Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
alchymista 19.9.2007 10:11  9544
rychlonohJestli máš udírnu, tak to samozřejmě jde.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 19.9.2007 10:07  9543
jen me tak napadlo, nesel by parek udelat doma??? nebo spekacek? treba by to vzhledove nevypadalo, ale chutove....
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.9.2007 10:03  9542
škubánky ještě objasněný nejsou,tak položím další test: Kdo a jak (jestli) děláte sejkory.

Já: Rozmixuju syrové brambory, cibuli (tak jednu velkou na kilo brambor) trošku hladké mouky, sůl, pepř. Optimální k přípravě je plotna rozehřátá tak, aby placičky (leju naběrkou) šly krásně sundat (nesmějí se chytat). Pokápnuté rozpuštěným máslem podáváme.

Kdo nemá plotnu (já) musí mít pokličky na el. plotýnky nebo nějaký nejspíš litinový plát na plyn. Podmínkou je hladký povrch, dobrý je nerez.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.9.2007 09:54  9541
taxem včera opět kuchtil lasagneTentokrát s houbama. Hromádku nakrájených hub jsem dal na cibulku (sůl a kmín) a po nějaké chvíli dodal půl kila vepřové mleté. Dosolil, dopepřil, dochutil adžikou. Bešamel jsem vyhotovil z rozpuštěného másla, trochy horké vody, trochy smetany do kávy a osolil a okořenil opět adžikou.

Navrch pekáčku dvě kostičky Poctivého sýra (po zapečení rozetřít vidličkou) a posypat bazalkou, příp. trošičku chili na ozdobu.

Sqjelý, a navíc to nikdo doma nechtěl, takže pekáč mám pro sebe :o))
(No, hádám, že dneska neodolaj.)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.9.2007 09:46  9540
Mouser - UTFG!Ingredience:
Těsto
2 bílky,
4 žloutky
120 g krystalového cukru
130 g hladké mouky
20 g maizeny (kukuřičný škrob)
Krém
3¨dl sladké smetany ke šlehání
100 g kakaa
180 g čokoládové polevy (100 g hořké čokolády, 70 g másla nebo jiného tuku, 2 polévkové lžíce vody), 100 g krystalového cukru, 2 dl vaječného likéru, 200 g čokoládové polevy na polití


Příprava:
Dva bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky a mouku smíchanou s maizenou. Plech vyplníme sádlovým papírem a hladkou trubičkou nebo mikrotenovým sáčkem stříkáme kulaté piškoty. Pečeme v předem vyhřáté troubě.
Sladkou smetanu na šlehání uvaříme s cukrem, čokoládovou polevou a kakaem. Krém rychle vychladíme a odložíme na 12 hodin do lednice. Druhý den ho dobře vyšleháme a hladkou trubičkou stříkáme na upečené piškoty do tvaru kužele tak, aby uprostřed zůstal prostor pro vaječný koňak. Navrch nastříkáme ještě trošku krému, abychom soudky uzavřeli. Necháme ztuhnout a potom je polijeme čokoládovou polevou.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 19.9.2007 09:43  9539
popros keosana, ten bude vedet
mouser 19.9.2007 09:40  9538
Koňakové špičkyKoukám, že můj dotaz upadl v zapomnění mezi všemi patizony a keosany :o)
Tak tedy znovu: Chtěla bych doma vyrobit koňakové špičky. Nenašel by se tu někdo, kdo by mi prozradil recept? Třeba phanny? :o)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 19.9.2007 08:58  9537
makovecZkoušel jsi globusí kabanos (myslím takovou tu jejich TMAVOU podkovu, ne tu světlejší, to je staročeský nebo ještěnějaký jiný, ty jsou určo míň masový). V tom kabanosu jsou/bývaly dost slušný kusance masa.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.9.2007 08:12  9536
U nás v Čechách máme u Procházky Moravské klobásky. (Procházkovo uzenářství bývá taky v Plusu). Mohu doporučit jakožto výborné, ale se sprostým točeňákem či kabanosem to nemá moc společného.
keosan 19.9.2007 07:06  9535
pardon, KEOSAN 9518 patrilo do ineho klubu.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.9.2007 22:27  9534
tyjo, ale dyz o tom mluvis, frgala bych si dal !!! zrejme si ve ctvrtek zabehnu pro jednoho (a dam si par slivovicek .o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.9.2007 22:27  9533
no prochazkovo uzeniny se tu sehnat daj, sou z roudnice, to je kousek od prahy. akorat v mym okoli je nemaj nikde, muselo by se pohledat. ale prochazku kabanos mi taky takhle nakynul.
kokos kokos 18.9.2007 22:25  9532
makovec [9530]: Nevím jestli to máte i v Čechách ale doporučím u Procházky "Moravské uzenky". Na gril nebo na pánvičku ideální.
Měl jsi říct ráno. Zítra bych ti mohl dovézt uzenky od místního řezníka. Taky velmi povedené. Aby jsi neměl od nás jen ty frgály.
kokos kokos 18.9.2007 22:22  9531
Je tam hlavně dánno množství masa. A naposledy mne zarazilo, že běžné je tak cca 60%. když člověk najde 80% tak může slavit.
A ta soja to může taky dělat.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 18.9.2007 22:21  9530
no ani, jenze ja nechcu polsky klobasky popularne ! rad bych sehnal uplne vobycejnej kabanos nebo telecak, kterej se opece do zlatova, krupe a chutba uplne bozsky s horcici a krenem .o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt