9306Zaujimave. Vacsinou, kde sa pracuje s masom ich vyradzuju ako podradne. Drzkova polievka je dobra aj inde /ale dobry vyvar urobis aj z kosti, koze, vnutornosti atd..../. Ale i tak casto tie drzky ludom nechutia - i v tej chutnej polievke.

Drzky a dusene - brr... Mozno to Tebe chuti. Este keby tak boli grilovane, ci do chrumkava smazene /tak mozno/. Tu uz nejde ani o chut - ale o konzistenciu jedla na jazyku. Ochutit sa to da rozne - ale niekto to nema rad take makke, gumenne pod zubami /a dusene take su.../. Bez ohladu na ospevovanie kvalit sefkuchara.
kokos kokos 12.9.2007 09:09  9309
vinyl [9306]: Přesto budo dršťky pro mnoho lidí (sebe v to počítám taky) hlavně odpad. Je to něco jako tofu. Samo to chuť nemá a po ochucení to může chutnat jako cokoliv, ale vždy jen jako náhrada.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 09:03  9308
keosanTo jsem čekal :-)))
keosan 12.9.2007 09:02  9307
vinyl 9303Ked tak niekde inde, lepsie je drzat sa temy auditoria. Iba by to tu provokovalo burlivu debatu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 09:01  9306
Dršťky jsou hlavně italská specialita, jak je připraví kdesi v Hradci není podstatné. Zmínku jsem našel třeba tady:

Da Mario

...Mají tu skvělou drštkovou polévku (úplně světlou) a vynikající drštky dušené na parmezánu (trippa alla parmiggiana....

zdroj: http://labuzdopo.cz/main.php?m=3&c=8&t=32
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 09:00  9305
kokos 9304 - Což je nám ovšem houby platné... (teď se zas určitě vytasí s receptíkem na huby...)
kokos kokos 12.9.2007 08:57  9304
Vanda [9296]: Jsem velmi rád, že tady nejsem sám :-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 08:56  9303
KoesanTak ty výhrady by mě vážně zajímaly :-))))
alchymista 12.9.2007 08:56  9302
Taky jsem jednou v Hradci jedl jakési nadívané dršťky, ale už to nikdy neudělám.
alchymista 12.9.2007 08:54  9301
keosanuvaříš dršťky, zvlášť polívku a pak to smícháš dohromady :)
keosan 12.9.2007 08:53  9300
vinylNejedol si - nehovor, neurazaj... I k Tvojmu jedalnicku by som mal vyhrady a nemusim to rozmazavat...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 08:51  9299
keosanTy jsi spíš expert na přípravu nechutných jídel.
keosan 12.9.2007 08:49  9298
vinylMohol by si sa na ten recept mrknut a hodit ho do fora ? Kulinarske pripravy menej chutnych jedal v premene na delikatesy ma zaujimaju.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 08:46  9297
keosanDrštky jsme nevařili, protože žena je nemá ráda, ale vyskytují se na jídelním lístku v luxusních restauracích. Jedl jsem je např. ve výborné restauraci v Bayeux (Normandie). Myslím, že i jeden recept mám doma,v kuchařce top30 českých restaurací, možná se na něj kouknu, ale ve tvém případě je to stejně naprosto bezpředmětné.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 08:42  9296
Dnes bych byla ráda, kdyby mu někdo napsal velmi ostrý recept na to, jak držku zalepit.
A potřebovala bych, aby ten recept tady byl velmi rychle, neb jsem dnes velmi netolerantní a podrážděná.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt