Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kokos kokos 12.9.2007 09:21  9315
vinyl [9312]: Náhrada pořádného fláku masa :-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 09:20  9314
Keosan 9311Mně je to vpodstatě jedno, jen mě to od někoho jako ty pobavilo.
alchymista 12.9.2007 09:18  9313
Dršťky právě původně chuť mají celkem výraznou, ale je to z nich lepší vyvařit :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 09:18  9312
Jen tvrdím, že i dršťky lze připravit výborně. Tak, že jsou považovány za delikatesu. Podobně jako zmíněná oháňka. To že to následně někomu nechutná je jiná věc. Existuje spousta delikates (kaviár, ústřice, houby...) které někomu nechutnají.

kokos: náhrada čeho?? :-))
keosan 12.9.2007 09:13  9311
Tofu moc nemusim, ale tam mi neutralnost nevadi, ak si to ochutim. Ale drzky, ako som pisal, maju inu strukturu, co jazyk citi.

vinyl 9308:
Vazne to tu nema cenu rozoberat. Ked tak, hodime PM, ak chces.
keosan 12.9.2007 09:11  9310
vinyl 9306Zaujimave. Vacsinou, kde sa pracuje s masom ich vyradzuju ako podradne. Drzkova polievka je dobra aj inde /ale dobry vyvar urobis aj z kosti, koze, vnutornosti atd..../. Ale i tak casto tie drzky ludom nechutia - i v tej chutnej polievke.

Drzky a dusene - brr... Mozno to Tebe chuti. Este keby tak boli grilovane, ci do chrumkava smazene /tak mozno/. Tu uz nejde ani o chut - ale o konzistenciu jedla na jazyku. Ochutit sa to da rozne - ale niekto to nema rad take makke, gumenne pod zubami /a dusene take su.../. Bez ohladu na ospevovanie kvalit sefkuchara.
kokos kokos 12.9.2007 09:09  9309
vinyl [9306]: Přesto budo dršťky pro mnoho lidí (sebe v to počítám taky) hlavně odpad. Je to něco jako tofu. Samo to chuť nemá a po ochucení to může chutnat jako cokoliv, ale vždy jen jako náhrada.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 09:03  9308
keosanTo jsem čekal :-)))
keosan 12.9.2007 09:02  9307
vinyl 9303Ked tak niekde inde, lepsie je drzat sa temy auditoria. Iba by to tu provokovalo burlivu debatu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 09:01  9306
Dršťky jsou hlavně italská specialita, jak je připraví kdesi v Hradci není podstatné. Zmínku jsem našel třeba tady:

Da Mario

...Mají tu skvělou drštkovou polévku (úplně světlou) a vynikající drštky dušené na parmezánu (trippa alla parmiggiana....

zdroj: http://labuzdopo.cz/main.php?m=3&c=8&t=32
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.9.2007 09:00  9305
kokos 9304 - Což je nám ovšem houby platné... (teď se zas určitě vytasí s receptíkem na huby...)
kokos kokos 12.9.2007 08:57  9304
Vanda [9296]: Jsem velmi rád, že tady nejsem sám :-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.9.2007 08:56  9303
KoesanTak ty výhrady by mě vážně zajímaly :-))))
alchymista 12.9.2007 08:56  9302
Taky jsem jednou v Hradci jedl jakési nadívané dršťky, ale už to nikdy neudělám.
alchymista 12.9.2007 08:54  9301
keosanuvaříš dršťky, zvlášť polívku a pak to smícháš dohromady :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt