Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
gotreg 19.9.2007 19:02  9555
Ale jo, máme řezníky kousek od nás, není to špatné. A proti Globusu na Zličíně neřekl bych křivého slova, co se masa, uzenin i klobás týče
(samozřejmě nejlepší co jsem jedl je v jakési vsi kus od Chebu, kde jsou malé jatky s přidruženou výrobou a prodejnou - leč z Prahy je to krapítek z ruky)
kokos kokos 19.9.2007 18:09  9554
phanny [9553]: ten problém má jen Makovec. My ostatní mu chceme jen pomoct. Např. u nás jsou dva velmi zdatní řezníci. A na Globus bych fakt nekydal špínu. Tam to dělají dobře. Aspoň v Olomouci tedy.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.9.2007 17:50  9553
PárkyV dnešní době fakt neznáte ve svém okolí uzenáře, od kterého by vám chutnalo? Procházku a hypernovu či globus... fujtajbl.

Jinak, pokud někdo jezdíte pravidelně po liberecké dálnici, stavte se kousek za Mladou Boleslaví v Kněžmostě, kousek od kostela je "Uzenářství o kterém jste slyšeli", mají tam samé dobré věci.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.9.2007 17:44  9552
špičkahlavní problém je s trubičkou, kterou se to má stříkat na piškoty, je na to speciální, která stříká krém jako rouru. Ke koupi zde: tedy tady
Originál recept i s postupem jako dle ČSN je v diskuzi tady

Doma bych to teda nedělal, je to pracný jak kráva. Uvařit, vychladit, vyšlehat, nastříkat, vyhladit, naplnit, zavíčkovat, vychladit, namočit do čokolády, vychladit. Na dva dny co dělat.
scalex Scalex 19.9.2007 11:33  9551
Záleží na tom, jestli se udí teplým nebo studeným kouřem, teplým to jde samozřejmě podstatně rychleji, studeným to trvá, ale jde o kvalitnější způsob uzení.
alchymista 19.9.2007 11:03  9550
manka [9549]: 4 hodiny mi přijde dost málo, otec to vždycky dělal celý den.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 19.9.2007 10:51  9549
My doma (mí rodiče) dělali snad všechno... Moje zkušenosti: se šunkou je moc práce a výsledek dikutabilní, sulc se přejí, uzené je božské, ale pracné, takže nejlíp z toho vycházely asi ty klobásy - udily se asi 4 hoďky (myslím teda) a výsledek byl vždycky bezva.
Pokud v mezičase mezi uzením a jídlem prošly mrazákem, tak mi naopak nějak chutnaly víc...
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 19.9.2007 10:48  9548
klobasy maso kurata syry tohle vsechno je ok, ale parky jsem nezkousel
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.9.2007 10:42  9547
My kdysi doma dělávali šunku za pomocí nějakýho přístroje. Ale vůbec si nepamatuju jestli jsem ji jedla a jaká byla.
alchymista 19.9.2007 10:36  9546
Otec svého času na chalupě udil klobásy, ty celkem šly, salámy se mu nikdy moc nevyvedly. Nevýhoda je, že aby se vyplatilo spálit spoustu dřeva, dělal to ve větším množství a na delší dobu se to pak musí nějak konzervovat. U nás se to zamražovalo, ale není to optimální, ten mráz z toho vytáhne vodu.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 19.9.2007 10:25  9545
http://www.unas.estranky.cz/clanky/vyroba-domacich-uzenin/spisske-parky

a jo covece to vypada dobre, ja sice udirnu jeste nemam, ale kolega jo :-)
alchymista 19.9.2007 10:11  9544
rychlonohJestli máš udírnu, tak to samozřejmě jde.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 19.9.2007 10:07  9543
jen me tak napadlo, nesel by parek udelat doma??? nebo spekacek? treba by to vzhledove nevypadalo, ale chutove....
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.9.2007 10:03  9542
škubánky ještě objasněný nejsou,tak položím další test: Kdo a jak (jestli) děláte sejkory.

Já: Rozmixuju syrové brambory, cibuli (tak jednu velkou na kilo brambor) trošku hladké mouky, sůl, pepř. Optimální k přípravě je plotna rozehřátá tak, aby placičky (leju naběrkou) šly krásně sundat (nesmějí se chytat). Pokápnuté rozpuštěným máslem podáváme.

Kdo nemá plotnu (já) musí mít pokličky na el. plotýnky nebo nějaký nejspíš litinový plát na plyn. Podmínkou je hladký povrch, dobrý je nerez.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 19.9.2007 09:54  9541
taxem včera opět kuchtil lasagneTentokrát s houbama. Hromádku nakrájených hub jsem dal na cibulku (sůl a kmín) a po nějaké chvíli dodal půl kila vepřové mleté. Dosolil, dopepřil, dochutil adžikou. Bešamel jsem vyhotovil z rozpuštěného másla, trochy horké vody, trochy smetany do kávy a osolil a okořenil opět adžikou.

Navrch pekáčku dvě kostičky Poctivého sýra (po zapečení rozetřít vidličkou) a posypat bazalkou, příp. trošičku chili na ozdobu.

Sqjelý, a navíc to nikdo doma nechtěl, takže pekáč mám pro sebe :o))
(No, hádám, že dneska neodolaj.)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt