Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 14.9.2007 08:20  9424
jo, nudle se sladkou strouhankou sou vyborna vec ! skoro lepsi jak ty s makem. ale skubanky teda nebrat, na ne mam z detstvi uplne priserny vzpominky, skoro jako na koprovku, porkovou polivku, polivku s kapanim a buchticky se sodo
renda Renda 14.9.2007 08:17  9423
Pripadne posypane smazenou strouhankou - taky vynikajici.
nula nula všetko je tak, ako má byť 14.9.2007 08:12  9422
RoyalU náš sa škubánky volajú fučkance alebo fučka. Robia sa na slano napríklad s opečenou cibu¾kou alebo nasladko s makom a poliate maslom. Za tými sa ide môj syn zblázniť. Robím ich ve¾mi jednoducho.
na kilo zemiakov (ja varím pre 5 osôb), 50 g hladkej múky, voda, so¾
Postup
Olúpané, pokrájané zemiaky dáme uvariť v osolenej vode do mäkka. Podstatnú časť vody scedím do hrnčeka, zemiaky so zostávajúcou vodou, dobre roztlačím na kašu a pridáme múku. Múku dobre zapracujem do kaše až je hladká a hustá, trocha ako cesto.
Ak sa mi zdá prihustá, pridám zemiakovú vodu z hrnčeka. Ďalej na stlmenom ohni varíme a usilovne miešame, kým fučka nevydá zvuky podobajúce sa parnej lokomotíve - fu. fu. Medzitým usmažíme cibu¾u alebo namelieme mak zmiešame ho s cukrom, roztopíme maslo. Na tanier tvoríme polievkovou lyžicou akoby ve¾ké noky - škubánky. Niekto z toho ešte robí škubánkové opečenky, že tieto noky ešte na oleji alebo masti opečie aby mali troška chrumkavú kôrčičku, ale ja to nerobím, príde mi to už moc mastné a ťažké.

do ružová, posolíme ju a polejeme fučku na tanieri.
keosan 14.9.2007 07:28  9421
kvitko 9411Skoro vsetko. Nie som velmi vyberavy, ale par jedal nemusim.

Alchymista:
mozocky nemusim :-D

makovec:
to chce recept na par variacii :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.9.2007 06:20  9420
Jo, sladký těstoviny...nudle s mákem, míchaný ptákem...:o))

Bando - kdo umíte fakt dobrý poctivě udělaný škubánky? (Znám jedno poznávací znamení správného postupu).
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 13.9.2007 23:49  9419
tak těstovinám s cukrem jsem nikdy nepřišla na chuť - a to jsem jinak po sladkým jak divá :) nicméně ano, těstoviny s kečupem mám minimálně jednou týdně (ale občas i tak 5x-6x) dodnes ;)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 13.9.2007 21:53  9418
Renda [9415]:
Pěkná potvora?! :o))))
renda Renda 13.9.2007 21:53  9417
Franknsteinovo monstrum...
;)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.9.2007 21:40  9416
no ? schvalne.. co z tebe vyrostlo ? .o)
renda Renda 13.9.2007 21:25  9415
Ale jo, vyrust se da na ledascem. Ja sem jako mala stridave zrala spagety s kecupem a spagety s cukrem polity maslem. A co ze me vyrostlo...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.9.2007 21:10  9414
proc ne? pro me je to skoro zakladni potravina, s malejma obmenama to zeru uz 30let a sem zdravej .o))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 13.9.2007 21:00  9413
makovec [9410]: strava má bejt pestrá :p nedá se furt střídat jenom celer a špagety s parmazanem :p
alchymista 13.9.2007 18:27  9412
kvitko [9411]: keosanovi imo šmakují samé možná až příliš chytré věci :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 13.9.2007 17:36  9411
By mě zajímalo, co keosanovi šmakuje:-)))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 13.9.2007 15:46  9410
no ja bych misto drstek dal spagety, kdyz uz to ma bejt s parmazanem

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt