Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
snowie 17.9.2007 19:52  9507
Na žádost Royala - Lasagne se zampiony a spenatem
1/2kg zampionu, 300g spenatu, 2 cibule, cesnek, smetana, pul litru mleka, muskatovy orisek, sul

Osmazi se zampiony nakrajene na platky, ke konci se prida trochu cesneku nakrajeneho na tenke platky. Na cibulce se podusi listovy spenat, ke konci se prida trochu smetany nebo mleka a osoli se.

Besamel: na masle udelat svetlou jisku, rozmichat nejmene
1/2 litru mleka, prida se trochu muskatoveho orisku a
velka spetka soli ... varit az to trochu zhoustne

pak se v pekacku skladaji vrstvy: besamel, lasagne, zampiony+spenat, besamel... atd. a posledni horni vrstvu tvorenou lasagnemi zalit besamelem, chce to trochu zkusenosti, aby vam vsechno zbylo tak akorat. No a pak sup s tim do trouby na cca pul hodinky kolem 180C, pred koncem posypat/poklast syrem (mozarella, parmezan, strouh.
eidam podle chuti).
Recept je na 4-6 porci, podle toho jaci jste jedlici :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2007 12:01  9506
Zajímavé, já slyšel opak, ale příště zkusíme pro porovnání Staromák.
gotreg 17.9.2007 11:57  9505
Z toho co si pamatuju byl Staromák takřka ve všem o třídu lepší než Slováč.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2007 11:51  9504
phannyTřeba maj u Staromáku lepší, já byl ve Slováči.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 17.9.2007 11:44  9503
vinylad Ambiente Brasileiro - krevety

Zajímavé, byl jsem tam celkem 3x a vždycky jsem si na nich pochutnal. Málokde jako tam mají tu správnou mořskou příchuť. Jo jinak mluvím o ambiente u staromáku.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2007 09:26  9502
keosan: "Alebo, ked je clovek casto delikatesy, co je potom delikatesou ? ;-) " To ale není tvůj případ.

Royal: už jsem si všiml :-)
gotreg 17.9.2007 09:24  9501
Keosane, přiznej se, že ty jsi android? Neřekl bych, že zrovna Nexus 6, ale nějaká stará typa určitě.
Sníš o elektronických ovečkách?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2007 09:24  9500
vanda: ten bohužel taky: 9444

keosan 17.9.2007 09:22  9498
vinyl 9491ako pisal Mountbatten. Niekomu sa jednoducho niektore chute zdaju slabe a nema potrebu tu chut tam hladat pod lupou :-)

Alebo, ked je clovek casto delikatesy, co je potom delikatesou ? ;-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.9.2007 09:20  9497
Jinak k tomu sushi-mluvime-li o rolkach,tak je fakt,ze je Xkrat lepsi bez wasabi (i kdyz ja,milovnik palivyho,ho mam rada;-) ).V tomto je IMO lepsi varianta korejskych rolek,kde se dovnitr dava kimchci.To je samo o sobe desne palivy,ale tim,ze je v (nejcastejsi) kombinaci rasa-ryze-syr-okurka-redkev-ryba, tak ubira na palivosti a spis prijemne ....koreni;-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.9.2007 09:20  9496
vinyl - myslela jsem "našeho kulinářského experta"
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2007 09:17  9495
Mountbatten: to máš pravdu, je to spíš z našeho evropskýho pohledu.

Vanda: Phanny
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.9.2007 09:15  9494
Už někde definoval tu delikatesu? Já jen abych věděla, na který příspěvek z té záplavy si mám kliknout - to si asi nenechám ujít (masochistník)
Když tak mě informujte číslem příspěvku, až se vymáčkne.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.9.2007 09:14  9493
Vinyl:no nic proti,ja s tim v zasade souhlasim,ale tohle mi tam nesedi.Protoze si myslim,ze ta vase definice je na zaklade kulturnich zvyku. Kdyz je narod lidi,kteri maji "plechovy huby", tak maji vetsi snesitelnost paliveho a nzakreje jim to chute a ta "jemna chut" by jim prisla mdla,bez chute....
A ted nemluvim o lidech,co maj plechovou hubu z huleni,koralky a lacinyho palivyho gulase z nadrazky!
shelle Shelle - Good Service 17.9.2007 09:13  9492
Keosan to ma s jidlem jak se zenami, take v zivote na zadnou nesah (nebo mozna spis ona na nej), tak jak by tomu mohl rozumet.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt