Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gotreg 14.9.2007 20:15  9459
Vando, nezlob, nebo udělám kouzlo copy-paste muhahahaha
alchymista 14.9.2007 19:51  9458
ROFL
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.9.2007 19:49  9457
gotreg - dle smajla soudím na velmi výživný příspěvek a mám chuť si kliknout. V rámci uchování duševního zdraví to ale neudělám :)
gotreg 14.9.2007 19:47  9456
keosan 14.9.2007 18:43  9455
kvitko 9454Tazko povedat. Vacsinou som spokojny s dobrym jedlo, takze na nieco vynimocne narazim malo.

Delikatesou by som raz nazval sojove maso, co som raz jedol asi pred 10timi rokmi. I ked spada vacsinou do oblasti pozivatelneho - ak ked sa slusne pripravi. Raz som ho jedol, ze som neveril, ze to nie je skutocne maso /dokonca mi to vtedy chutilo lepsie ako maso/. Ale recept sa zabudol a odvtedy sa mi taku dokonalost chute /v tomto jedle/ nepodarilo najst :-(

Ak by mala byt delikatesa nieco jemne - to by automaticky vyradilo jedla z chilli, slane, sladke a vacsinu jedal z indie, ciny /kde pouzivaju vela korenin, pripadne sojovky atd/...

Ad krevety - su zaujimave, raz som ich jedol. Nevedel som, ze ide o krevety, ale ked som sa na to zadival, ze co su to v skutocnosti je, tak ma nejak zacala prechadzat chut. Zapracovali predsuky a pokazili chut :-(
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.9.2007 17:59  9454
keosanA jakou největší DELIKATESU ochutnal tvůj mlsný jazýček?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.9.2007 17:32  9453
MountbattenOny jsou krevety a krevety. Moje žena taky 10 let tvrdila že krevety jsou blivajz. Pak jsem si je dal v Ambiente Brasileiro, kde je mají IMHO nejlepší v republice, a od té doby je má ráda.

ad delikatesa, je z franštiny, znamená jemnost, subtilitu, takže to je pokrm velmi jemné a specifické chuti. K jeho ocenění bude potřeba zkušeného jazyka, stejně jako u oceňování dobrých vín. Rozhodně to není pokrm, kterého se člověk ne a ne dojíst. To by potom slané oříšky a čipsy byly delikatesy. Ta dedinice jemnosti okamžitě diskvalifikuje cokoliv politého pálivým kečupem apřípadně potřeného řádnou vrstvou hořčice, magi a sojovky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 14.9.2007 13:48  9452
Tak jsem uklohnila telecí se žampiony a zeleninou :)

Nazvala jsem to vzletně Telecí ragú na zelenině a dělala jsem to asi takto :

Maso jsem nakrájela na kostky, prohnala ho moukou s trochou červené papriky.
Cibuli jsem na olivoleji osmahla a hodila na to maso, nechala zatáhnout, posolila a zakroužila nad tím mlýnkem s pepřem.
2 mrkve jsem nakrájela na tenké nudličky a hodila to k tomu, podlila vroucí vodou, hodila bobkový list, zakloupila, dusila.
Až bylo maso měkčí, přisypala jsem žampiony, nudličky červené papriky, růžičky brokolice, fazolové lusky, přidala jsem k tomu 1 kostku zeleninového vývaru z Alnatury (je z biozeleniny a bez glutamátů) a zalila 2 velkými lžícemi jakési kořalky domácí výroby, co chutná asi jako višňový koňak (na já vím, že koňak nemůže být z višní, ale ta chuť tomu skoro odpovídá... :))
Nechala jsem to ještě podusit, ale tak, aby se zelenina nerozpadla a nakonec jsem dílo završila asi 1 dcl 10% smetany.


Velmi jedlé.

A klidně se vyjadřujte - koho nechci - nevidím :) a mám klid :))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 14.9.2007 12:17  9451
přesně jak u gvi, dršťkovka mojí babči je taky pro mne delikatesa a mohla bych ji mít klidně každou chvíli. Poživatelné jsou pro mne například španělské ptáčky... jako sním to, ale... To je však čistě záležitost osobní chuti. Máma zase miluje španělské ptáčky a dršťkovka jí moc nejede...

škubánky děláme tak, že uvaříme brambory, slijeme většinu vody, přidáme mouku, rozšťoucháme dohladka a vykrajujeme lžící na talíř. Jíme s mákem a rozpuštěným máslem. Večer také smažíme, obvykle s plátkem šunky uprostřed.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 14.9.2007 11:50  9450
Royal [9425]: u nás se dělají škubánky tak, že v okamžiku kdy se brambory blíží odpovídající měkkosti, sype se mouka rovnou k nim do vody a nechá se povařit .. voda se pak slije, škubánky se nahňoucaj .. část rodiny je polévá brusinkama se šlehačkou .. já je než mastím

nejlepší jsou stejně večer rozplacatělý a osmažený
gvi 14.9.2007 11:30  9449
keosan 9444babičky dršková polévka je pro mne delikatesa a mohu se po ní užrat...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.9.2007 11:21  9448
MountbattenHlavně nikoho nenapadne prudit do krevet, protože jsou delikatesní! Ani zas tak luxusní ne, za 300kč kilo krevet není tolik. Za lepší příklad bych považoval ústřice. Ty jsou vizálně hnusné, chuťově dosti kontroverzní a při tom jsou považovány za luxusní delikatesu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.9.2007 11:15  9447
nulaPřesně tak, už jsem to tu psal, ale nemyslím, že je to keosan schopen pochopit. Škoda, že jsme se nedočkali příkladu delikatesy podle keosana, mohla bejt sranda.:-))
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 14.9.2007 11:12  9446
Mne prijde jako blivajz krevety. Ale neprudim,kdyz nekde ctu neco jako delikatesa z krevet atp.

Jenze ono nikoho asi nenapadne prudit do krevet,protoze maj nadech neceho... "luxusniho",ze?
nula nula všetko je tak, ako má byť 14.9.2007 11:05  9445
KeosanAle ono to je ve¾mi chutné, ba nadpriemerne. Myslím, že väčšina tých, čo držky neznášajú, majú odpor najmä voči ich pôvodu a vzh¾adu a nedokážu to prekonať a preto ani vychutnať tú chuť. Je to jednoznačne delikatesa i keď pre niekoho blivajz. To máš to isté, ako so zrejúcimi syrmi. Pre niekoho delikatesa, pre druhého je to ako výsledný produkt trávenia už keď to ješ.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt